Takie cuś sobie sprawiłem jeszcze przed świętami. Chyba nigdy się z żadnych gier tak nie cieszyłem.
Doom skonczony. Gra zaslugiwalaby na 10/10 gdyby byl lepszy zestaw broni. Niestety, wiekszosc spluw w dark ages jest po prostu gowniana, a wszystkie wygladaja tak samo. Nawet odpowiednik bfg ssie po calosci :( Przez wiekszosc gry korzystalem z super strzelby, lepszego plazmacza, lepszego czaszkomielacza i rakietnicy. Kolkownica dla mnie jest totalnym nieporozumieniem, kulka na lancuchu i granatnik sa zaraz za kolkownica.
Ale na szczęście reszta gry jest top, muzyka i klimat sa zarabiste, gameplay daje radochę.
Wywalic etapy z mechem i smokiem i byloby 9, a tak to daje 8.
Gralem z polskim dubbingiem, uszy krwawily jak tylko sie kto odzywal.
Przy okazji demko Jump Ship zrobiło na nas ogromne wrażenie. Pełna wersja powinna być totalnym sztosem bo o ile grało się świetnie to jednak brakuje kilku podstawowych mechanik. Jak ktoś lubi Sea of Thevies i kosmos to imho chyba nic lepszego na rynku nie znajdzie.
To był świetny dodatek. Zawsze mi smutno jak kończę dobrą grę. A z Gears of War zostały mi do ogrania tylko dwie pozycje: Judgment oraz Tactics.
Historia wydanych konsol Xbox przez Microsoft:
- Xbox (XBX) [15.11.2001]
https://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox
- Xbox 360 (X360) [22.11.2005]
https://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_360
- Xbox One (XO) [22.11.2013]
https://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_One
- Xbox Series X|S [10.11.2020]
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Xbox_Series_X/S
Sprzedaż konsol Xbox:
1. Xbox - 24 mln
2. Xbox 360 - 84 mln
3. Xbox One - 39,1 mln
4. Xbox Series X|S - 25 mln
------------------------------------------------------------------------
Serwisy Informacyjne poświęcone Xboxowi:
https://twitter.com/Xbox
https://www.youtube.com/c/xbox/featured
https://www.xbox.com/pl-PL
Lista achievementów:
https://www.trueachievements.com/
Przydatne linki:
Biblioteka Game Pass - https://www.xbox.com/pl-PL/xbox-game-pass/games
Microsoft Store - https://www.xbox.com/pl-PL/games/all-games
Support - https://support.xbox.com/pl-pl
Lista naszych gamertagów:
1. cswthomas93pl
2. adam11i13
3. Xfarben87 (Mutant z Krainy OZ)
PSN: Farben87
4. The PaGur (PatriciusG)
5. DarthTusken9767
6. Highl4nder666 (JohnDoe666)
7. raziel88ck
8. dziadek09 (Maverick0069)
9. eucliwood10 (konewko01)
10. Jakkobz (Mr. JaQb)
11. Bartekdmx (dmx) mail: [email protected]
12. Dosq8881 (Crod4312)
PSN: Dosq_X_
13. Jackov15
14. matmafan360
15. Trubadurant (zielele)
16. malaycpt (barnej7)
17. truskolodz (Truskolodzix)
18. EnixPL (EnX)
19. captainpabloo (A's)
20. Bartoz1722 (Ognisty Cieniostwór)
PSN: Bartoz_Maestro
21. RavSmolen (Smoleń)
22. adamosis (cycu2003)
23. RainingSinger67 (mk1976)
24. HautamekiPL (Marcinkiewiczius)
25. PiterXoneX (Pitplayer)
26. barth89PL (Barthez x)
27. xanat0s PL (xanat0s)
Via Tenor
No to okres pokazowy czas zacząć. Tak jak wspominałem dzisiejszego eventu na żywo nie zobaczę ale pewnie dam radę rzucić okiem na forum od czasu do czasu, więc dzielcie się spostrzeżeniami.
Ja na razie całkiem nieźle. Głównie moją uwagę zwróciła dwójka Atomic Heart, może być nieźle choć jedynka bardziej mnie porwała w zapowiedziach niż sama gra. Onimusha jak pisałem, prezentuje się jak Ghost of Tsushima w świecie Yokai z Nioha więc jestem kupiony ale za to Lies of P Overture - wygląda mega! Must Have dostępny zgodnie z przeciekami od dziś.
Na prawdę spoko pokaz.
ILL - kosmos ale jakoś za dobrze to wygląda.
Przyznam że przy scenie z drzwiami, krzyżem i tą maszkarą oglądając po ciemku serio się wystraszyłem.
Kolejny Resident zawsze na propsie ale mało pokazane.
Acts of Blood wygląda jak takie bogatsze Sifu, nawet ciekawe
Przegapiłem Mortal Shel 2. Noo wygląda na mocno dopakowane względem jedynki. Jeśli jedynka mi siedzie to i dwójką się zainteresuje.
Tak na krótko z tych gier które najbardziej mi się podobały, nr 1 dla mnie z nocki to nowa Onimusha i Lies of P Overture.
Dało się obejrzeć, dobrym pokazem bym tego nie nazwał.
W kwestii showcase to już nikt poza Xboxem nie jest w stanie mnie zadowolić.
----->
Via Tenor
Chopy. Jesteśmy w podobnym wieku. Dajcie jakąś grę z wciągającą fabułą na PS4/ps5. Tylko nie żadne horrory, strzelanki, nawalanki czy przygodowki platformowe.
Tak, Obscure, biorę pod uwagę :)
Nadrobiłem trailery
i czekam na:
007 First Light - ale to nie ten pokaz ;) plus wolałbym bardziej realistyczną oprawę graficzną a nie idącą w komiks/kreskówkę
Resident Evil 9 - sztos
ILL - jestem mocno zaciekawiony
The Cube - jestem kupiony, chociaż na teraz nawet nie wiem do końca czym będzie ta gra
Atomic Heart 2 - sztos
Lies of P z dodatkiem już się ściągnęło na dysk a chwilę temu odebrałem z paczkomatu te cudeńka, czuję gamingowe żniwa w tym miesiącu :).
Już za chwilę perełka dzisiejszych pokazów czyli Future Games Show. Jestem zainteresowany mocniej niż wczorajszym pokazem, zawsze kojarzyłem ten event z tytułami AA a to jest mój ulubiony obecnie segment.
Może Gothic, może Darksiders, chętnie zobaczę.
Via Tenor
The Expance w formie Gearsów?
Jak to jest z tymi grami od Microsoftu? Np. taka Forza Horizon 5. Na Steam co chwilę jest promocja na ten tytuł, a na Microsoft Store nie widziałem promki ani razu. Ponadto cena startowa i tak jest tam wyższa niż na Steam.
Pytam, bo zależy mi na play anywhere. Kupując pudełkową wersję na Xbox One/Series albo cyfrową na Steam jestem tej funkcji pozbawiony.
Crypt custodian to kolejny fajny indyk z gamepasa. Jak ktos gral w Tunic, to sie tu poczuje jak w domu :)
Na jakie giereczki dziś Panowie liczycie?
Ja przede wszystkim na pokaz gameplayu Gears E-Day, chociaż jakieś kilkanaście sekund surowej rozrywki I'm begging You. Przydałby się tej serii świeży motion capture w animacjach poruszania się postaci. Do tego np. odcinanie kończyn retro i piło Lancerem i nowymi finisherami co by przypomnieć jak pięknie krwawa to seria.
Do tego nowy gameplay Perfect Dark z przynajmniej jakimś Q1/Q2 2026.
Wiadomo że jeszcze sporo innych gier mają do wypuszczenia jak Fable, Everwild, SoD3 ale głównie te dwie wyżej i byłbym zadowolony. Na cuda się nie nakręcam ale gdyby tak jeszcze ID Software dupnęło nowym Quake to klękajcie narody.
Dobry pokaz, ale niestety zepsuli mi go tym teaserem Black Opsa. Człowiek się nastawiał na jakieś nowe IP, może jakiś może horror cyberpunkowy czy coś, a tu zonk - tyle czarowania i napięcia, aby pokazać, że to tylko nowe kol of djuti - no ja jebe.
Rok minął nie ma nic o Perfect dark,fable,state of decay3,TES.... Dla mnie słabo jakoś.
Gearsy,Forza?.
Fajnie że wam gra ale ja petard nie widziałem.
Obydwa pokazy i chyba nic dla mnie ale to też nic nowego. Chociaż kto wie, może bliżej premier czy recenzji.
Miałem już rzucić Outlaws ale z braku innych gier to w końcu mnie trochę wciągnęło :) jak już w końcu wylazlem na bardziej otwarty teren to zrobiło się fajniej. Taką miałem że coś zaskoczy bo w końcu gwiezdne wojny zawsze mniej lub bardziej mi się podobały.
Ps. Twarze ludzkie to nie wiem kto robił ->
Ta gra chyba była w produkcji od dawna bo dużo gorzej wygląda od chyba nawet pierwszego Jedi.
No więc tytułem podsumowania.
Pokaz Xboxa zdecydowanie najlepszy ze wszystkich tegorocznych, niemniej słabszy od Xbox Showcase 2024. Zabrakło kilku wielkich nieobecnych jak Fable czy nowe Gearsy, może jakaś Forza. Niemniej ciągle był to pokaz wypełniony kontentem, świetnymi tytułami i datami premier.
No i wraz z potwierdzeniem premier wszystkich Final Fantasy na Xbox definitywnie pozbyłem się myśli o zakupie PS5. Być może będzie to pierwsza generacja w której nie będę miał sprzętu od Sony.
Film o call od duty dziwny, ogladalem juz po pokazie, jako osobny material na yt, i do konca bylem pewny, ze wszedlem w clickbaita, ze ktos celowo napisal cod w tytule a treść zuplenie o czyms innym.
Nie macie wrażenia, że SONY to jest urodzone pod szczęśliwą gwiazdą.
Można by rzecz, że cała obecna generacja w ich wykonaniu jest porażką.
I tu na białym koniu wjeżdża XBOX i ładuje w nich swoje największe hity.
Przez co w zasadzie ta generacja z padem od PS wcale nie wydaje się taka nieudana.
FORZA i inne tytuły plus DS2 i Yotei.
Ciekawe czy teraz każda gra będzie za 349 zł i bez polskiej wersji czy może the outer world's to tylko przypadek?
Via Tenor
Darksiders 3 na poziomie wyzwanie ukończone. Powiem że finalny boss trochę mnie wnerwił:D
Do tego całkiem przyjemne zakończenie:]
No to czekamy na 4!
Po ukończeniu Gears 5 miałem taki niedosyt, że od razu zacząłem grać w dodatek Hivebusters. Jest w pytę!
Ta kompresja na GOLu jest masakryczna...
https://i.ibb.co/VprfQnWj/1722e916-05f4-411c-a537-296679451a94.jpg
Via Tenor
Ja już cioram Ninja Gaiden 2 Black. Odpaliłem standardowy poziom trudności i... w ogóle nie ginę, coś za łatwo, odpalam hard.
Ee Pany a co z tym Half Life 3? Wydawałoby się że już nawet ważniejsi ludzie już o nim gadali a nie jakieś randomy a tu znów 0 czegokolwiek.
Może wuja Spencer sypnął groszem żeby pokazać na przyszłorocznym Szołkejsie i mieć go jako premierowego exclusiva na nowym klocku?:D
https://planetagracza.pl/xbox-koniec-plyt-kody-w-pudelkach/
Czy to prawda że m$ po cichu kończy z wydawaniem gier w pudełkach?
Nie wiem czy ktoś tutaj (raczej wątpię) gra albo będzie grał w MindsEye więc raczej wam się nie przyda ten komentarz ale co mi tam.
4.5h w MindsEye za mną i bawię się przy tej grze całkiem nieźle. Jest niedopracowana fest. Powinna jeszcze tak z pół roku siedzieć w produkcji kwestie techniczne są w opłakanym stanie. W mieście gra jedzie na 100% zużycia procka ot tak co powoduje po prostu spadki klatek. Przeniosłem się na pada bo szybkie obroty kamerą za pomocą myszki też nie były przyjazne fpsom. Bugi z SI też się zdarzają. Nie mniej to jest typowo Rockstarowe doświadczenie. Mocne postawienie na fabułę, narracje i jakość w cut-scenkach, od misji do misji, strzelanie, śledzenie itd. Napisane jest to dobrze i ciekawi mnie cała intryga. Dialogi są nagrane bardzo dobrze, mimika twarzy również. Widać, że położono duży nacisk na to i wpakowano w to dużą część budżetu. Najbardziej irytująca rzecz to ta głębia ostrości, której nie da się wyłączyć i po prostu na pierwszy rzut oka grafika wydaje się gówniana, a wcale taka nie jest. Nie jest to poziom Cyberpunka czy nie wiem AC: Shadows ale jest dobra.
Gram na PC na ustawieniach wysokich, 1440p i FSR 3.1 na jakości bo inaczej klatki spadają przez to, że w mieści gra leci cały czas na 100% procka (i7-11700). Na pustyni jest 80% więc też nie mało. Nic dziwnego, że na konsolach jest tylko 30 (a raczej 20-parę) jak tam pewnie procesor nie wyrabia jak cholera.
Jeśli ogarną kwestie techniczne tej gry to będzie kawał fajnej narracyjnej gry w stylu GTA+Mafia, gdzie fabuła i narracja jest na pierwszym miejscu.
Via Tenor
Bloober robi pierwszego Sajletna!
https://www.gry-online.pl/newsroom/to-juz-pewne-po-silent-hill-2-remake-polacy-tworza-silent-hill-1/z72dd58
Nie spodziewałem się tego, ale przeprosiłem się z Hellblade 2
Moze to kwestia oczekiwan (zaraz po premierze byly gigantyczne), moze po prostu mialem gorsze dni, ale teraz (juz skonczylem) gra mi mega siadła - klimat i scenariusz top, oprawa audio-video wiadomix tez, gameplayu tutaj jest malo, ale podobała mi się taka konstrukcja, nie meczyla mnie ta gra ani przez moment tym razem (tez kwestia tego ze jest krotka).
Szkoda, mimo wszystko troche zmarnowanego potencjału, bo jest to bardzo dobra produkcja, ale mogla by byc genialna gdyby, chociazby walki był bardziej urozmaicone (i ogolnie calą konstrukcję gry mozna bylo jakos bardziej rozbudowac)
edit no i to jest taka gra pod wielki telewizor zrobiona, jest wlasciwie jak film interaktywny, wiec granie na monitorze nie robi takiego wrazenia (wtedy mialem stara karte, wiec sila rzeczy gralem na monitorze w nizszej rozdzialce)
Przyszło :)
Wygląda bardzo dobrze, jakościowo też jest świetnie, ale mam lekki niedosyt. Z dodatków mamy dwie naszywki, malutką mapę (tutaj miałem największe WTF?), plakat, soundtrack i naklejki.
Największe wrażenie robi soundtrack, ładnie wydany i elegancko spakowany. Mapa jest bardzo mała, rozkładana i obejmuje tylko malutki wycinek obok Wrót Baldura, czyli tam gdzie dzieje się gra. Przypomina trochę stylistycznie mapę z BG2. Plakat zbędny, wolałbym w zamian coś innego jak np. pełnowymiarową mapę Wybrzeża.
Cenowo 99 Euro z dostawą, więc cena/jakoś jest dość dobra. Na XSX jeszcze nie grałem, zobaczymy jakie są różnice względem PC.
Skonczylem Modern Warfare 2, jedyny acziwek z tej gry, to za jej przejscie, slaby jestem w te klocki :D
Podobala mi sie rozgrywka, rozne zadania stawiane przed nami, ciekawi bohaterowie i spoko rezyseria. Do tego grafika top, strzelanie jak najbardziej przyjemne. Jedynie swiatla mnie wkurzały, glupi pomysl z oslepaniem gracza w ciemnych miejscach przez pojawiajace sie znikad ostre światło.
Szkoda, ze w trojce sa te fortnitowe rozwiazania, nie chce mi sie do niej wracac przez to.
"As a thank you for being a Gears fan, we're offering owners of Gears of War: Ultimate Edition (digital) a free code for Gears of War: Reloaded, playable on Xbox Series X|S and PC. Redeem on console or xbox.com/redeemcode, gather your squad, and get ready to crush the Locust on August 26th!"
No to już wiem co będzie grane po Gears 5: Hivebusters oraz po Gears of War: Judgment.
Założenie The Alters jest absolutnie świetne i jestem ciekaw jak się to rozwinie nie tylko pod kątem fabularnym, ale głównie mechanicznym.
Pogoda w ten weekend nie skłania do tego żeby się kisić w domu więc i Xbox nieco odstawiony, bujam się w hamaczku, kontempluję piękne okoliczności przyrody i gram na Switchu w jedną z najlepszych gier zeszłego roku.
Ploteczki plotunie.
Nowo-generacyjny Xbox z hardware'ową wsteczną kompatybilnością zamiast emulacji co powiększyłoby bibiotekę Xboxa OG i 360.
https://www.gry-online.pl/newsroom/gracz-uszyl-trailer-battlefield-6-z-wyciekajacych-fragmentow-game/ze2ddc1
Dziesiąta gra w tym roku ukończona. Neva to świetny tytuł, cieszę się że w końcu po niego sięgnąłem. Mam nadzieję że trafi się podobna perełka jeszcze przed premierą Planet of Lana 2.
Nowe gry w GP. Niespodzianka dla pecetowców i kolejny CoD.
https://x.com/XboxGamePass/status/1934975279190933972?t=sJH2UFAShFWaZMPELDmaeQ&s=19
Ekspedycja 33 raczej nie dla mnie, nie cierpię turowej walki
Chyba jak komuś Final się nie podoba, to raczej też nie podejdzie
Kurła Pany, Wasz hakier po gimnazjum dla ułomnych powraca i tym razem zjebałem. Kupiłem The Evil Within do mojej przerobionej Ps4 PRO z zamiarem zainstalowania fanowskiego patcha 60fps. Po kilku problemach udało mi się wgrać patch 1.06 wymagany do zainstalowania tych fanowskich 60fps od Illusion. Niestety działa on z wersją gry CUSA-00203, a ja kupiłem CUSA-00375;[
Szczęśliwie po łatce 1.06 licznik FPS pokazauje że gra lata w 45-55 klatkach. Czasem dropi do 35, a czasem dobija do 60 w ciasnych lokacjach.
Ktoś z Was ma może CUSA-00203? Chętnie odkupię xD
Boję się grać dalej w The Alters - dobrze się w to gra, wciąga niemiłosiernie, klimat i założenie super... ale gram 7 godzin, ukończyłem prolog i pierwszy akt i czuję, że się nie wyrobię :( Czytając komentarze nielicznych osób które grę skończyły lub są dalej to tym bardziej się zniechęcam bo ponoć w pewnym momencie alterzy są ultra wkurzający i absorbujący na tyle, że bez sensownego planowania na 2 kroki w przód to praktycznie wszystko pada jak domek z kart.
Może się to komuś podoba, ale dodatkowa presja grając w grę video to raczej ostatnie czego chcę xDD Zdecydowanie skończą to nieliczni i najbardziej wytrwali co w sumie nie jest wadą bo chyba takie jest założenie. Jeśli teraz bym zaliczył zgona albo się nie wyrobił to już bym nie powtarzał, ale mimo to polecam. Takiej oryginalności i pomysłów właśnie trzeba w dzisiejszym giereczkowie.
High on Life skończone. Jako fps jest to raczej przeciętne, ale nadrabia fabułą i dialogami. Szkoda, tylko, że nasza postać jest niema i w zasadzie pełni rolę tła dla broni i postaci pobocznych. W sumie to nawet wolałbym, żeby to Lizzie była główną bohaterką. Jej pyskówki z Gene'm były przezabawne.
Ogólnie polecam jak ktoś szuka czegoś oryginalnego i z mocno absurdalnym humorem.
Via Tenor
Pochwalasz
Po ciężkich bojach bo już naprawdę straciłem nadzieję udało mi się przerobić grę oraz patch 1.06 na wersję amerykańską i patch 60 klatek od Illusion zaskoczył, jak zwykle poradniki od Modded Warefare nie zawodzą. Niestety jakoś nie widzę dużej poprawy względem oryginału z patchem 1.06 takie trochę pyrrusowe zwycięstwo ale nauka dziś była i kiedyś się może wgra tą wersję na Ps5, a teraz Ps4 PRO przynajmniej też nie będzie się kurzyła.
Niemniej gra lata w 45-55 i mi to wystarcza. Nadrobię jedyneczkę i jak siądzę to dwójkę, Evil within to gry które też bardzo chciałem nadrobić. Na szczęście dwójka już nie wymaga kombinacji na konsolach, 60fps ma w standardzie.
Ten far cry 4 jest fajny? Poczatek jest zniechecajacy, nie ciagnie mnie poki co.
Przed premierą RE9 wypadałoby przejść Vilage oraz RE4 więc wskoczyłem w buty biednego Ethan'a, który jest przecinany, przebijany, zrzucany z wieży i dalej chodzi i strzela xD Kapitalne jest to Vilage. Niesamowity klimat. Jestem mega fanem tych RE z FPP bo dają fajne poczucie grozy czego nie czuć za bardzo w TPP. Jakieś pół gry za mną więc po skończeniu pewnie zabiorę się za RE4.