Ja myślę, że autor wątku nie rozumie przede wszystkim jak działają bukmacherzy. Kursy mają maksymalizować zyski bukmachera, a nie pokazywać prognozy i opierają się m.in. na tym co obstawiają ludzie.
Moim zdaniem prawicowi kandydaci są niedoszacowani w sondażach i póki Trzaskowski nie ma w nich z 52-53%, to realnie się obawiam, że będziemy mieli prezydenta z ustawki.
Bardzo pozytywny update ale nie może uśpić czujności. Każdy patriota niech nie zamuli i pójdzie głosować. A zwolennicy kibola do rosji
No i to by było na tyle z wyciągania wniosków na podstawie firm próbujących zarabiać na ludziach
Tiaaa, a w Poniedzialek rano Soulcatcher i Weglarczyk bede plakac.
Wedlug mnie jest pozamiatane i Nawrocki wygra. Konfa i Braun poparli Nawrockiego a to 20%.
Sondaze sa przeklamane bo zazwyczaj "prawica" sie mniej przyznaje i na pytanie na kogo pan glosowal pada odpowiedz "a uj cie obchodzi".
Chcialbym zeby ten kibol patus przegral ale chyba niestety polaka taki typ sie najwyrazniej podoba.
Przypominam,że dzień przed wyborami w Ameryce było 1,50 na Harris i 2,40 na Trumpa.
Przy potencjalnej porażce w wyborach do sejmu i senatu, lepiej, żeby władza nie była ponownie w rękach jednego wodza.
Jak nie znoszę Rafalali, jestem pewny, że nie zawiedzie jako prezydent i będzie godnie kontynuować memiczność tego urzędu, jak na następcę Bronka i Andrzeja przystało.
Wolę to, niż to "coś", co zaoferowało PiS.
Ciekawostka, że po ogłoszeniu wyników pierwszej tury było mniej więcej tak u bukmacherów:
- 51 do 49% dla Nawrockiego,
- później, gdy Zandberg od razu powiedział, że nie poprze ani jednego, ani drugiego (dalej tak robi) zrobiło się 52 do 48% dla Nawrockiego,
- debata + zaproszenie Nawrockiego do Mentzena i z nim "wywiad", zrobiło się 51 do 49% dla Nawrockiego,
- Mentzen i "wywiad" z Trzaskowskim zaczęło się wyrównywać, czyli 50,5 do 49,5 dla Nawrockiego,
- "piwko" u Mentzena i kolejne "haki" na Nawrockiego i zrobiło się 51 do 49% dla Trzaskowskiego
- "haków" ciąg dalsze + oficjalny naskok na Mentzena, że woli na piwko z Trzaskowskim niż Nawrockim + wkurzenia tym Mentzena i "odcięcie się" od wszystkich i mamy taki kurs jaki przedstawił Soulcatcher,
Czyli aktualnie bukmacherzy dają szane na poziomie 52 do 48 dla Trzaskowskiego.
Bardzo ciekawe jak tego typu sytuacje wpływają na nasze nastroje :)
Panowie, bukmacherzy nie działają w ten sposób. Oni mają zarobić, więc tam gdzie jest mniej obstawionych głosów podnoszą kurs, by skusić ludzi do zakładów na tego drugiego. Ich docelowym wynikiem ma być 50/50 obstawionych zakładów, żeby nie być stratnymi.
Z tych wyników wychodzi na to, że ludzie bardziej obstawiają Trzaskowskiego. Ot taki kolejny sondaż w grupce hazardzistów.
Bukmacherzy, bazarki..., może jeszcze do wróżki ktoś się uda jak pewnego razu łysy z tvgry.
Nawet sondażownie nie potrafią ich określić. Większość stawia na Rafała, aczkolwiek OGB, które najlepiej w tym roku trafiało stawia minimalnie na Nawrockiego. Nie zdziwię się jak oba exit polle pokażą zupełnie innych zwycięzców, trochę jak niedawno w Rumunii, gdzie nowy prezydent sondażowo nie łapał się do drugiej tury. Niezdecydowani i ich frekwencja znów zadecyduje.
Lepiej niech PKW wynajmie jakiś stadion na najbliższy tydzień, bo w przypadku remisu trzeba będzie gdzieś rozegrać karne.
No i to o czym pisałem. Teraz kursy się wyrównały. Gratulacje do tych co im wejdzie jak jeszcze były po 3,50 przed 1 turą.