To AI zmieni Twoje bazgroły w dzieła sztuki, a Was w artystów
czyli zwykłe AI z ekstra krokiem w postaci zrobienia kilku kresek? Do prawdy rewolucja.
Wiadomo chociaż skąd to AI czerpie swoje "inspiracje"?
Ai zamieni kogoś w artystę? Stuknijcie się w główkę. AI wszystko robi za kogoś, jedyną umiejętność jaką się wtedy kształci to używania AI i klepania w klawiaturę, a nie pędzla, mazaka, czy Illustratora i pochodnych.
Ci co używają AI zamiast mózgu i rąk nie są artystami i nigdy nie będą. Szkodzicie rynkowi takimi bzdurami i wmawianiem. Używajcie sobie AI do pisania artykułów, ale nie uczyni to z Was dziennikarzy growych.
Jestem przeciwny AI jeśli chodzi o zastępstwo kogoś w jakiejś firmie, branży itp. Jedynym wyjątkiem jest GoL. Może AI będzie pisało lepsze artykuły, bo czytając takie wypociny i takie idiotyczne tytuły to ręce opadają. Jak ktoś steruje dronem to staje się pilotem, czy tylko potrafi sterować dronem?
A to akurat nie byl najlepszy przyklad, pewnie cie zmylily, ale mistrzostwo w obslugiwaniu aplikacji Ubera nie uczyni nikogo kierowca.
"To AI zmieni Twoje bazgroły w dzieła sztuki, a Was w artystów"
A chat gtp zmieni was w prawdziwego literata i noblistę.
Won z tym kałem.
Tak tak. Sam bazgrolisz ja natomiast pięknie rysuje i AI uczy się ode mnie.
Nie, AI nigdy nie zrobi z ciebie artysty. Z drugiej strony zawsze to jakaś opcja dla osób, które miałyby jakiś ciekawy pomysł i chciały coś stworzyć, ale niestety brak im odpowiedniego talentu, żeby swoje pomysły zmieni w rzeczywistość.
"Stability AI oferuje zupełnie nowe narzędzie do rysowania, Stable Dooble. Kieruje nim sztuczna inteligencja, która dowolne bazgroły przerobi w efektowny obrazek."
To już kiedyś było i pod inną nazwą występowało na discordzie, tylko używanie wymagało opłacania abonamentu.
Ze zwykłego stickmana wykrywało jaką posturę ma przybrać postać a z renderu 3D w formie obrazka potrafiło wygenerować rysowaną postać. Nic nowego tylko nazwę zmienili.
Póki co wszystkie zmiany wprowadzone przez AI na "bazgrołach" i nie tylko są bardzo łatwo wykrywalne i nie ma w tym żadnego artyzmu. Zobaczymy jak to się rozwinie.
Z takich narzędzi lub ich pochodnych będziemy korzystać w przyszłości.
Lepiej zacząć się uczyć, niż wypierać kolejną rewolucje przemysłową.