Podniósł powieki śpiącej dziewczynie i ukradł jej 100 tysięcy złotych
Zrobila to dosc bliska osoba, mysle ze przy standradowym hasle nie byloby duzo wiekszego problemu...
Nie no pewnie, zyj dalej w sredniowieczu i plac w barterze najlepiej.
Mnie powieki, bolą od czytania, tego newsa. Tak dużo, przecinków, ze nie wiem. Chyba ktoś, kopiował wprost, z jakiegos translatora. Kropk. Sukces.
Ciekawe ile takich przestępstw ma miejsce obecnie. Palec do iPhona to już złamali, teraz trzeba mieć twarz. Może łatwiej druknac 3D?:)
Pamiętajcie, wygoda przede wszystkim! Zakupy okiem, zamiast haseł odcisk palca. Po co masz zapamiętywać długie ciągi znaków? Korporacje chcą waszego dobra (i wszelkich możliwych informacji) dlatego wynajdują takie ułatwienia.
Zrobila to dosc bliska osoba, mysle ze przy standradowym hasle nie byloby duzo wiekszego problemu...
Nie no pewnie, zyj dalej w sredniowieczu i plac w barterze najlepiej.
Teoretycznie może zdarzyć się też po imprezie w gronie znajomych, dlatego warto pamiętać, że większość urządzeń zrestartować lub "zlockdownować" przed snem (lub kiedy za mocno kręci się w głowie).
Sprawia to, że urządzenie da się włączyć jedynie korzystając z zapasowej metody (pin*/hasło).
*tutaj polecam więcej niż 4 cyfry, ale ja to ja
Mnie powieki, bolą od czytania, tego newsa. Tak dużo, przecinków, ze nie wiem. Chyba ktoś, kopiował wprost, z jakiegos translatora. Kropk. Sukces.
Ciekawe ile takich przestępstw ma miejsce obecnie. Palec do iPhona to już złamali, teraz trzeba mieć twarz. Może łatwiej druknac 3D?:)
No chyba jakaś gimbaza to pisała nie wiedząc do czego służy przecinek
Kilka miesięcy zajęło im dochodzenie? Przecież teraz z tym ich systemem śledzenia to powinni od ręki każdego identyfikować gdzie przebywa i co robi.
Polska języka, być trudna... Ręce opadają jak się coś takiego czyta... "chiński mężczyzna ukradł" dalej też niewiele lepiej... Składnia zdań, interpunkcja, stylistyka - załamka...
Brzmi jak bezrefleksyjny przekład z angielskiego. Nie odmieniają przez osoby, to tak piszą "chiński mężczyzna ukradł", "brazylijka kobieta zabiła", "psia samica pogryzła"...
to jak mialo byc napisane? chinska mezczyzna? XD. chyba, ze chinczyk, no ale i tak nie rozumiem problemu. polski zawodnik, angielski biegacz itd. sa akceptowalne, ale chinski mezczyzna nie? hmm
W polskim masz odmianę dla płci, więc jak napiszesz "Chińczyk ukradł", to od razu wiesz, że to facet i nie ma potrzeby stosować tej niezręcznej formy "chiński mężczyzna".
Zresztą twoje przykłady tylko to potwierdzają. "Polski zawodnik" to od razu wiadomo, że mężczyzna, a nie kobieta. "Angielski biegacz" to samo; wiesz, że biegacz to chłop, a baba byłaby "biegaczka".
Via Tenor
WTF?
Moje się uniosły pod same brwi jak zobaczyły tą ilość przecinków...
wiesz, ze nie musisz miec powieki caly czas zamkniete? potem czlowiek nie wie, ze powieki moga sie uniesc pod brwi. no zwyczajnie, normalnie. xd
8-)
Mówiłem, że hasło lepsze od biometrii. Z biometrią wystarczy siłą komuś przytknąć palec czy oko i załatwione, z hasłem trudniej.
W sumie - może lepiej tak, niż dostać wpi...l i paralizatorem po jajkach przy odmowie podania hasła? Nie ma potem przynajmniej kaca moralnego, ze dałeś się złamać, zamiast milczeć jak AK-owcy na Szucha? Zawsze można zwalić winę na głupi bank pozwalający na autoryzację odciskiem albo tęczówką. :)
Kryptoanaliza metodą gumowej pałki to skuteczna metoda, ale w praktyce stosowana raczej jak ktoś zna sekrety wagi państwowej, albo ma miliony. Zwykły złodziej chce szybko zarobić, możliwie niewielkim kosztem pracy i przy minimalnym ryzyku. To tak jak ze złodziejem, który mając do okradzenie twój dom i twojego sąsiada, który jest mniej więcej tak samo bogaty jak ty, widząc kraty w twoich oknach i drzwi antywłamaniowe, pójdzie do sąsiada, który nie ma takich zabezpieczeń.
Gratulacje, zawsze jak wydaje mi się, ze bardziej nędznego wpisu nie umieścicie na swoim portalu, rozbijacie bank.
A mógł wyłupić oko łyżką!
BTW - polskie banki traktują co prawda odcisk palca jako hasło (chociaż powinien to być login), ale autoryzacja przelewu co do zasady odbywa się PIN-em. Przyznaję jednak, NIESTETY jest też już możliwa odciskiem, choćby w mBanku. No cóż, czasem trzeba trochę pomyśleć, co się robi.
Swoją drogą - jeśli news nie był poprawiany, to tam co najwyżej w jednym zdaniu dwóch przecinków BRAKUJE. Nadmiarowych nie zauważyłem. Summon
Dzięki wszystkim za wasze uwagi. Dodałem drobne zmiany w tekście by się lepiej czytało.
Chiński mężczyzna
To jest na poważnie?
…czyli co, dostęp do telefonu miała zabezpieczony bezpieczniejszym odciskiem palca a dostęp do aplickaji Allipay….ujowym skanem twarzy 2d? Bo FaceID na pewno nie skoro telefon odblokował palcem. Coś tu sie kupy nie trzyma :)