Rynek kart graficznych się uspokaja? Ceny RTX-ów 5080 i 5070 Ti spadają poniżej ceny sugerowanej
Jak zawsze co jest normą z każda nową kartą nie licząc innych produktów nawet żywnościowych, rynek zapchany ci co kupili to kupili a reszta kupi po kosztach , zaraz wakacje, następnie promocja do szkoły, kolejne black friday, święta.
3070 ti starcza do wszystkiego wiec podziekuje
Jeśli ktoś ma małe wymagania to tak. Full HD, brak RT oraz schodzenie z zasobożernych detali i można grać we wszystko.
Ja na RTX 2060 też mogę grać we wszystko, ale nie jestem usatysfakcjonowany z takiego grania, dlatego czekam na wersje Super od nVidii.
4070/5070 to jest takie minimum do gier w naprawdę fajnej jakości pod warunkiem że komuś nie przeszkadza dlss a czasem nawet fg
W dark Ages i hellblade 2 mogłem sobie pograć na max ustawieniach w 4k z tymi technologiami i wtedy wyglądały i działały naprawdę super
Aczkolwiek w moim przypadku 4k i tak nie wiele wnosi względem 1440p
Ceny spadają bo te dwie karty są słabe, niewiele mocniejsze od poprzedników, w tej generacji jedynie RTX 5090 jest atrakcyjny i dlatego jego ceny jakoś nie spadają.
Czy do 1440p taka karta wystarczy rtx5070 z procesorem intel i5-14600kf czy lepiej dać karte z 16 gb v ramu taki rtx5070ti czy rt 9070xt. Jak mam niecałe 4 tyś zł takie koło 3850zł na najtańszy rtx5070ti starczy ale wolałbym wydać mniej i musze wymienić też procesor ;)
Zostanę na najbliższe 3-4 lata z moim RTX 4070 super. Kupiony okazyjnie, w 1440p radzi sobie aż za dobrze biorąc pod uwagę tytuły w jakie gram. Jedynie RAMu dołożę do 32GB a potem przesiadka na AM5.