Spotify podnosi ceny abonamentów; zmiana omija Polskę, ale możemy być następni w kolejce
Szkoda, acz dziwi mnie że przez polską politykę to oni nie podwyższyli już dawno naszych cen. Bo przecież ten PLN który dostają teraz jest G warty co kiedyś.
A jak gdzieś mamy mieć pretensje to no niestety u nas. Nawet jak podwyższają ceny na całym świecie, powinniśmy mieć ambicje że nasz PLN jest warty coraz więcej, a jest tylko odwrotnie
To jest nie tak tragicznie. Ale jakby patrzeć tam 10zł, tu 15zł tam 5 itd. i się uzbiera niezła sumka.
A ja jestem zaradnym człowiekiem i mam za darmo.
Deezer zjada Spotify wygodą. Jakość też lepsza .I póki co taniej
A wybór treści taki sam lub podobny?
Aż sprawdzę z ciekawości - jakość muzy za spotify jest beznadziejna, ciekawe jak wypadnie Deezer.
po co za to płacić skoro można wziąć yt premium i nie dość że reklam nie ma na filmach to muzyka w pakiecie.
Z Revanced nawet premium nie trzeba.
A działa z wygaszonym ekranem, można pobierać i działa na konsoli, telefonie i telewizorze?
YouTube Premium jeśli chodzi o muzykę to absolutna porażka - brak loseless, beznadziejny klient, beznadziejne ficzery. Usługa gorsza nawet od Spotify, dodana chyba tylko po to aby było coś ponad brak reklam na YouTube.
Gdyby tylko YT w swoim Premium faktycznie oferowal wszystko na poziomie Premium, to moze bym sie skusil. Ale jezeli mam placic, a i tak dostaje w zamian marna jakosc, to ja dziekuje za takie guano. Sam brak reklam, to nie argument.
Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale Spotify też nie udostępnia treści wysokiej jakości. Co i tak nie ma znaczenia, bo większość ludzi i tak korzysta ze sluchawek za kilkadziesiąt złotych.
Nie jestem audiofilem ale na 10 letnim wzmaku 360kb/s to low quality.
Przyjemność dopiero sprawia 700-1500 kb/s
No Deezer oferuje wyższą jakość w normalnym abo.
Ale owszem, ja np. mogę się spokojnie zadowolić 320 kbps. Nie zamierzam udawać audiofila .
Tylko czy YT tyle oferuje? A nawet jeśli, to zarzuty innych dotyczyły wygody obsługi, nie tylko jakości. :)
Spotify bez premium nie dość, że sra reklamami, to jeszcze nie ma nawet przycisku wstecz, tak więc yt jest lepszy choćby pod tym względem. :D Poza tym oba mają odtwarzacze, które odtwarzają, żadna różnica. No i na yt jest więcej rzeczy, Spotify dla mnie niestety był dość wybrakowany.
Użytkownicy na forum są sfrustrowani nowym wyglądem biblioteki a oni podnoszą cenę w celu zapewnienia innowacji i rozwoju produktu. Innowacji i rozwoju, którego nikt nie chce bo interfejs był perfekcyjny kilka lat temu, a każda kolejna wersja jest coraz gorsza.
Ale niestety to samo jest z windowsem.