Europejska premiera PS3 przesunięta na marzec 2007 roku!
kolejny punkt dla xbox'a i jak zwykle jes ameryka japonia i trzeci świat taki jak europa , azja , afryka itp .
To sa jakies jaja, a podono Ty ludzi złożylo juz zamówienie przedpremierowe. Chyba kupie x 360
...pracownicy Sony postarają się, aby marcowa premiera PS3 była najlepszą w historii firmy.
Dziękujemy!
Upokarzające. Dowodzi, że Europa - nawet zachodnia - dawno juz przestała byc pępkiem świata. Jestesmy, drodzy państwo, w koszyku marketingowym razem z Murzynami i Arabami.
Nie zdenerwowałem się, co najwyżej zdziwiłem się bo wydawało mi się że premiera już jest ostatecznie ustalona a tu zima. TRUDNO. SONY ma u mnie olbrzymi kredyt zaufania.
Jestesmy, drodzy państwo, w koszyku marketingowym razem z Murzynami i Arabami.
zniszczyłeś mnie tym hahahahaha (łanie powiedziane)
HAHAHAHA ludzie co wy opowiadacie. Przecież to nic nowego, że na rynku KONSOLOWYM Europa zawsze była na końcu tyle, że wcześniej był prewmiera japońska później po roku amerykańska i troszkę później europejska. PS2 szybciej wszedł na rynek zachodni, bo po pół roku po Japonii. Teraz Microsoft wystrzelił, ze światową premierą, choć w sumie mógłby sobie darować Japonie z marną sprzedażą 1tyś tygodniowo (DS Lite 160tyś tygodniowo), ale to nie dziwne, bo w sumie spodziewał się słabej sprzedaży w Japonii, a ma marną. Sony wie, że w Japonii PS3 sprzeda się jak świeże bułeczki, Amerykanie na 100% też wykupią wszystkie dostępne konsole, a Europa nic nie kupi, bo musi czekać :P
ArturNOW --> Sony wie, że w Japonii PS3 sprzeda się jak świeże bułeczki
I tu się możesz zdziwić, bo Japończycy wolą Wii, a PS3 jest na drugim, albo 3 miejscu. Famitsu niedawno robiło ankietę na ten temat. Ponad 600 dolarów za zabawkę, nawet dla Japończyka jest poważnym wydatkiem
Kaczorowy... i tak się sprzeda. Ale przesłanie jest takie, że w Japonii sprzeda się najlepiej... Oni tam mają wielu fanów do tej pory PS2 sprzedaje się w ilości ponad 20tyś tygodniowo...
niech ich...a tak czekałem noc o nam dadza w marcu? MGS4 i killzone2 jak tak to im wybacze jak nie to...nawet nie myslec.
Napewno sprzeda sie w Japonii lepiej niz na innych rynkach no ale zobaczymy . Wii jest tania i ma to co japonczycy lubia najbardziej czyli dziwne miodne gierki plus cena i to raczej ona bedzie pierwsza w sprzedazy. Co do rynku europejskiego coz plany firmy jesli chodzi o sprzedaz sporej ilosci konsol do konca roku (nie mowiac o tych proroctwach do marca :P)l poszly sie walic :D .
Ciekaw jestem jednego,jak bardzo wadliwy będzie pierwszy rzut konsol przeznaczony chcąc niechcąc dla królików doświadczalnych. (jak to będzie z dwuwartswowymi br,zasilaczem,przegrzewaniem)
Czy może sony podoła i wypuści idealną ps3? ;D
Dotychczas ani m$ ani sony ta sztuka się nie udała.
"600 dolarów na taką zabawkę" - no właśnie !!! Lepiej już zmodernizować kompa za tą cenę i cieszyć się najnowszymi grami. CRYSIS itp. Te dzisiejsze "nexgeny" buahaha...
A Sony tyle obiecywało i nadal obiecuje.....najdziwniejsze jest jednak to, że niektórzy jeszcze w to wszystko wierzą. Niepoprawni optymiści.
pablo_rajski_bicz no coz peirwsza partia konsol pojdzie do beta-testerow (fanboyow :P) :D:D:D:D. Potem sony bedzie zbierac zdanie co i w jakim stopniu jest wadliwe i wtedy wypusci produkt bardziej dopracowany lub nie ;P . Bedzie to mialo swoje plusy europa dostanie druga partie :D:D:D. Ciekawi mnie co jeszcze ciekawego powie sony :P .
:/ szkoda
>co i w jakim stopniu jest wadliwe
Właśnie czytam komentarze na grupach i widzę że na ifie(?) BR nie za bardzo zachwycił.
http://gourl.org/ahr
Ciekawe,ciekawe co to będzie.Poplotkujmy sobie ,hłe,hłe
Bez przesady z tymi lamentami. Czekaliśmy tyle czasu, poczekamy jeszcze pół roku. Rynek PS2 jest na tyle aktywny, a gry stoją na wystarczająco wysokim poziomie, by przez okres oczekiwania na premierę PS3 mieć w co grać. A na razie to tylko jeszcze trochę więcej radości dla przygłupów zazdroszczących posiadaczom konsol albo bojówkarzy ze stajni Xboxa 360.
No to pojechali !! K........aaaa.
Drugie przesunięcie premiery dla Europy. Niezależnie od uzasadnienia biznesowego denerwuje mnie to niezmiernie, ale przyjdzie z tym żyć.
Mala ilosc soczewek oraz inne drobniejsze klopoty w produkcji robia swoje nie mowiac o fakcie troche poznego wziecia sie za wrzucenie tej zabawki do fabryk.
Mr_Hyde - miesięcznie fabryki będą w stanie wypuszczać milion sztuk , ale po jakimś czasie. Jak widać, ktoś chyba się mocno przeliczył w swoich obietnicach. Mnie osobiście nie obchodzą zmiany w specyfikacji (jak ktoś napisał już na GOL - kłamstwa) typu jedno HDMI zamiast 2 albo niższe taktowanie RSX, ale takie właśnie robienie z gęby cholewy. Już raz była mowa o opóźnieniu i że na pewno wszystko będzie gotowe na jesień.
Niestety wygląda na to że zainteresowani Europejczycy padli ofiarą praw rynku i zbiegu okoliczności w postaci niedostatku diod - w Europie i Japonii konkurencja furory nie robi, PS2 sprzedaje się ciągle świetnie i na dodatek nie jest dotowana, podobnie PSP.
Ech, juz miałem wybrane TV i czekałem na premierę, a tak przyjdzie mi grać na PC i PS2 do wiosny :)
Żadne zaskoczenie, chyba tylko głupi wierzył że dotrzymają słowa i wyprodukują wystraczającą ilość konsol - cudów nie ma. Nie zdziwie się jak ostatecznie będzie tak że konsola w listopadzie pojawi się w japonii w marcu w usa a europa poczeka do września ;]
albz psp w europie sprzedaje się nieznacznie gorzej niz ds - o grach na to cudo nie wspominając bo to że się sprzedają wszędzie słabo to żadna sensacja.
No cóż, to przypieczętowało moją decyzję o kupnie nowego X360, kolejnych miesięcy na PS3 czekać nie będę. :/
Ozzie- tego się należy spodziewać, niektórzy po prostu nie będą czekać. Tylko po co czekałeś do tej pory - nie rozumiem :) Chyba nie chciałeś grać na PS3 w multiplatformery :)
svk85 za cene ps3 to chyba se WINDOWSA nowego tylko kupisz dla 2 gier CRYSIS i HALO 2 nie mowiac o karcie procku i szybkim ramie , tak gadacie jak nas traktuje SONY a jak nas traktuje MS konsoli X360 NADAL U NAS NIE MA ma wyjsc na rowni z AFRYKA !!!!
- MS konsoli X360 NADAL U NAS NIE MA ma wyjsc na rowni z AFRYKA
W dodatku z w pełni spolszczonymi,tańszymi grami i full servisem na poziomie światowym.
O! nawet stronka się utworzyła http://www.xbox.com/en-GB/poland/
shame on you Microsoft!!!!!!!!!!!!!!!
Ja dziekuje...wysiadam. Mam dosc traktowania Euroy jako 3-go swiata. Co to do cholery ma byc? Jesli mi tego solidnie nie wynagrodza w marcu przyszlego pieprzonego roku to poleca glowy. Bomby pojda w ruch. Sony leci w kule jak zawsze. W marcu chce widziec jakies solidne zadoscuczynienie za 5 miechow czekania.
albz74 --> Miałem wcześniej X360 i odsprzedałem, ale to było przed Dead Rising, Ninety-Nine Nights, Mass Effect, Lost Planet, Assassin's Creed itd. :)
pablo_rajski_bicz - doprawdy o dzięki MS że pojawią się spolszczenia gier z launchu konsoli - jakby ktoś jeszcze w nie nie grał :) Niech potwierdzą Live dla Polaków, to by było coś, gierki po polsku wychodzą od lat na Playstation więc można powiedzieć shame on MS że dopiero zauważył rynek kilkuset tysięcy graczy :)
-doprawdy o dzięki MS że pojawią się spolszczenia gier z launchu konsoli
Zapytaj Rysława nad jakimi grami pracuje,potem gadaj.
No chyba nikt ne przypuszczal, ze sony,ktora jeszcze nawet produkcji nie zaczela PS3 jest w stanie za 1,5 miesiaca wyprodukowac taka ilosc konsol zeby zadowolic chocby pol swiata.
Do tego dochodza problemy z ultra dlugim wczytywaniem sie danych zapisanych na BR i problemow z awaryjnioscia tloczonych plyt.
Ozzie- heh, Lost Planet i AC wyjdą w Europie w czasie premiery PS3 :) Co więcej, o Lost Planet nawet przedstawiciele Capcom mówią że jak gracze będą to chcieli kupić na PS3 to konwersja jest nieunikniona (podobnie do RE4) .
No ale ok, Twój wybór, ja czekam dalej :)
pablo_rajski_bicz - może niech Rysław się wypowie, w oficjalnym komunikacie mowa była o Kameo i paru innych starociach
tom666- możesz uściślić ultra długie wczytywanie danych z BR i skomentuj proszę tę wiadomość:
A demonstration was held at the end of the replication line, picked up DL disc randomly and played on the BD ready VAIO Type R PC. Not only 1st layer but also second layer played flawlessly. Demonstrated title was "The Bridge on The River KWAI".
According to Sony, the yield ratio of the line is "around 85% for SL and 80% for DL". It is said that DVD's number is 90% to 95% in this facility, there is more room to be improved.
Sony is now preparing BD replication structure at 3 bases of Japan, US and Europe, for video titles and PS3 game softwares. At the beginning, capacity would be 300,000 discs per month, they are planing to expand lines and achieve 2,500,000 discs production per month by the end of the year. In the same way, they are targeting 5,000,000 in US and 2,500,000
in Europe, establishing 10,000,000 production structure in total.
"To już trzeci dzisiaj news o PlayStation 3 i to drugi niezbyt optymistyczny. Otóż okazuje się, że premiera w Japonii i USA odbędzie się w wyznaczonym wcześniej terminie, czyli 11 i 17 listopada tego roku, jednakże liczba konsol wrzucona na tamtejsze rynki wydaje się zastraszająco niska.
Jak donosi International Herald Tribune do sklepów w Stanach Zjednoczonych trafi 400 000 PS3, a do Japonii zaledwie 100 000!. Wyobrażacie sobie reakcję ludzi planujących już teraz zakupić sprzęt Sony?"
www.exGames.pl
hmm... super ;]
albz74 moze zamiast tv, kup sobie projektor :> osobiscie to wybralem, i lcdtv czy plazma sie nie umywa, majac na scianie obraz 1.5x1.5m (pokoj nie musi byc duzy, 3x4 juz jest ok:) az chce sie grac :-o.
Co do PS3 - he, dla mnie.. fajnie. Bo ostatnio stwierdzilem, ze kupie ps3 dopeiro po nowym roku, jak wyjdzie juz pare gier. tych co ja chce. a i tak widze bede zmuszony w marcu :o.
Już widzę ceny na ebayu jak to się potwierdzi :/
realsolo - monitor hałasuje a TV i tak potrzebuję. Poza tym projektor jaki mnie interesuje kosztuje ponad 10 tys więc nie widzę oszczędności.
I tak nie chciałbym być posiadaczem pierwszego rev-a konsoli. Nie tyczy się to tylko PS3. Niemniej, zagranie bardzo nieładne. Z drugiej strony - w ten listopad nie wierzyłem ani przez moment...
Sprzeda się oj sprzeda, za mało ich wypuszczą żeby się nie sprzedało :]
Albz74 --> Nie moge powiedziec nad jakimi grami pracuje na X360. NDA. Ale sa to gry dotychczas niewydane.
Ja nie żałuje, że kupiłem sobie X360. Narazie nadrabiam zaległości grając w troche starsze gry (PGR3, Kameo), ale powoli też kupuje nowsze (np. Fifa World Cup). Gra się świetnie i wszyscy Ci, którzy zdecydowali się na Xa na pewno tego nie żałują. Stwierdziłem, że nie ma co czekać na PS3 do listopada, bo to i tak jest niepewne. Okazało się, że miałem racje. Dodatkowo cena pewnie będzie z początku mocno wysoka. Poczekam sobie roczek i jeśli będę miał ciśnienie na PS3, to wtedy kupie. A do tego czasu będę miał już półtora roku doświadczenia na Klocku :)
Dziwi mnie tylko radość wszystkich tych, którzy cieszą się z przesunięcia premiery. Ja w tym żadnego plusa nie widzę, tylko same minusy.
Cainoor ===> Podpisuje sie wszystkimi konczynami pod tym co napisales.
cesarzyk --> Japonczycy dostana 500.000 konsol - https://www.gry-online.pl/hardware/ken-kutaragi-o-amerykanskiej-i-japonskiej-premierze-ps3/z56e5e
Ja juz od dłuższego czasu decyduję się na Pudłoksa i myślę, że z końcem roku 360 będzie mój. Opóźnienie PS3 w Europie również ma na to pewien wpływ. Co prawda na Pudło interesują mnie raptem dwie gry, ale pewnie pogram też w inne tytuły.
im dłużej o tym myślę, tym więcej plusów widzę :)
1. 21 listopada mam b. ważny egzamin. Już widzę jego zdawanie z PS3 schowaną w szafie kilka dni przed egzaminem :)
2. Miałem na jesieni kupić 37" FullHD, kupię na wiosnę 42" nawet taniej, albo o wiele lepsze 37"
3. FFXII będzie pięknie wyglądać przez pół roku :)
4. Kupię 2 Singstary których jeszcze nie mam, zamiast wersji na PS3 :) I Guitar Hero 2
5. Będę miał konsolę podłączoną do netu od dnia 1. - na przełomie roku przeprowadzam się na wiochę a w przejściowej lokalizacji nie mam netu
6. Dogram do końca Titan Questa i parę innych gier które kupiłem ostatnio na PC a muszę schować do szuflady z powodu egzaminu :(
Opóźnienie premiery ma też plusy - ci którzy nie uzbierali jeszcze kasy mają pare miesięcy więcej i nie muszą z zazdrością przez ten czas patrzeć na kolegów którzy już mają i grają;)
Nie liczę tutaj zapaleńców którzy sprowadzą sobie zza granicy. Historia pokazuje, że często taka konsola była finalnie (VAT + cło + często zawyżona cena spowodowana większym popytem niż podażą) droższa niż kupiona potem w Posce (vide Dreamcast);)
Ja swojego Dreama kupiłem dopiero po premierze Europejskiej, ale pamiętam czerwone makarony NTSC/J za 3500 - giełda jeszcze była na Grzybowskiej :)
Podałeś jedną rzecz nie do przecenienia - do Europy trafi z pewnością nie pierwsza wersja konsoli. O ile się nie mylę, rev.01 PS2 z Japonii miał jakąś kosmiczną usterkę, grać się dało ale czegoś nie odtwarzał chyba ? Nie pamiętam już dobrze.
"konsola nowej generacji..."śmiech na sali
jak wyjdzie to microsoft będzie śmiał się Sony w twarz i szastał pieniędzmi a na dodatek moze zejśc z ceny a PS3 kupia tylko jacyś bogacze
Niech się śmieje, szasta, schodzi z ceną - kogo to obchodzi? PS3 kupią Ci, co mieli kupić, bo wiedzą, że właśnie dla tych kilku wyjątkowych pozycji warto kupić tą konsolę.
hahaha! :)
Xbox 360 zyska jeszcze więcej wpływów w Europie...
Tak, tak, na pewno Xbox360 "zyska wpływy" w Europie... A może jeszcze dodasz, jaki z tego wniosek?
albz74-> ech... ty niepoprawny optymisto ;)
jaki telewizor chcesz sobie w końcu kupić?
kowalskam - :P na razie - Amoi 37" http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/264
FullHD, 2 tunery, wypasik za stosunkowo niewielkie pieniądze.
Ale teraz trwa IFA w Berlinie, większość firm uderzyła z nowymi modelami i wniosek jest taki - za pół roku za te same pieniądze będzie można kupić o wiele lepszy TV albo większy o porównywalnych parametrach. Także chyba poczekam :)
Na tronce jest narazie zegar ktory odmierza czas do premiery polskiej ale brawo ms . swietna konsola szybko i wogole i jeszcze tanie spolszczone gry no i xbox live :D:D:D wszystko co najlepsze . Brawo !!!!!!!
Pomurnik_1 ----> Trafiłeś w sedno ;)
Jak tak dalej będzie to PS3 wyjdzie jak już Microsoft będzie zapowiadał XboX 720, a Nintendo będzie miało na koncie 100 dodatków do Wii w tym pad w krztałcie łyżki do jedzenia zupki w The SWiims
no ładny ;)
a jaki jest ten 42"?
Ja tam i tak wierzę w PS3 ;] także dla mnie może i byc premiera pod koniec przyszlego roku byle by to bylo dopracowane na maxa i warte swieczki ;]]
Szczerze mówiąc, to leje na to kiedy PS3 wyjdzie, i tak jej nie kupię... jakoś niemam przekonania. Poza tym i tak mnie by nie było stać na orginalne gry do tej konsoli.
kowalskam- no ładny ;)
a jaki jest ten 42"?
mnie pytasz ? :)
Albz74 -----> Trochę szkoda SEGI, że nie wytrzymała konkurencji na rynku konsol (a może po prostu świadomie zrezygnowała). Zawsze robili świetne gry i na pewno następca Dreamcasta miałby solidną bibliotekę tytułów. A tak wraz ze śmiercią DC pare serii także poszło do piachu (m. in. Virtua Striker). Teraz się rozmienili i robią na różne platformy (ze wskazaniem na PS3 wśród Next Genów)
Tak jak za zakupem Wii przemawiają do mnie głównie znakomite tytuły Nintendo, tak za PS3, właśnie przede wszystkim te SEGI - Virtua Fighter, Virtua Tennis, Sega Rally...
Virtua Tennis biorę w ciemno jak tylko się pojawi.
Dzieki Sony, teraz juz wiem ze moge z czystym sumieniem kupic X360. Lubie, jak trudne problemy rozwiazuja sie same :)
karpiu = jaki problem? Nie mogą sobie poradzić z wyprodukowaniem tylu sztuk w tak krótkim czasie ile by chcieli.
Jak dla mnie i tak przesunięcie premiery NIC nie zmienia. Zanim wyjdą porządne gry 2-gen i tak jeszcze troszkę minie. Zatem Europa dostanie już kosolę z paroma konkretniejszymi tytułami.
bialy kot - Jeżeli brałeś pod uwagę X360 to dlaczego tak długo czekasz ?
albz74: Nie bardzo rozumiem pytanie? Mialem inne priorytety. O konsoli zaczalem myslec stosunkowo niedawno, po znalezieniu lepszej pracy. Myslalem intensywnie, i jeszcze do dzis bylem przekonany do zakupu PS3. I choc nadal jestem, to jednak Sony bedzie musialo poczekac na moje pieniadze duzo dluzej niz do marca 2007 roku.
pablo_rajski_bicz -- > he he całkiem niezłe ;-)
NFSV fan -- > oprócz Virtua Fighter wymieniłeś tytuły, które wyjdą również na X360, nie wiem więc dla czego masz akurat dla nich kupić PS3, strata pieniędzy i czasu.
o Qwa nie wiedzialem ze Ukraina jest taka duza O.o. Chyba amerykaniec robił tą mape.
charlesz ----> z ostatnich informacji wynika, że Virtua Tennis na PS3 i XBOX 360 będzie wyglądać inaczej....
Tak więc już tylko zostaje Sega Rally Revo z tych co wymieniłem, a które mają szanse być takie same na PS3 i XBOX 360. Ale także obstawiam, że grafika będzie lepsza na PS3. Teoretycznie powinna być taka sama, ale tylko teoretycznie;/
Poza tym nawet sam Virtua Fighter 5 to poważny argument za PS3;)