Przeciek sugeruje istnienie GeForce RTX 3070 Ti 16 GB
Myślę że to ma większy sens niż 8GB VRAM ale narażie i tak bym nie kupował karty poczekm aż mój GTX1070 już będzie naprawdę się dusił bo nowa generacja konsol wchodzi te nowe RTX pokazują jak się sprawują w grach że starym silnikiem nie na nowym Nextgenowym dlatego żadnego wrażenie ten pokaz na mnie nie robił.
Ja mam nazbierane 4 tys zł i mam problem Albo kupić RTX 3070 albo poczekać aż wyjdzie RTX 3070 super ale poczekam może na testy
Zależy do jakiego monitora bo jak do fullhd to max 3070, a resztę kasy odłożyć na przyszłą modernizacje. Pamiętam jak kupiłem 1080ti i karta dosłownie w tym okresie nudziła się kompletnie, a odpalałem na ultra Kingdom Come Deliverance. Ja chce do 3440x1440 minimum 3080 ale i tak poczekam bo bolą te 10 gb pamięci. Testy w różnych serwisach trochę podpowiedzą jak wygląda sytuacja.
A ja ci dam dobrą, choć niepopularną radę - poczekaj na nowe Radeony.
Poczekaj na jakąś grę AAA, która to Ci się spodoba i to wykorzysta.
Przeciek sugeruje istnienie GeForce RTX 3070 Ti 16 GB
Ile by GB nie posiadała, pewne jest jedno, Age of Empires: Definitive Edition będzie chodzić dobrze...
10
Ja tylko na to czekam (za premierą wersji 3070 16 GB i 3080 20 GB). Mogą się nazywać Super, mogą się nazywać Ti, wszystko jedno.
No i oczywiście na obiektywne testy całej mikroarchitektury Ampere w praktyce.
Jak bym miał kasę to taki RTX 3080"ti" z 16GB Pamięci, by mi wystarczył, a tak to główkuję nad RTX 3090. :'(
witaj w klubie. martwi mnie jak wiele rzeczy bede musial wymienic (PCI 4.0 ryzen i chlodzenie specjalne zeby to uciagnac), i ponoc nie bedzie kart duzo na rynku i moze byc ciezko dostac. Sprzedaje teraz karte i moze byc tak ze bede bez karty pare miesiecy
Także mój typ na następną kartę Asusa po 1070ti.
Dziwię sie że dochodzi do takich wycieków. Sporo klientów ominie planowany 3070 z 8GB. Żeby chociaż mial 12GB to ludzie czuli by się pewniej