AMD Radeon VII: Zatrważająco mała liczba kart dostępnych na premierę
No jeśli tak postępuje największa konkurencja dla NVIDII robiąca ostatnio dziwne taktyki, to ja już dziękuję bardzo.
Mam nadzieję, że za kilka lat rynek kart znormalnieje, kiedy będę zmuszony kupić lepszą kartę.
I tak czekam na Navi- nową architekturę, która ma pojawić się właśnie w tym roku, a dokładniej w okolicach wakacji, lecz z tego co mówią plotki na początek tylko niski i średni segment.
Co nie zmienia faktu, że zapowiada się ciekawie jak i również Ryzeny 3000.
Adrew Gibson prowadzi sklep i w przeszłości również straszył niskimi zapasami licząc na szybką sprzedaż w strachu przed zniknięciem z półek. Gratuluję rzetelności portalowi GOL i przepisywaniu wszystkich plotek, które pojawiają się w cyrkulacji.
Jako klientom pozostaje nam tylko modlitwa, żeby była jakaś konkurencja na rynku, bo niedługo taniej będzie kupić po konsoli od Sony, MS i N niż komputer do grania w jako takich detalach.
To prawda co piszesz, jednakże producenci konsol nie są głupi, więc widząc co się dzieje na rynku z PC, to cena konsol też wzrośnie - potem będą tłumaczyć tym że konsola oferuje grafikę nowej generacji RTX, więcej ram itp. brednie, by wytłumaczyć znaczący wzrost ceny.
@|13|
Niekoniecznie. Producenci konsol większość zarobku w dłuższej perspektywie mają z marży za każdą grę sprzedaną na ich konsole więc Sony i MS zależy, aby jak najwięcej osób kupiło nowa konsolę dlatego nie będą przesadnie windować cen urządzeń.
A dla mnie bez zaskoczeń, samo AMD widocznie wie (szczególnie, że chyba mieli zmiany w dziale PR, bo już nie było debilnych reklam pokroju "poor Volta" przy premierze Ryzenów), że to jest zapchajdziura dla inwestorów żeby pokazać, że mogą nawiązać walkę z RTX-ami. A prawdziwym następcą Polarisów będzie Navi.
Vegi maja normalne ceny od 3 miesięcy. Z tymi będzie pewnie tak samo. Wyjdzie, później skoczy cena i mało kto to kupi.
Przypuszczano wówczas, że wyprodukowanych zostanie zaledwie 5000 sztuk najnowszej karty graficznej Czerwonych.
Taka ilość że nawet nie zaspokoją potrzeby testerów (entuzjastów nowych technologi), więc to tylko produkcja pokazowa - dodatkowo sprawdzą czy jest zainteresowanie na tą kartę na rynku.
Konkurencja za 699$ bez RT z 60% wydajności 2080ti i wyglądem jak boombox. Faktycznie