RTX 3080 w abonamencie GeForce NOW. Usługa NVIDII przeszła długą drogę
Wszystko w maksymalnej rozdzielczości 1080p. No k... a wow, świetna opcja. Skoro karty są wciąż dwa razy droższe od sugerowanych cen, to niech spier...
Gdzie? Bo ja tam widzę 1440p / 120fps a na NVIDIA SHIELD 4K. Co kłamiesz i wprowadzasz ludzi w błąd?
Najdroższa opcja wychodzi 81.66PLN miesięcznie ale idzie tylko kupić 6mcy, a jakość usług pewnie jak tragiczna była tak jest :D
Ogólnie strasznie drogo, szkoda że jakość usług nie idzie w górę, bo nawet w płatnych wersjach często ludzie dostają maszyny na 4rdzeniowych Xenonach/core i5 z 8GB RAM w zestawie z tragiczną jakość połączenia bo Nvidia nie potrafi tego ogarnąć, tak jak tego ich testera łącza.
Beka z Nvidii.
Ja korzysatam od lutego 2020 roku, mam subskrybcję Founders i nie mogę narzekać. Nigdy nie miałem problemów ze zwiechami, kolejką, itd., zawsze ustawiam grafikę na ultra i mam te 60 fps-ów. 1080p też mi nie przeszkadza, bo GFN używam głównie na laptopie. Właśnie zamówiłem wersję 3080 na te pół roku. Jak mi się nie spodoba, to wrócę do poprzedniego abonamentu (25 zeta na miesiąc, bo Foundersi mają 50% zniżki).
Mam wtyczkę smart do której podpięty jest komputer. Niewiele gram. Sam prąd kosztuje 50 zł / mc. A sprzęt, ludzie, transfer, budynki. Takie rzeczy nie biorą się z księżyca.
Na pewno będzie można cofnąć plan? Nigdzie takiej informacji nie znalazłem.
Mimo światłowodu nadal wyczuwalny lag, bez serwerów w samej Polsce to kij z tą usługą.
I nie, masz nadal laga ale na tyle niskiego ze nie czujesz go a ja na tyle duzego ze to czuje i nawet widze.
Hue, hue, hue! Przewaga w tytułach e-spotrowych dzięki 120 fps'om. Za to niedowaga dzięki 56 ms lagu ??
8 lat. Komputer kupiony za tyle w dniu dzisiejszym, za 8 lat wypadnie z obiegu do najnowszych tytułów.
Ponad 200 gier na steam i tylko 6 moge ograć z gf now... Gówniana usługa. Lepiej by zrobili jakby sie płaciło za chmurę ale mając opcje odpalenia czego chcemy z swojego dysku.
Słowo klucz: w streamingu. Tudzież to żadne doświadczenie, względem płynących przez kabel sieciowy ograniczeń... Nieważne jak szybki net wykupisz. Zależność od serwa, lagi, n. birate, niskie fps i niska rozdzielczość. A cena względem jakości usług to kpina. NVIDIA próbuje swą wysoką wyceną abonamentu (w sensie "luksusowego", bo na karty nie stać właśnie ludzi niezamożnych), sprawić, by gaming polegał na streamingu, ZAMIAST doprowadzić ceny kart do choćby "przyzwoitej", przez samą inżynierię ich budowy. Nvidia nie dba o graczy, więc jak skończy się Bitcoinowy szał, to zostanie z niczym i masą hejtu. Wystarczy, że jakiś producent zrobi dobrego "RTXa" i postawi na graczy.
Wbrew pozorom calkiem ciekawa opcja. Komp stacjonarny do ogrywania biblioteki posiadanych tytulow - i streaming dla nowych rzeczy. W tej chwili w to nie wejde - mam za mocnego kompa, ale przed nastepnym ewentualnym upgradem sprzetu - doczytam temat.
Mimo, że mam dobrego kompa, to praktycznie go nie odpalam. Jedynie jak jakiegoś tytułu nie ma w GFN albo jak chce pograć w starocie, których nie mam na xboxie.
Względem grania lokalnego na PC wychodzę na plus, bo Shield z TV pobiera tyle prądu co nic w porównaniu do mojego PC, gdzie przy obciążeniu potrafi z 500W wyciągnąć.
A, że ma opcje funder, to śmieszne pieniądze wychodzą.
Dużo też czasu traci się na uruchomienie danej gry. Zanim odpali się komputer, wszystkie potrzebne lunchery itd. to nawet nie chce mi się do niego podchodzi.
Na Shield 3 kliknięcia pilotem i gram.
Dla mnie to dobra wiadomość, bo co raz więcej z tego korzystam.
Żałuję że AMD przejęło Radeona, zrobili z tej marki opóźnonego karła.
Moim zdaniem o to właśnie chodziło. Niedostępne karty, ceny z d..., później plotki, że NVidia celowo wstrzymuje produkcję, a teraz to. Może właśnie o to chodzi, żeby ludzie kupili usługę zamiast kart? Dlatego pożegnałem PieCa i kupiłem konsolę - mam spokój... ??
Nie wiem dlaczego się ograniczasz w tych spekulacjach... Może mają laboratorium w Wuhan?
Jakby dali 500gb na instalowanie gier GTA fallout które były w becie to bym się skusił.
Kupując RTXA 3080 na raty płacimy podobnie i mamy absolutnie wszystko, co istnieje. Fatalny deal