Demo Cyberpunka 2077 to dobry ruch - w końcu kupiłem grę „Redów”!
dalej mając pełno problemów
Wy to chyba siedzicie cały dzień w cyberpunku szukając bugów albo nigdy w niego nie graliście i oglądacie jakieś kompilacje bugów tylko się nakręcając XDDD
Grałem w niego na premierę na PC i przeszedłem z przyjemnością, z bugów pamiętam tylko że Panam prowadziła samochód z wyrzutnią rakiet w ręce albo nieistniejąca fizyka wyczyniała cuda przy zderzeniach xD
Teraz ogrywam na konsoli i gra się mega przyjemnie, nawet gdybym bardzo chciał (a nie chcę) to teraz już musiałbym wymyślać jakieś problemy na siłę żeby udowodnić, że jestem z wami i rozumiem to dowalanie się do wszystkiego xDDD
Ps. jeśli CDPR płaci za pisanie pozytywnych opinii to ja też poproszę o przelew
Znowu CDPR sypnął kasą za promocje? Gra po patchu wygląda lepiej dalej mając pełno problemów a tutaj codziennie po kilka artykułów jakby premiera była.
Grę swego czasu porzuciłem 2 razy. Zawsze po jakichś 10h. Wiedziałem oczywiście, że do niej kiedyś wrócę, bo mi się mega podobała, ale nie dało rady grać na ps5. Na premierę mnie co godzinę wywalało. Po kilku miesiącach przy drugim podejściu nie dałem rady strawić grafiki i tego jak miasto jest puste. Teraz dwa dni przed premierą HFW sprawdziłem grę ponownie i wiem, że w końcu nadchodzi porą by zagrać normalnie w to dzieło.
W taki stanie to powinno wyjść na premierę. Tak wyglądać i działać na ps5/xsx.
dalej mając pełno problemów
Wy to chyba siedzicie cały dzień w cyberpunku szukając bugów albo nigdy w niego nie graliście i oglądacie jakieś kompilacje bugów tylko się nakręcając XDDD
Grałem w niego na premierę na PC i przeszedłem z przyjemnością, z bugów pamiętam tylko że Panam prowadziła samochód z wyrzutnią rakiet w ręce albo nieistniejąca fizyka wyczyniała cuda przy zderzeniach xD
Teraz ogrywam na konsoli i gra się mega przyjemnie, nawet gdybym bardzo chciał (a nie chcę) to teraz już musiałbym wymyślać jakieś problemy na siłę żeby udowodnić, że jestem z wami i rozumiem to dowalanie się do wszystkiego xDDD
Ps. jeśli CDPR płaci za pisanie pozytywnych opinii to ja też poproszę o przelew
Popieram ;)
W sensie ten przelew.
Co do Cyberpunka na konsolach to na premierę (Xbox Series X) grało się dobrze, było kilka błędów ale nic co psułoby zadania/zabawę itp. Obecnie ogrywam jeszcze raz po patchu 1.5 i widzę różnicę. CDP mocno podrasował ten tytuł i gra się o wiele lepiej(lepsza płynność czy też więcej NPC w mieście). Więc do wszystkich którzy piszą o dodatkach przypominam, że najpierw muszą poprawić skopane podstawy aby miało to ręce i nogi.
Nie wiem jak nie masz błędów na konsoli. Ja czekałem od "premiery", bo to co wypuścili to nie było grywalne.
Długo nie grałem ale na samym starcie, gdy np przyzywasz motocykl z garażu, to napiernicza fikołki za każdym razem jak podjeżdża. I to każdy model.
Tłukę się z przeciwnikami na dachach i nam samochody spadają na głowy. (i to moje niby przyzwane).
Teraz misja początkowa dla porównania. Gdy spotykamy się z Odą to gdy chce odjeżdżać na siłę chce cofnąć w ścianę. I tak przez kilka minut, a przez to cutscenka jest zamulona bo Takemura czeka, aż odjedzie.
Tego mam od groma więcej. Gra mi się o wiele przyjemniej niż na oficjalnej premierze, ale mówiąc, że ta gra nie ma żadnych problemów jest niepoważne. Oni mają jeszcze sporo łatania. Cyberpunka to powinni wydać na koniec tego roku, a nie prawie półtora temu.
Albo Ty grałeś z klapkami na oczach lub jesteś niedzielnym graczem?
Grałem na premierę na PS5 (tzn tydzień po), crash co 20-40 minut - mimo to grałem do końca bo nie lubię zostawiać nieskończonych gier. Posrana fizyka, puste ulotki lub tekst <text_1> gdzieś tam na obrzeżach. Latające auta przez błędy fizyki, puste ulice, motory zacinające się w powietrzu, T pose, Pam zmiana kamery ze środka głowy, bugowanie się qusta z tym gościem w piwnicy co robił u Ciebie pierwsze wszczepy - wymagało restartu gry całe szczęscie bo to główny wątek się mi zbugował.
Co nie zmienia faktu że grało się dobrze - ale stan gry tragiczny - i spodziewałem się że naprawią to wszystko w ciągu trzech miechów, ja w styczniu jeszcze dostanę patcha na PS5 bo pierwsze obietnice były takie lub na luty - wszystko przesunęło się o ponad rok.
Premiera gry powinna mieć miejsce za rok chyba ;p bo bez nas alfatesterów to by nie znaleźli tyle problemów do tej pory. Gra spoko, ale nie jest tym co obiecali. A obiecali że będzie to top gra, tymczasem Wiedźmin 3 jest katastrofalnie lepszy
Fajnie ,że dodali patch 1.5 ale zepsuli grę na ps 4 i nie da się grać na starej konsoli bo wywala błąd , a na Ps5 jest nowa lista trofeów i kilka dziesiąt godzin idzie się je...ać bo trofea liczą się od nowa ....Zajebiście spie...na robota .
Błąd na PS4 podobno już naprawiony - trzeba tylko zaktualizować oprogramowanie konsoli.
Pierwsze 5h to akurat najbardziej dopracowany fragment gry ponieważ to on był pokazywany na wszystkich imprezach.
Natomiast zgadzam się co do tego, że dla osób które nie śledziły pokazów przepremierowych i nie grały na premierę, obecna wersja będzie się wydawać bardzo dobrą grą. Działa stabilnie (na pewno nie gorzej niż większość gier), wygląda bardzo ładnie, fabułę ma lepszą niż 90% AAA, postaci wyraziste, miasto bardzo ładne, mechaniki bez szału, ale przyjemne. Gdyby REDzi wypuścili tę grę w takim stanie, bez obietnic z kosmosu to CP77 przeszedłby do historii jako jedna z najlepszych gier ostatnich paru lat.
Ja po pierwszych 5 h właśnie odłożyłem grę na pułkę. Ilość baboli była porażająca. Schrzaniona fizyka jazdy, NPC łażące po ścianach, nie dające się podnieść przedmioty, absurdalne poduszki na kule w postaci wrogów, cała masa drobnych błędów, beznadziejne AI tłumi, znikanie go za naszymi plecami... not ego była taka masa, że po przejśćiu prologu stwierdziłem, że w coś takeigo się grać nie da. I oni zrobili dobry ruch, bo ktoś komu te babole przeszkadzały zobaczy, że już ich nie ma.
Swoją drogą, aktywność na steamie sugeruje, że łatka została bardzo dobrze odebrana. Początkowo myślałem, że 30 tys. graczy po premierze patcha to chwilowy "peak" i zaraz znowu wróci do kilkunastu tysięcy grających. A tutaj okazuje się, że aktywnych graczy z każdym dniem coraz więcej i dzisiaj może ich już być 60k. To sugeruje, że gracze po patchu wracają do rozgrywki na dłużej, podczas gdy przy poprzednich patchach kończyło się na włączeniu, potestowaniu i odłożeniu gry po kilku godzinach.
Ja tak miałem. Dopiero dziś przechodzę pełną fabułę, wcześniej zawiesiłem przechodzenie na etapie poznania Johnego.
Czyli rozumiem że w końcu mogę zagrać? Gra jest już na tyle naprawiona, że będę miał znacznie lepszy odbiór niż reszta na premierę?
Ten darmowy trial to jeden wielki scam, ustawiłem sobie pobieranie tej gry na noc i przeszedłem w stan spoczynku konsoli, wstałem rano a okazało się że po zainstalowaniu gra się odpaliła i stała sobie w menu przez jakieś 6h więc mój trial się sam skończył. Żenada, żeby nawet na czymś takim szukać obejścia
Trzeba było kupić Xboxa to czas triala nie leciałby ci od momentu rozpoczęcia pobierania xD
No to możesz sobie pogratulować przypilnowania roboty xD Nie masz ustawienia automatycznego uruchomiania po instalacji? Jakoś nie doczytałem, by ludzie mieli taki problem.
Długi czekałem na wersję na mojego series s :) Planowałem kupić a tu patrzę- trial !! Ściągnąłem, pograłem i już nie kupuję. Ta gra mnie nie wciągnęła w ogóle. Ale fakt- ładna jest. Wracam do Trials of Fire I Football Managera :)
Wynudziłem się okropnie. Jedna z tych gier gdzi po godzinie masz dość i grasz w coś innego. To tylko moja opinia. 5 prob i odpadłem.
https://www.youtube.com/watch?v=dLBZhsCDnC0
Mam pytanie kim jest ta postać z tego trailera.To jest ta osoba co nas sprawdza.
Postać tej dziewczyny, o ile o nią Ci chodzi, pojawia się w grze w jednym, drobnym zadaniu. Ale może nie będę tu spojlerować.
Sadze, ze dosc spory procent osob, ktore mialo to zadanie nawet nie wie, ze to ta postac.
Dobrze że gra jest już grywalna. W ogóle nie przeszkadzają samochody spawnujące się w budkach z hamburgerami, czy przechodnie z uśmiechem na ustach idący przez wszelkie przeszkody jak ściany czy ogień.
Nie wiem czemu Ciebie minusują, bo tak aktualnie gra wygląda w tym patchu. Optymalizacja jest fajna na PS5 przynajmniej, ale ilość nowych błędów jest przytłaczająca. Szczególnie z samochodami zauważyłem ich najwięcej.
Lekki sarkzam to nie zjechanie gry po całości. Mam 60 fps z raytrace w 1440p, gierka piękna i przyjemna, ino kuleje łażenie tak sobie po uliczkach bez celu. Co do sprawujących się samochodów w budkach to patrz obrazek. Ps. w kolejnej budce był kolejny samochód ;)
Plusy i minusy na tym portalu są miarodajne jak oceny na metacritic czy recenzje GOL'a, wystarczy spojrzeć na post nr.3, nawet PlayStation może zazdrościć takiej religii.
Patrząc po wynikach ankiety wniosek jest jeden – GOL-owi fanatycy CDPR w natarciu. Zrozumcie, że ta gra jest co najwyżej niezła nie tylko przez jej stan techniczny, ale przez problemy z warstwy designu czy systemu perków.
Zrozum, że każdy może mieć własną opinie. Sam oceniłem rok temu Cyberpunka jako max 7.5-8 po poprawkach, a po roku gdzie ograłem wiele innych produkcji i patchu 1.5 widzę większy potencjał.
Własna opinia własną opinią, ale według ankiety większość daje CP77 najwyższe noty. Uważam, że ludzie okopali się na pozycji bronienia gry przed zarzutami o stan techniczny, i nie dostrzegają w ogóle głębszych problemów jakie ma ta gra.
Własna opinia własną opinią, ale według ankiety większość daje CP77 najwyższe noty. Uważam, że ludzie okopali się na pozycji bronienia gry przed zarzutami o stan techniczny, i nie dostrzegają w ogóle głębszych problemów jakie ma ta gra.
Chodzi Ci o wybór "Jest świetną grą, nie przeszkadzają mi błędy!"? Nazywanie tego "najwyższą" notą to trochę przesada ponieważ to brzmi jak wybór osoby która po prostu się dobrze bawiła(nie musi to być 10/10). Z innej beczki na metacriticu można znaleźć zarówno opinie 10/10 jak i 0/10 gdzie średnia wychodzi 7.1/10 więc nawet jeżeli znajdziemy grupy fanatyków CDP to myślę, że fanatyków po przeciwnej stronie będzie tyle samo jak nie więcej ;)
Nazwałem to najwyższą notą bo jest to najbardziej pozytywna opcja w ankiecie. Dla mnie nie brzmi to jak dobre bawienie się, tylko bezkrytyczne podejście do tematu. Meta mnie tutaj akurat nie interesuje, bo piję tylko do GOL-a, który znany jest ze społeczności z poglądami "CDPR najpiękniejszy, Fortnite Bad" i inne popularne hasła.
Ja tam gram na PC w wersje 1.5 na RTX 3060 z ustawieniami ULTRA x16 AA itp itd. ale bez RT, wolę mieć 60-90 fps niż 50 z RT...
jakbyś pokombinował z ustawieniami to byś gral z RT w 60-70 FPS bez utraty jakości obrazu. Ja na RTX 2080 gram na wysokich z RT i DLSS i mam spokojnie 70 (70Hz monitor)
Żałosnym ruchem natomiast jest dostępność tej wersji próbnej do 15 marca, zamiast normalnie na stałe.
Na premierę było 8/10
Bardzo dobrze mi się grało za pierwszym razem.
Teraz daję 9/10 gra mi się jeszcze lepiej.
Rewelacyjna gra.
Ohrane rok temu i czekam na dokonczenie historii Peralezów (prezydent miasta z małżonką). Dokończyli juz i dali pozostała część questów w patchu?
Przypominam że daliście note 9.0 dla CP podczas gdy był świeżo po premierze, nie jesteście wiarygodni
Ta lesba na każdym możliwym bannerze.. Ciekawe jaki płacz byłby jakby to tak tego kolesia geja reklamowali XD
Gra po ponad roku jest mniej zabugowana oh wow, ale ciągle z niezbyt dobrze działającą ogólną mechaniką, a i te niedokończony zadania.. Może kiedyś :/
Szkoda, że nie dali dema przed premierą. Ludzie szybko zapominają jak im REDzi napluli w mordę.
Nie gram za dużo na konsoli więc niech mi ktoś wyjaśni. Czy nie ma tutaj przy zakupie podobnych możliwości jak na PC? Widzę, że ludzie narzekają na brak dem ale przecież praktycznie na każdej platformie można zwrócić grę jeśli nie przekroczyło się określonego czasu gry (Steam i Epic to 2 godziny). Poza tym demo nie zawsze odzwierciedla stan końcowej produkcji. Pamiętam jak za dzieciaka czekałem aż pojawi się demo nowej Fify czy innych gier i zaskakiwało mnie nieraz, że pełna wersja różniła się od tego co ogrywałem wcześniej. Tutaj grasz już w gotowy produkt. Jasne, nie jest to też rozwiązanie idealne ale zwykle pozwala określić czy chcę grać dalej czy nie. W wypadku dem nieraz był to starannie wybrany fragment, który zachwycał efektami a w pełnej grze okazywało się, że nie ma wiele więcej rzeczy godnych uwagi. Poza tym zarówno w wypadku dem jak i możliwości zwrotu w ciągu kilku godzin pojawia się jeden problem. Nie pokazują one najbardziej zasobożernych lokalizacji. Zwłaszcza jest to dotkliwe gdy ma się sprzęt wystarczający akurat do gry w najniższych ustawieniach. Grasz sobie wygodnie a tu nagle trafiasz np. do Novigradu w Dzikim Gonie czy Aten w Oddysey i gra staje się niegrywalna. W czasie gdy znikały dema czytałem wywiad z jednym producentem. Mówił on, że cieszy się, że przestaje być standardem ich wydawanie bo odpowiednie przygotowanie go wymaga dodatkowego czasu, który wolą poświęcać nad gotową produkcją. Zwłaszcza jest to problematyczne gdy trafia się do dużego, otwartego świata bez podziału na odrębne lokacje.
Ale po co tak szybko to demo wydali? Przecież gra miała premierę zaledwie 1 rok i 2 miesiące temu.
Patrząc na innych wydawców to i tak doceniam iż takowe demo jest :)
A to, że demo powinno być standardem na premierę to już inna kwestia.