Elon Musk chce zmienić logo Twittera [Aktualizacja]
Od kiedy to posiadacie kwalifikacje lekarza psychiatry który może orzekać w sprawie poczytalności ?
Logo można zmienić, jeśli ma się lepsze. To nowe jest fatalne i nijak ma się do nazwy serwisu. Stare było powszechnie rozpoznawalne, nowe można pomylić... ze wszystkim. Co za bezsensowna decyzja.
Od kiedy to posiadacie kwalifikacje lekarza psychiatry który może orzekać w sprawie poczytalności ?
Elon Musk oszalał i chce zmienić logo Twittera
O nie! Elon Musk kupił Twittera i może robić z nim co tylko chce, ale OSZALAŁ!
O nie, ten pan chce zmienić nazwę swojej strony internetowej, co za WARIAT!
Niesamowicie żenujący artykuł. Zwłaszcza tytuł.
Niemniej jestem mocno przekonany, że świat nie ucierpi jeśli Twitter spłonie w zgliszczach. Dziwi mnie tylko, że jeśli on chce zbudować zupełnie nową markę... to czemu po prostu tego nie zrobił zamiast wyrzucać 44 miliardy dolarów?
Czemu każdy komentarz na temat rzeczywistości to dla was martwienie się? Ech ci wojujący darwiniści społeczni z technikum... "Bo mógł, bo jego, czemu komentujesz, sam i tak tyle nie masz" itp.
To już w dzisiejszych czasach nie można się nad czymś zastanowić albo prowadzić zdrowej dyskusji? Według mnie to dość ciekawy temat do rozmowy. Gdyby każdy dyskurs torpedować takimi banałami jak: "Bo chciał", "Bo to jego pieniądze", "Nic ci do tego" itp. itd. to nigdy o niczym byśmy nie mogli rozmawiać.
Dla mnie osobiście to dość ciekawe czemu drugi najbogatszy człowiek na świecie robi to co robi. Nie jestem jakimś fanem Muska ale uważam, że zdrowo jest być świadomym co się dzieje na świecie. Naturalnie bez przesady i kąpania się w toksycznym szambie.
Elon wydał na Twittera ćwiartkę swojej fortuny. Gdzie roczne zyski przynoszone prze serwis pokrywają ok. 10% tej kwoty. Jeśli teraz stawia całą stronę na głowie to dość zasadne jest się zastanowić czemu nie stworzył po prostu własnej. Na pewno ma środki by ją wywindować na sam szczyt gdyby chciał. Alternatywa dla Twittera i zdrowa konkurencja dobrze by social mediom zrobiła. Zamiast tego zaś mamy memy o Elonie i Twitterze.
Odpowiedź wydaje się dość prosta. Gdyby zrobił własną tłitero-podobną platformę zamiast wydawać kase na oryginalnego tłitera, miałby teraz konkurencję w postacji oryginalnego tłitera. A tak kupił, wygasił i buduje swoje. Praktyka chyba dość popularna w biznesie.
Rozwiniesz temat? Brzmi trochę jak zlepek słów, ale może ma głębszy sens.
A co, nie należysz do tej największej grupy fanów Muska? A to sorry, nie bierz tego do siebie, wpis był bardziej ogólny, o określonym stylu komentowania poczynań zbawcy Xa.
jest nawet gorzej do nie których trzeba pisać ironia albo sarkasm przed początkiem oraz końcu wypowiedzi inna hipkryzja czy inne tego akcje bo ludzie nie czają wypowiedzi czy coś.
Nie wiem, kto bardziej oszalał, Musk, czy twórca tytułu tego artykułu.
A co do treści, nie wiem, po co ta zmiana, logo, jak i nazwa przecież są bardzo znane.
Tak naprędce z tego co pamiętam:
ola boga ola boga - właściciel kia oszalał zmienił logo
omg omg !!11!111 zmienili logo peżota
dżizes dżizes - fiat, skoda mają inne logo jak ja trafię w sfuj samochut???!11!!11?
o fuk ofuk ofuk logo apla zmienione
jak żyć jak żyć jak żyć - poczta polska, makdonald majom inne obrazki, umre z głodu i nie wyślem listu???!!?!/1???11
Tak tylko napiszę
Użyszkodnicy tzw. mediów społecznościowych jak bardzo można Wam pokazać jakimi jesteście idiotami (aka jeden prezydent) aby to do Was dotarło?
Histeria logo?
Abonament?
Wasz czas poświęcony na publikacje które nagle znika bo ktoś biznesowo podejmie taką decyzję na tym i podobnym "społecznościowym" szambie?
Ten pociąg już dawno odjechał...
gol moment - problem z tt jest taki, że tak jak fb jest monopolistą, bo nie ma realnej konkurencji.
Logo można zmienić, jeśli ma się lepsze. To nowe jest fatalne i nijak ma się do nazwy serwisu. Stare było powszechnie rozpoznawalne, nowe można pomylić... ze wszystkim. Co za bezsensowna decyzja.
Ja proponuje aby zamiast X zmienil na: X AE A-Xii. Dzieki temu choroba psychiczna pozostanie w rodzinie.
Kolesiowi juz dawno odjechal pociąg i z "ekscentrycznego" stal sie po prostu, lekko mowiac, walniety.
Próbował to samo zrobić z Paypall'em ale na szczęście kazali mu się puknąć w łeb.
Teraz ma koło siebie samych "fanów" którzy mu tylko przytakują więc będzie robić takie rzeczy częściej.
Tych fanów jest coraz mniej. elon kilka lat temu był całkiem lubiany w Internetach, teraz to chodzący mem.
Bo kilka lat temu robil calkiem sensowne rzeczy. Ale mniej-wiecej od czasu sukcesu Space X (glownie rakiet wielokrotnego uzycia) palma mu juz zupelnie odbila.
nic nie wychodzi, to skupia się na glupotach jak logo. miala byc wielka rewolucja, wchodzil z umywalkami do biura, zwalniał ludzi i nadal twitter jest taki sam, a do tego nie przynosi zyskow xD co pozostalo. bawic sie w zmiany loga
Najlepsze, co przeczytałem na Ćwierkaczu dziś:
Muszę przyznać, że nowe logo wygląda jak ikona aplikacji przeznaczonej wyłącznie dla członków klubu dżentelmenów, który zajmuje się handlem ludźmi i ma swoją siedzibę w Budapeszcie.
Ehhh. Kolejny komentarz mi wywalili na śmietnik.
Żałośni jesteście na tej swojej stronce. Czasami ludzie tutaj defekują wulgaryzmami na prawo i lewo znieważając się przy tym nawzajem i to administracji nie przeszkadza, ale jak losowy Skopierov napisał żartobliwy komentarz, że zostanie miliarderem, wykupi GOLa i zmieni jego nazwę na pudelek, albo pomponik to zaraz się ktoś w redakcji spłakusiał i usunął mu komentarz.
Tradycyjnie usuwający nie raczył poinformować co w komentarzu według niego było nie tak xD. Niech zgadnę.... mowa nienawiści.
Już poprzednim razem obiecałem, że nie będę się tutaj więcej udzielał, ale teraz to już serio spadam z tego szamba, bo szkoda na nie czasu. Zachęcam też innych użytkowników do nie udzielania się tutaj.
Ps. Nadal z niecierpliwością oczekuję na maila z informacją od was, że zostałem zbanowany.