Sterowniki NVIDIA GeForce 344.11 WHQL dostępne do pobrania
Czyli koniec wsparcia dla układów GeForce GTX 200.
Chyba Nvidia przypomina mi, że pora zmienić mojego wysłużonego GTX 260.
@Bartimaeus no u mnie to samo. Moj kochany gtx 260 core 216 gainward golden sample juz nie cisie jak kiedys :P . Ale u mnie problem taki ze jak zmieniac karte to i zasilacz. Nowszej karty mi nie pusci procesor wiec i procesor wymienic trzeba by bylo. Ale procka nie wymieni bo plyta nie pozwala na nic nowszego :P . Takze spasil by nowy komp a na to funduszy juz nie ma :(
@Bartimaeus no jak? xD Oczywiście, że nie koniec wsparcia :) Wsparcie potrwa do 1 kwietnia 2016, porzucona zostaje tylko optymalizacja sterowników pod względem wydajności dla kart poniżej 4xx.
O kurde, w końcu usunęli wsparcie z modeli < gtx 400 i wrzucili do archiwum, raczej posiadacze <= 200 nie mają się co bać, ale przyszedł już najwyższy czas na usuniecie starych gpu.
jahras [4]
porzucona zostaje tylko optymalizacja sterowników pod względem wydajności dla kart poniżej 4xx.
Powiedzmy sobie szczerze, już dawno nie optymalizowano nić poniżej gtx 4xx.
Reinstalowałem dziś system i oczywiście pobrałem i zainstalowałem te sterowniki jestem bardzo pozytywnie zaskoczony a to dlatego że na poprzednich w demie Fify15 miałem załamujące się tekstury a teraz zero problemów Fifa działa mi jak marzenie nic tylko grać :)
Kupuje karty tej firmy, ale na litość boską, ta firma nie dość, że jest pazerna i każą sobie płacić górę hajsu to jeszcze mają w dupie posiadaczy ze starszych generacji. High End powinien być za 1500 zł a nie 3 tys. zł. Pecetowcy są w konia robieni - słabe optymalizacje gier, kolosalne wymagania itd. Nagle jak mantle wypełzło, stwierdzili, ze jednak są w stanie zoptymalizować i wydali sterowniki, które sprawiły, że na Ultra z 40 fpsów miałem 60 fpsów w Total War 2. Niby wcześniej nie można tego było zrobić? To jest tylko jeden przykład. Po prostu to jest nie do pomyślenia co się zrobiło z rynkiem kart graficznych. Zawsze kupowałem produkty zielonych, ale szczerze.... życzę wszystkiego dobrego AMD, niech się coś dzieje na tym rynku. Nvidia wydają kart tyle co samsung telefonów, zamiast konkretnie określić kilka kart na generacje. Każda półka została jeszcze bardziej podzielona. Kolejna sprawa ile to już razy było, że jedna karta nie wystarczyła do grania w możliwe najlepszych ustawieniach na FHD. Absurd.
Mi w Metro Redux dalej wysypuje sterownik i wyłącza grę, a miałem nadzieję że to naprawili...
Nowe sterowniki i nowy problem www.youtube.com/watch?v=tSAbWouyAcE
@Dawidv - a która karta ze średniej półki cenowej niby NIE pozwala grać we wszystkie obecne gry w Full HD na najwyższych możliwych detalach, z pierdołami typu AA, anizo, hbao+, dx11 itp.? Ja mam GTX760 za niecałego tysiaka kupionego w grudniu 2013r i z palcem w tyłku chodzą mi np. Watch Dogs (60fps), FIFA 15 (60fps), Crysis 3 (~45fps), BF4 (~50fps), CoD: Ghosts (60fps). Mało tego, Battlefield 4 trzyma 29fps na ULTRA w 4K! A że te "wspaniałe" nowe konsole dosłownie fajczą się z obciążenia przy byle grze, i to wcale nie takiej w 1080p, to nie muszę nawet przewidywać, że pogram spokojnie we wszystko do końca generacji na detalach rodem z PS4/XONE. Po co więc wydawać na kartę więcej?
Tak było w poprzedniej generacji gdy PS3/360 osiągnęły kres to przez parę lat na PC wystarczał niezatapialny tandem Core2Duo, 3GB RAM, GF8800GT aby grać w pozycje z konsol.
@lulr322, a co sterowniki maja do tego ?? a tym bardziej filmik jest z 2013...jeszcze niepozornie reklamuje swoj kanal - zalosne...