oGRYzki - odc. 88 - Super gra
Prawda. Tyle, że pobierając mobilkę tak reklamowana trzeba wprost oceniać na 1 i pisać, że kłamią. A "dziennikarze" dający "tytuły" takim grom w swoich blogach za kasę też powini dostawać po tyłku.
Taka prawda... Facebook, Twitter, Instagram - wszędzie jest od dłuższego czasu wysyp reklam z pięknie wyanimowanymi mechanikami zagadek logicznych, walk w stylu H'n'S, albo zarządzaniem wojskami/drużyną w rzucie izometrycznym, a po ściągnięciu okazuje się, że to kolejny klon Candy Crush... Tylko jeszcze bardziej napakowany mikropłatnościami niż oryginał.
W sumie to ciekaw jestem ile gier które faktycznie prezentowały w takiej reklamie coś prawdziwego, przegapiłem przez to. (bo po prostu przestałem już zupełnie nawet sprawdzać czy dana gra ma cokolwiek z tego co widać na filmiku z założeniem, wychodząc z odgórnego założenia że na pewno nie...)
Większości firmy wykorzystują piękne i seksowne kobiety z anime/hentai do reklamy o gier free-to-play w internetu, co nie mają wspólnego z rzeczywistości.
Jak ładnie gra wygląda to zagrywam się w takie kulki. :D Potrafią wciągnąć. Np. seria Puzzle Quest.
Ja dodałbym jeszcze jedno zjawisko - reklamy the best strategii albo RPG ever wszystkie takie same tylko zmienia się nazwa gry.
nope
Ile razy już widziałem jakąś grę mobilną, która się reklamuje trailerem z Empire Total War, albo innej Twierdzy... Google Play powinno się tym zająć.
Najlepsze są reklamy gier mobilnych w telewizji. Pokazują animacje niczym z najnowszej odsłony Settlers, by po chwili pokazać paździerz w formie jakiś kryształków i tym podobnych wynalazków.
Z tym rodzajem rozgrywki to się zgadzam z tym komiksem :) Aczkolwiek, ostatnio pobrałem Good Knight Story, też główny mechanizm gry podobny jest do gier typu Candy Crush, ale bawiłem się przy niej całkiem nieźle, zdziwiła mnie dość spora dawka humoru w grze takiego typu.
Najbardziej prawdziwy komiks na świecie!