Flyby co zainstalowałeś z modów do F3-GOTY ver.steam (po za oczywiście unofficial patch)?
Bo mi się gra włącza a potem freez i nie wiem co mam podogrywać, ew. koligacje na tylko jeden wątek ustawić albo zgodność z win xp?
Spróbuj tego, Stitch - http://www.nexusmods.com/fallout3/mods/18900/?
Ja tego jeszcze nie sprawdziłem bo tam trzeba sporo działać a angielski tekst instalacji muszę przetłumaczyć aby się odważyć na instalkę. Pisze tam w trzystopniowej instrukcji m.in. o freezach..
Kidd, coś jest nie tak z tą wersją ze Steama - z modami czy bez, Windows zamyka mi grę kiedy usiłuję wyjść z tuneli do DC.. (to ostatni kłopot - bo wcześniej też były)
Trzeba pamiętać - wcześniej grało się na XP, teraz 7 i 8 - doszły kłopoty
To ja coś w tym całym Steamie chyba źle paczę bo osiągnięć nie widzę :P
F3 według mnie klimat miał o wiele lepszy niż NV ale męki instalacyjne sukcesywnie mnie od niego odciągają. Może by tak po roku uruchomić xboxa i zobaczyć czy jeszcze działa :D
Szampan widać się już chłodzi na kolejnego sylwestra :P ja już od wieków nie miałem tutaj abonamentu i chyba nie prędko się to zmieni :/ jakoś już mnie na forum nie ciągnie... z każdym jak coś to jest kontakt po gg, steam czy last.fm...
Łyczek -> W wątku o Eutanazji (nie chcę robić już tam offtopa) wyśmiewasz kogoś, kto wspomina o tym, że aspartam uszkadza centralny układ nerwowy. Polecam ten artykuł i przywieranie większej uwagi do tego, co w siebie wlewasz... ;)
Straszne rzeczy z tym aspartamem - mam nadzieję że nie było go w tym noworocznym szampanie co jest wyżej ;)
Bardzo ładnie, bardzo wytwornie, bardzo uroczyście, matisfie
I oczywiście życzenia stosowne do okazji.. (muszę oczywiście trochę domyślać się okazji ale mam nadzieję że domyślam się trafnie ;))
Jeszcze raz gratuluję ..
..hmm <-- to jedyny komentarz na jaki sobie pozwolę ;) Grywasz jeszcze?
Jasne, bardziej od żony, praca mnie destabilizuje growo, obecnie chcę swoje łapska położyć na Wiedźminie :D
matisf -> Kurcze stary, gratulacje! Powodzenia - pamiętaj, że zawsze możesz wpaść do DDW - ponarzekać i powspominać, jak to zajebiście było być singlem! ;D
Gratulacje Mati na nowej (a raczej przypuszczam że zalegalizowanej) drodze życia.
No widzisz Płaski, jestem świeżo po napisaniu pracy magisterskiej na temat słodzików (wszystkich dostępnych na polskim rynku) i przeczytałem kilkadziesiąt badań naukowych na ten temat i ŻADNE, który były powtórzone przez Europejski Urząd ds Bezpieczeństwa Żywności, amerykańskie, kanadyjskie, australijskie, brytyjskie organizacje nie wykazały pozytywnych badań na temat rakotwórczości i innych defektów. No ale ja wiem, że to wszelkie wielkie korporacje opłacają te "badania" i z pewnością chcą, aby za 20-30 lat wszyscy poumierali i nikt nie kupował ich produktów. A artykuł, który przetoczyłeś to zlepek ogółów i nie widzę tam żadnych znanych nazwisk, żadnych cenionych czasopism, źródeł. A jak są "badania" to z lat 70', które nie zostały potwierdzone.
Słodziki są NAJBARDZIEJ i NAJDOKŁADNIEJ przebadanymi substancjami dodawanymi do żywności. Co roku są przeprowadzana badania przez EFSA i inne organizacje, które otrzymają jakiekolwiek doniesienia na temat szkodliwości tych substancji. Żadne z doniesień nie zostało potwierdzone.
matisf ---> Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :) Miłości i wytrwałości w trudnych chwilacha przede wszystkim.
matisf --> Moje kondolencje. Bylo zostac gejem, jak planowales! :P
Na nowej drodze zycia chcialbym Ci zyczyc wytrwalosci, cierpilosci i pieniedzy. Wiesz jak to z kobietami. ;)
matisf -> szczęścia życzę, z babą źle, bez niej jeszcze gorzej.
Łyczek -> daremny trud, Fakt wie.
Pl@ski -> wszystkie negatywne artykuły o słodzikach finansowane są przez koncerny cukrownicze.
Zawsze się zastanawiałem kto finansuje zdrowy rozsądek.. (a propos słodzików, et cetera)
Zdrowy rozsądek jest w głębokim deficycie strukturalnym i rozszarpuje go hiperinflacja.
Biało-czerwonych na brazylijskich murawach z sukcesem zastępują Hiszpanie. Póki co podobieństwo co do gry i wyniku jest powalająco podobne.
I sytuacja w kraju za rządów Tuska idzie w podobnym kierunku co w Hiszpanii ... Masz rację kong :)
Zapatrzony w piłkę nożną kompletnie zapomniałem o sytuacji politycznej - dobra uwaga Łyczek :)
W piłkarskiej ruletce GOLa jestem dalej niż Polska w rankingu fifa :v
Mundial polityczny? Faule, podkupywanie, sędziowskie fałszywki (ee, prokuratorskie?) dziennikarze zamiast zawodników.. Nie ma się czym przejmować ;) I tak wiadomo że Kibice górą ;)
Pytaj się mnie lub Stitcha na Steamie w razie dalszych kłopotów (bo będą ;)) U nas też działa i ładnie wygląda ;)
Dzięki Flyby jak będzie jakiś problem to się na pewno do Ciebie zwrócę (do Stitcha nie mam Steama). A poza tym to fallout powinien wyglądać brzydko :D w tym też jego urok. I nie ma co klimatem f3 bije na głowę nv
Możliwe że powinien wyglądać "brzydko" ;) Tyle że znowu tak "brzydko" nie wyglądał ;)
Pokazuję możliwości dodatkowych tekstur, które w wielu miejscach nasilają efekty zniszczenia oraz raczej nieprzyjemny realizm, wszelakich, hmm, "potworności wojny"..krótko mówiąc, nowa jakość wrażeń ;)
Reszta to dodatkowa zabawa jak najbardziej oparta na "statystykach" gry - n.p. nowe typy broni (ta na screenie, to niby Colt M4 o dużej szybkostrzelności z niezłą lunetą na średni dystans - wygodna w użyciu ;)) ubrań i "armorów" czy wyglądu postaci.. Zostały spotęgowane wszelkie efekty wybuchów i strzelaniny - taka eksplozja zbieraniny wraków w środku ruin miasta - to naprawdę jest widowisko..i tak dalej ;)
Podziwiam Flyby Twój zapał do modów ale mi się jednak najlepiej gra na zawartości, którą przygotowali mi twórcy :) Jestem wymagający i musiałbym długo szukać modów, które by mi do świata Fallouta 3 pasowały.
Teraz przy trójce to całe NV wydaje mi się takie jakieś cukierkowe i beztroskie... klimat trzeciej części bardziej do mnie trafia :) Ten cały motyw z hazardem, kolorowym Las Vegas jakoś do mnie nie przemawia :P Nie pomaga nawet Legion za płotem czy inne cholerstwa, w trójkę wsiąknąłem bardziej :D
Chyba na darmo się cieszyłem... przy wyborze nowej gry wywala mnie do pulpitu... nosz kur... mać
Pewnie masz Windows 7 - pamiętaj o ustawieniu w launcherze gry trybu zgodności z XP. Wtedy masz szansę .. ;)
Potem musisz sięgnąć do Neksusa i NMM - nie dlatego żeby było "kolorowo" ale dlatego żeby móc grać mniej więcej, bez "zwiech" i "wywałek" do pulpitu ;) No i kwestia odpowiednich wpisów w konfiguracji gry..Są ze trzy możliwości, przerabialiśmy to ze Stitcherem - tłumaczył mi instrukcje i dodawał otuchy ;))
Dopiero teraz Steam uprzedza że gra nie jest optymalizowana pod 7 i 8 ;) Kiedy kupowałem angielską wersje na Steamie, nie widziałem takiego komunikatu..
Nawiasem mówiąc, mody ofiarują także jeszcze bardziej "ponury klimat" ..jeszcze większy stopień zniszczeń, wypalenia i beznadziei ..kwestia gustu ;)
Mam Windows 8.1 i żadne tryby zgodności, edytowanie plików notatnikiem itp. nic mi nie pomagają :P
Windows 8 ;( ..coś tam w Google widziałem, szukając dla siebie porad - wpisz Fallout 3 windows 8 lub odwrotnie..Pewnie szukałeś ale to jedyna nadzieja..
7 lat minęło od mojej rejestracji na GOLu... a pamiętam ten dzień jak by to było wczoraj :)
Flyby - wielkie piwo Ci się należy za pomoc z tym Falloutem 3 :) od czasu uruchomienia nie wywalił mi ani razu do pulpitu :)
..kong123 - za to ja natrafiłem w Falloucie 3 "na ścianę" ;) Nie ładują mi się save najnowsze z "Rivet City", choć już tam byłem i było wszystko w porządku. Ładują sie stare save ale są zbyt "dalekie" abym miał ochotę na tak wielką powtórkę. Klops.. na razie nie znalazłem rozwiązania.
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego w wątku w którym piszę https://www.gry-online.pl/forum/watek-pozegnalny-rzadu-premiera-donalda-tuska/z4cacfa6?N=1 i który nie został skasowany, nagle zniknęła listwa "odpowiedz"? To jakaś nowa forma wykluczenia?
Hmm ..może kliknąłem przez pomyłkę "ignoruj" ..jak się z tego wycofać? Bo wątek widzę, nie ma tylko listwy z "odpowiedz". Ciekawe zjawisko..
U mnie póki co jest w porządku i nawet pierwszy dodatek nie sprawił mi technicznych problemów.
A co do wątku Flyby... autor zamknął wątek i zniknęła możliwość odpowiedzi, jak go nie otworzy to nikt już tam nie napisze :)
Dzięki kong123 ..Cały jestem niedzisiejszy ;(
To znaczy autor ma prawo zamknąć wątek czy też redakcja GOL-a? A może obie strony?
Cieszę się że grasz w Fallouta 3. Jak mi wróci dobry humor, to pogrzebię w modach, pewnie będzie jakiś opóźniony konflikt..
Autor może zamykać wątki, które utworzył :) to już chyba z rok funkcjonuje :)
F3 chodzi całkiem nieźle, natomiast Steamowy New Vegas coś ostatnio często wychodzi mi do pulpitu
No tak, żaden ze mnie twórca wątków ;(
Fallout NV ostatnio też zaczął mi fikać - tyle że znam powód - mod z NPC-em (zresztą bardzo dobry) któremu usatysfakcjonowany powodzeniem twórca, zaczął dodawać nowe opcje i wynalazki. Jak sie zrobiła z moda całkiem obszerna mini gra - to musiała zacząć psuć niektórym zabawę. Teraz muszę uważać, na co klikam w tym modzie ;)
A ja nie mam żadnych modów a tymczasem gra okazjonalnie przestaje mi działać w losowych miejscach... zazwyczaj po restarcie jest już w porządku :)
F3 miażdży klimatem, nie mogę się doczekać aż doczłapię do stolicy, póki co przechodzę dodatki :)
Póki co, czuję klimat pulpitu ;) Wygląda na to że rośnie we mnie (wraz z ciśnieniem) potrzeba zakupu nowej gry..
Tylko jakiej? Najchętniej kupiłbym Divinity, ale z polskimi napisami ..zdaje się że na tę wersję przyjdzie mi jeszcze poczekać ;(
https://www.gry-online.pl/gry/divinity-original-sin/za30d3
Ja też grywałem w poprzednie wersje ..tylko wcale nie jestem pewien że powrót do samej rzeki będzie dla mnie atrakcyjny ;) Być może wypadałoby się przekonać..
Wszystko fajnie, gra wygląda ciekawie tylko ja niestety nie przepadam za walką turową... ale może Tobie się przypodoba :)
Jutro trzeba będzie odkurzyć xboxa pewnie :D
https://www.gry-online.pl/gry/sniper-elite-iii-afrika/zf35f1#pc
A tak, Sniper Afrika prezentuje się ciekawie - dawno już nie grałem "snajperem" ;) Może ją kupię, lecz musi poczekać..
Trzeba było brać drugą część jak była za darmo na Steamie :) Dwójka też mi się podoba, może trochę "za ciasna" ale frajdę miałem grając :) Miałbym z kim wbić kilka osiągnięć na multi :P
Mechanika zniszczen w "piatce" na next-geny wyszla rewelacyjnie. Wychodzi moc nowych konsol. X360/PS3 w porownaniu do tego to porazka.. :)
czyli bez zmian, Shifty
O, lekcje anatomii przy okazji - Stranger - to może kręcić ;) A jak trafiam w krocze?
Raz próbowałem i kamera nie załączyła podglądu... nie wiem czy to cenzura czy spudłowałem. ;)
Ech, wiedziałem.. ;( Powiedzmy że zadrżał Ci palec na spuście ;)
Jednak myślę że komputerowy system celności i prowadzenia ognia, montowany na karabinach a testowany w Ameryce, ułatwi w przyszłości takie niecenzuralne kłopoty..
..przy okazji obdzierając trochę z "romantyzmu", funkcje snajpera ;))
Może przy pobieraniu czy wysyłaniu tak.. ale filmiki na tvgry.pl dalej co dwie sekundy przycinają :)
Mnie też czasem przycinają a czasem nie ;) Z tym że ja nawet nie próbuję oglądać je wedle "lepszych opcji"..
Flyby ---> po strzale w klejnoty rowniez mozemy zobaczyc przeswietlone jajca.
Gra jest o niebo lepsza od dwojki - tutaj mozna mowic niemalze o pelnej swobodzie. jak najbardziej polecam.
w multi ciupalem chwilke jeden na jeden tylko, ale z checia zobaczylbym tryb capture the flag :)
Moje pierwsze wrażenia z wersji konsolowej Sniper Elite III są... kiepskie. Tak zabugowanej gry na konsolę to już dawno nie widziałem - czasami mam po prostu wrażenie, że strzelam ślepakami, nigdy teraz nie jestem pewny czy kula trafi w gościa czy sobie w magiczny sposób przejdzie przez niego... Skradanie się to porażka, strzelam do gościa, uciekam ze stanowiska, czekam chwilę, wracam z powrotem a reszta już jakby o mnie zapomniała i nic sobie z tego nie robi... kiepsko, strasznie kiepsko. Zawiodłem się na tej grze, V2 była liniowa ale przynajmniej ciekawsza niż trójka. Jak dla mnie to niestety lipton
..eee, nie znasz się na herbacie ;) Jaką pijesz? W torebkach? Na dokładkę źle celujesz i strzelasz, jak Stranger ;)
Bierz przykład z Arxela..
Piję w torebkach Flyby i dobrze strzelam... nie ważne czy na najwyższym czy na najniższym poziomie trudności - często pociski w ogóle nic gościowi nie robią i też nie ważne czy celuje się w głowę czy w jajca... w V2 zawsze byłem pewny gdzie trafię gościa a tutaj z celowaniem według mnie to jest loteria...
A wiesz Flyby to bardzo możliwe :) musiałbym sprawdzić na PC jak jest naprawdę ale prawdę mówiąc mam teraz niesmak i nie chciałbym wydawać kolejnej kasy na grę... gdyby było demo to mógłbym sprawdzić ale tak to sam nie wiem.
Ja nie ryzykowałbym zakupu nowej gry (było, nie było, nowej generacji) na swoją starą konsole 360 Arcady ;) Wprawdzie noszę się z zamiarem kupna nowej konsoli ale kiedy to będzie? ..Nie wiem ;(
A ja się nie zamierzam przesiadać póki co na nowszy model :) Red Dead Redemption chodzi i to jest dla mnie ważne :D
Ta gra jest jeszcze starsza od Skyrima ;) Póki co czekam na Divinity z polskimi napisami.. (na PC rzecz jasna ;))
No kilka lat już ma ale i tak świetnie mi się w nią gra, uwielbiam klimaty Dzikiego Zachodu a to bezapelacyjnie najlepsza taka gra - lepsza niż przereklamowane GTA V :P
Ależ fajny meczyk rozegrała Holandia z Meksykiem :)
Ej no dobra piątka nie jest taka zła, nawet klimatyczna gra i szalałbym pewnie na jej widok gdyby wyszła z 6-7 lat wcześniej :) Jeśli chodzi o Rockstar to dla mnie póki co RDR nic nie pobije :)
Kiedyś narzekałem jeszcze na soundtrack w GTA V (bo dla mnie dobrych piosenek było strasznie mało) ale ta dodawała grze klimatu :)
https://www.youtube.com/watch?v=RO219GVEP3w
A poza tym bardzo lubię panów z Def Leppard :)
O, to jest dobre podejście kong123 ;) Zdajesz sobie sprawę że Twój kuń nie ma szans w starciu z kupami złomu ;) Ostatni kowboj ;)
Co do meczy kong123, to najbardziej mnie urzekło gryzienie Suareza i wszelakie komentarze do niego. Uważam że gdyby więcej i powszechniej gryźli, byłoby ciekawiej ;) Nie kopanie w piszczel czy w słabiznę, bicie łokciem lub po prostu - tylko gryzienie.. Oczywiście szczepienia wścieklizny byłyby obowiązkowe ;)
sergi ..istnieje bo przyzwyczaiła się do istnienia