Nowe sterowniki od Nvidii (347.52 WHQL) z okazji premiery Evolve
Po aktualizacji występuje błąd "Program geforce experience napotkał błąd i musi zostać zamknięty".
u mnie to samo, może trzeba zainstalować z pobranego pliku przez WWW, w każdym razie coś spaprali
"Program geforce experience napotkał błąd i musi zostać zamknięty".
Chyba wszyscy maja ten problem. Jedyne rozwiazanie na jakie wpadlem to opcja "czystej instalacji" w zaawansowanych opcjach instalacji sterownika.
Program, który i tak nic nie daje, po co komu ten szajs.
Mowisz o Nvidia experience? Po zepsuciu sie programu nie moglem odpalic Dying Light(reszty gier nie sprawdzalem).
Wczoraj tez mialem taki błąd ale dzisiaj aktualizacja poszła bez problemu.
Chyba wszyscy maja ten problem. Jedyne rozwiazanie na jakie wpadlem to opcja "czystej instalacji" w zaawansowanych opcjach instalacji sterownika
^^ U mnie nawet to nie pomogło, więc ten cały "GeForce Experience" wyleciał chwilowo z dysku, dopóki tego nie naprawią ;-)
^^ U mnie nawet to nie pomogło, więc ten cały "GeForce Experience" wyleciał chwilowo z dysku, dopóki tego nie naprawią ;-)
Instalowales sam Nvidia Experience czy sterownik? Bo to dziala tylko przy instalacji sterownika, ze zaznaczona opcja "czysta instalacja".
Ja nie miałem żadnych problemów z tym, ze sterami jestem całyczas na bierząco a tą aktualke instalowałem wczoraj przed południem.
[Jestem niesłyszący]
A ja nie potrzebuję GeForce Experience. ;) Bez tego potrafię ustawić gry tak, by działają płynnie w parze z dobre jakości graficzne. Ten programik nie zawsze potrafi ustawić gry idealnie. ;) Program jest dobry tylko dla "nowicjusze" lub niecierpliwe gracze, co nie lubią ustawić gry ręcznie.
Przy okazji, czy nie spróbowaliście wywalić z dysku całej sterowniku i GeForce Experience (unistall), zanim zainstalujecie nowe sterowniki? Czasem to pomaga.
Ten programik nie zawsze potrafi ustawić gry idealnie ---> Właśnie. W niektórych grach można sobie ustawić lepszą jakość, a w innych (Metro Redux) każe włączyć supersampling i grać w 24-30 fps...
Przecież GeForce Experience jest stworzony z myślą o niedzielnych użytkowniczkach którzy nie wiedzą że w grach PC jest coś takiego jak opcje graficzne, jeśli jednak ktoś wie cokolwiek o graniu na blaszakach to po co miałby zaśmiecać sobie kompa tym programem?
[4] Ja wiem czy nic nie daje? Ja na przykład korzystam namiętnie z Shadoplay'a jaki oferuje i sprawdza się świetnie. Ileż to ja już ciekawych akcji nagrałem przy użyciu tego programu. Reszty nie używam, a sterownik pobrał mi się dziś normalnie, nie miałem żadnych problemów
dj_sasek [14]
No niestety jeżeli ta funkcja ci potrzebna to jesteś skazany na ten soft.
No cóż...zainstalowałam dzisiaj ten sterownik. Niestety Far Cry 4 po 2 minutach grania wyłącza się sam. Ja dziękuję za taką "poprawę wydajności".
[15] Żeby nie było, gdyby istniał jakiś inny program i miał nagrywanie w trybie cienia jak Shadowplay to z miejsca bym z tego zrezygnował. Ileż to już pytań i próśb było, żeby można było głos z mikrofonu nagrywać przyciskiem myszki. Wiele aktualizacji było, ale nadal tej drobnostki nie dodali. Do nagrywania ciągłego korzystam z Mirillis Action, dobry polski produkt.
Według manie najlepszy program do nagrywania obecnie to Open Broadcaster Software. Są 3 powody, bardzo małe obciążenie, własne kodeki co powoduje że np. film o długości hm godziny ma około 4gb, jakość materiału zależy oczywiście od ustawanie bitrate i sam rozmiar pliku, ja mam ustawione 10tys, bardzo dobra jakość, można oczywiście ustawić ile klatek na sekundę :) Tyle szukałem programu do nagrywania materiałów i obecnie nie znalazłem nawet w części tak dobrego :)
U mnie po zainstalowaniu tych sterowników, w każdej grze w losowych miejscach miałem error DirectXa. Powróciłem więc do starszej wersji sterowników i wszystko działa, jak należy. Mam GTX 770, jeśli ktoś by pytał.
@Pr0totype -> Dzięki za cynk. ;) Chyba zapoznam ten wspomniany programik.