Fatal Draws - odc. 139 - Gang
He he nawet zakumałem gdyż oglądałem o tych alienach ostatnio materiał.
Niezłe. :-D
W GTA V pełno takich gangów. Ufoludy dzieciaczki bawią się w gangsterkę nie przejmując się jak głupio i bezsensownie to wygląda.
Ważne że przyciąga to więcej dzieciaczków, które gotowe są na takie rzeczy wydawać dodatkowe pieniądze swoich rodziców.
Ale to coś złego w tej zabawie? Na co tam się wydaje pieniądze? Czy każdy kto się dobrze bawi to dla Ciebie "dzieciaczek"?
Chłopie, stwierdziłem fakt. Za każdym razem jak gram w online z bratem robię disconecta mamy święty spokój.
Już raz mi menda teleportowała się do garażu i podpaliła włosy. Restart gry nic nie dał, musiałem czekać i liczyć że nie dostanę niesłusznego bana.
To jest efekt dzieciaczków w tej grze czy to jest dobrze czy nie to sam oceń. Ja uważam że gra za bardzo poszła w stronę Saint Row, przez co przyciąga dzieciarnię, która uprzykrza grę innym. I dlatego gra straciła w mojej ocenie.
GTA Online nigdy nie celowało w "realizm". Jeżeli szukasz poważnej gangsterki to zostajesz w singleplayerze albo przechodzisz do serii Mafia: Proste. Trzeba to zaakceptować.
A te całe "ufoludki" to nawet ciekawa sprawa. Jak ostatnio grałem na Online to z jednym miałem kilka pojedynków w centrum miasta :D nie jest to takie złe.
Mafia multiplayer? Nie sądzę. Szukając odrobiny realizmu i wczucia się w gangstera bez latającej motorami nad głowę dzieciarni robię disconecta. Mówimy o grze online nie solo...
No Mafia nie oferuje multiplayera, ale to lepsze niż nic.
Ja już się przyzwyczaiłem do tego, że Rockstar dodaje jakieś dziwadła do gry i po prostu się dobrze bawie. Ostatnio kupiłem warsztat do areny wojny i powoli grinduje sobie na nowe części do auta. Trzeba patrzeć na pozytywy.
Pamiętam materiał Pana Mateusza o tych gangach pseudo-kosmitów. Mimo, że wtedy, gdy oglądałem go za pierwszym razem, spoglądałem na zgromadzony materiał z lękiem w oczach i niedowierzaniem połączonym z uczuciem silnego zastanowienia “do czego zmierza świat GTA Online” wymalowanym na twarzy; to teraz z uśmiechem na ustach i rozbawieniem wspominam tamten materiał.
Co do komiksu to fajny, ale brakuje mu z dwóch lub więcej kadrów.
Wedle mojego odczucia w trzecim kadrze mogłaby być scena, w której ci dwaj gangsterzy zostają nakryci przez policję w trakcie napadu. W czwartym kadrze następuje pokazanie policjantów reagujących na ich stroje ufoludków adekwatną do sytuacji reakcją “Co u ...” czy też inną adekwatną i bardzo na miejscu. Natomiast w piątym kadrze koło policjantów pojawiają się dobrze znani i kultowi Faceci w Czerni (Will Smith i Tommy Lee Jones zawsze najlepsi w tej roli moim zdaniem), uzbrojeni i z zamiarem zdezintegrowania przestępców, którzy zwracają się do policji kwestią “My się tym zajmiemy, chłopaki.” lub “Panowie. Zostawcie ich nam. To nasza robota.” czy też coś podobnego. I ostatni szósty, opcjonalny kadr - scena z dezintegrowanymi przestępcami, po których zostały dymiace kupki popiołu (hmm, można by też dać kadr z przerażonymi na widok Facetów w Czerni gangsterami).
No nic liczę, że pojawi się kontynuacji tego komiksu.
Pierwsze co skojarzyłem, to ci kosmici ze sławnego filmiku na internecie, ale nie podam linka bo obawiam się bana. A z komentarzy chodziło o ufoludki z GTA V
To był jeden z powodów (w sensie sam też grałem kosmitą przez pewien czas ale nie po to żeby atakować każdego gracza jeszce do tego bronią palną a do tych wojen gangów bo to była fajna zabawa ale niestety niektórzy nie potrafili przestrzegać reguł i ją psuli) przez które usunąłem gta v poza tym serwery jeszce gorzej działały i było jeszce więcej cziterow dzięki epicowi
Tyle lat a oni nadal walczą
Podziwiam, że komukolwiek się chciało i chce grać w online. Dla mnie to gra na liniowe przejście singla i out z dysku.
Na szczescie to tylko multiplayer w gta V. Mnie tak bardzo nie interesuje ten caly gta online. To bardziej dodatek, singleplayer to glowna atrakcja.