Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Cooldown W uniwersum Cyberpunka 2077 Polska to straszne miejsce, przy którym Night City nie wygląda tak źle

29.09.2023 20:17
1
jerzyo
30
Centurion

Ja myślę że rzeczywistość jest znacznie gorsza

29.09.2023 22:40
2
odpowiedz
4 odpowiedzi
asasin24
40
Pretorianin

Warszawiaczkom się wydaje, że cała Polska kręci się wokół nich. Nawet w grach muszą to propagować? Warszawokatolicyzm? Buahahaha. Biedacy z dalekiego wschodu.

29.09.2023 22:57
2.1
Darkhog
27
Chorąży

Dokładnie. I tak wszyscy wiedzą że Szczecin to najlepsze miasto w Polsce.

30.09.2023 15:35
Rozetko
2.2
Rozetko
27
Centurion

Bo to Stolica Polski chłopku. Nie "warszawiaczki" tylko "Warszawiacy" chłopku, bo będzie kara ??????

01.10.2023 12:13
2.3
2
asasin24
40
Pretorianin

Kara? Ahaha, warszawiaczkom zschciewa się karać.
Zakompleksione warszawiaczki, którym się wydaje, że cały kraj interesuje ich miasto i co się tam dzieje. A tak naprawdę wszyscy inni kładą na was wafla. Warszawiacy to największe chamy i buraki w kraju, widać to na drodze, po ich zachowaniu w sklepach, restauracjach, wszędzie, gdzie tylko się pojawią. Kradniecie połączenia lotnicze z innych miast, przez co trzeba jeździć na lotnisko w Berlinie, tam poza niższymi cenami na parkingu jest też o wiele milsza obsługa. Ale wam się wydaje, że cała Polska kręci się dookoła was i jesteście najważniejsi. A najgorsze to są słoiki. Zasuwają w byle robocie jako popychadła i wynajmują kawalerki na Bemowie, a później udają przed znajomymi i rodziną, jak to im się powodzi i zostali pełnoprawnymi mieszkańcami wielkiej Warszawy. Wy tam jesteście ładnie oderwani od rzeczywistości, nie ma co. Szkoda tylko, że swoją frustrację musicie też przelewać do gier, filmów, seriali, komiksów (slang warszawski) i wszystkich innych produkcji znanych w całej Polsce. Jeśli jakaś produkcja ma się przypodobać całemu krajowi, to należy zachować neutralność, a ewentualne elementy patriotyczne powinny być ogólnokrajowe, a nie lokalne. Ja nie wiem co jest z wami nie tak, nie mogę tego zrozumieć.
Komentatorzy po meczu reprezentacji łączą się ze studiem mówiąc "halo Warszawa", macie, albo mieliście TVN Warszawa nadawany na cały kraj (z jakiegoś powodu chyba już zniknął, czyżby niskie zainteresowanie poza waszymi granicami?), niedawno Sky Showtime reklamował się w całej Polsce serialem Warszawianka, teraz w Cyberpunku jest warszawokatolicyzm, a takich przykładów jest o wiele więcej. Wy musicie leczyć swoje kompleksy w taki sposób? Pewnie jeszcze każdy z was ma w domu ołtarz ze zdjęciem waszej cudownej Warszawki, któremu codziennie oddaje cześć. Jak wychodzicie na dwór, to myślcie tylko o Warszawie. Monty Python by nie wymyślił takiego kultu, jaki wy macie.

post wyedytowany przez asasin24 2023-10-01 12:15:07
02.02.2024 16:33
😒
2.4
1
MatikTheSeventh
1
Junior

Ale kościół w Polsce oddzielił się od Watykanu już w Cyberpunku 2020 (dodatek Eurosource Plus, 1995), to nie jest wcale wymysł CDProjektu.

30.09.2023 03:19
😐
3
odpowiedz
bilbob
2
Junior

jakie społeczeństwo taki kraj

30.09.2023 03:57
4
odpowiedz
1 odpowiedź
WerterPL
117
Konsul

W gry-online zapewne ogromne święto z okazji DLC do Cyberpunka ;) Wreszcie, wreszcie po tak długim czasie znowu można pisać 10 artykułów dziennie o absolutnie każdej drobnostce, modzie, odkryciu gracza czy innej pierdółce w grze ;)

post wyedytowany przez WerterPL 2023-09-30 03:58:36
30.09.2023 18:09
4.1
pafciuu
25
Legionista

Masz rację ale mnie jeszcze wkurza ten ciągły hype na Starfield.

30.09.2023 09:39
5
odpowiedz
lornem
5
Junior

Gra oparta na faktach jak by nie było

30.09.2023 10:46
6
odpowiedz
Hakeryk2
31
Centurion

Easter egg pracownika który pod płaszczykiem uniwersum opisał swoje doświadczenia pracy w CDP.

30.09.2023 11:31
7
odpowiedz
1 odpowiedź
Cryptosmokk
1
Junior

Jest tylko jeden problem - PRL w świecie Cyberpunka upadł w tym samym czasie co w naszej rzeczywistości, z resztą odbyło się to bardzo podobnie. Sama zaś Polska później stała się członkiem Wspólnoty Europejskiej. Natomiast NUSA ustanowiono dopiero w początkach XXI wieku. CDPR jak widać znowu nie ma pojęcia o historii uniwersum w którym tworzy.

30.09.2023 14:37
pieterkov
7.1
pieterkov
160
Senator

Ale w tym co piszesz nie widzę rozbieżności. To, że polska należy do wspólnoty europejskiej nie wyklucza jej ze stania się biednym i zacofanym krajem. Poza tym nawet będąc we wspólnocie może być biedniejsza od nusa - nawet jeżeli powstało w początkach 21 wieku to mamy już 2077 rok czyli koniec 21 wieku :)

04.10.2023 09:18
8
odpowiedz
patrykb258
2
Junior

Wkurza mnie to warszawkofilstwo w połączeniu z fobią do Polski i poczucia że Polska to jakiś zaścianek. Gdyby tą grę robiono w Krakowie to Polska byłaby pięknym miejscem bez jakiegoś dziwnego urojonego tworu "katowarszawizmu".

04.10.2023 09:22
Mutant z Krainy OZ
9
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
266
Farben

Niektorym to pasowaloby gry odstawic, bo rzeczywistosc miesza im sie z fikcja.

Cooldown W uniwersum Cyberpunka 2077 Polska to straszne miejsce, przy którym Night City nie wygląda tak źle