Hmm...dobre pytanie z tą "dobrocią" grupy. Jeśli ktoś jest nieaktywny od dłuższego czasu, to na 99% po prostu olał grupę (inna sprawa, jeśli wcześniej napisał, że chwilowo musi przejść w stan spoczynku, ale chciałby stracić miejsca) i przypomnienie o "wygasającym koncie" niewiele zmieni. To znaczy pewnie skończy się na"to usuńcie mnie, bo i tak już mnie to nie kręci". A jeśli mówimy o aktywnych, ale pijawkach - skoro indeks jest dostępny, to dobrze wiedzą, jaka jest ich sytuacja, więc sam nie wiem, czy upomnienia są konieczne.
Zabijecie mnie, jak się dowiecie kto wygrał "Dwarfs!". :F
Jakie zaskoczenie! ;)
niektórzy po prostu mają takie szczęście, jedni wygrywają coś raz na miesiąc albo na trzy inni raz na tydzień, można zazdrościć ale po co od razu hejtować ?
Szczęściu trzeba jeszcze trochę pomóc. Mało wejść do losowań => mało wygranych. Chociaż Lucyfer i tak nie jest rekordzista pod tym względem w naszej grupie. ;)
Samokrytyka:
zaniedbałem ostatnio hoty na stronie.
Autopromocja:
http://www.steamgifts.com/giveaway/nofcE/supreme-commander-2
http://www.steamgifts.com/giveaway/fmKnH/fallout-3-game-of-the-year-edition
A jeśli mówimy o aktywnych, ale pijawkach - skoro indeks jest dostępny, to dobrze wiedzą, jaka jest ich sytuacja, więc sam nie wiem, czy upomnienia są konieczne.
No właśnie jeszcze nie da się sprawdzić - poza ręcznym odwiedzaniem losowań, czy te osoby biorą udział w losowaniach, czy też nie.. ;)
Napisałem do Raistanda, bo ten drugi raczej zbyt prędko aktywny nie będzie.. ;)
Czy synchronizacja na SG następuje w jakiś konkretny dzień, czy jest to tydzień od ostatniej synchronizacji (przeprowadzonej na przykład ręcznie)..? Bo jeśli to drugie to lipa.. :)
Tak więc czystki lecą w każdy poniedziałek, w miarę często jednak postaram się sprawdzać kto jest bliski wylotu i go informować :)
Cooś czuję, że bycie miłym wydłuży sprawę.. :P Zanim ktoś mnie doda do znajomych (bądź w ogóle nie doda :D).. bleeh.. :)
Tak więc czystki lecą w każdy poniedziałek, w miarę często jednak postaram się sprawdzać kto jest bliski wylotu i go informować :)
Chyba po prostu co kilka dni, nie rzadziej niż 7 dni. Pewnie jest jakiś algorytm, który decyduje, że właśnie teraz cię syncuje.
voodka ---> Weź rozbij w indeksie losowania, gdzie wygrały więcej niż jedna osoby na kilka losowań jedno pod edrugim.. Dzięki temu powinno dobrze zliczać liczbę rozdanych gier.. ;)
Zrobione. Dodałem rubrykę z ilością kopii, tak jest łatwiej i ładniej. ;)
Ciekawostka, suma gier wystawionych nie jest równa sumie gier wygranych. Różnica: 12. Jestem prawie pewien, że nowa formuła jest dobra, więc problem jest w tej zliczającej wygrane każdego członka. Jeśli ktoś widzi błąd, dajcie znać. ;)
@up - Myślę że to może być odpowiedzialne za pojawienie się tej różnicy --->
Rzeczywiście, funkcja count() zlicza nie do końca tak, jak bym chciał. Zaraz poprawię. Dzięki. ;)
voodka ---> Ale chyba wtedy nie dodaje się chyba +1 osobom, które wygrały takie wstawki, gdzie było >1 zwycięzców
e, albo dodaje.. Ale chyba nie dodaje większej liczby gier rozdanych rozdającym.. ;p Z związku z poniższym zdaniem, nie widzę, ile ma proghost - powinien chyba 31, jeśli dobrze liczę ręcznie.. Pamiętam, że miał chyba 18 ;)
I coś mi się spsuło, bo zatrzymuje się u mnie na kolumnie U, nie chce pójść dalej w prawo.. Tylko ja tak mam?
ok, śmiga. No, źle to zlicza.. Zrób tak jak wspominałem - kilka osobnych giveaway'ów pod sobą, wtedy będzie wszystko ładnie zliczało tak jak wcześniej.. ;p
I coś mi się spsuło, bo zatrzymuje się u mnie na kolumnie U, nie chce pójść dalej w prawo.. Tylko ja tak mam>
Bo dalej już nic nie ma. ;)
voodka ---> Ale chyba wtedy nie dodaje się chyba +1 osobom, które wygrały takie wstawki, gdzie było >1 zwycięzców
e, albo dodaje.. Ale chyba nie dodaje większej liczby gier rozdanych rozdającym.. ;p Z związku z poniższym zdaniem, nie widzę, ile ma proghost - powinien chyba 31, jeśli dobrze liczę ręcznie.. Pamiętam, że miał chyba 18 ;)
Jeśli powinno wyjść 33, a nie 31 to wiem, gdzie jest błąd i zaraz poprawię. To tylko 70 zapytań... :P
Yup, 33. Poprawiam... Ech...
EDIT:
Jeszcze jakieś wątpliwości, co do świetności stworzonego przeze mnie arkusza? :P
Powinno być ok, wcześniej arkusz zliczał po prostu ilość znalezionych komórek, bez względu na zawartość. Teraz liczy już na 99% dobrze, oczywiście, jeśli nigdy nie ma żadnych literówek. ;) Wyprzedzając pytania - tak, ilość wystawionych gier jest większa niż wygranych, bo nie wszyscy zwycięzcy znajdują się w arkuszu (tylko ci z co najmniej jednym losowaniem od siebie). I jeszcze jedna sprawa - indeks zliczy losowanie dopiero po wyłonieniu zwycięzcy, to nawet lepiej według mnie. Datę przypisze już wcześniej, ale niestety niewiele mogę z tym zrobić bez pisania kolejnych kilkudziesięciu zapytań ręcznie, a nie uważam, by było warto. ;)
Ranking osób trochę się zmienił, ale na stronie zaktualizuję go zgodnie z codwutygodniowym grafikiem (w poniedziałek ;)).
No, i masz te swoje podium.. :D
Nadrobię bundlami.
Witam ,
Więc od początku - kiedyś kiedy grupa startowała należałem do niej i w losowaniach wygrałem 2 gry , sam nic nie wystawiłem. Po jakimś czasie zapomniałem w ogóle o istnieniu czegoś takiego jak steamgifts. Przypomniałem sobie teraz kiedy zobaczyłem ten wątek na GOLu i jakoś tak się złożyło że akurat zostały mi 2 gry z 4packa Payday : The Heist. Jako iż głupio byłoby mi po prostu zignorować fakt że kiedyś tu coś wygrałem z wielką chęcią (o ile nie łamię tutejszego regulaminu) oddam te 2 sztuki Payday pierwszym dwóm osobom które się wyrażą chęć wzięcia gry (oczywiście należącym do tutejszej grupy).
Znalazłem jeszcze jedną dziurę, zanim ktokolwiek zauważył. :P Ilość give z ostatniego miesiąca musiałem poprawić analogicznie do ilości łącznej.
Teraz już operuję tak przyjemnymi formułami:
=IF(COUNT(QUERY($A$6:$F$964; "SELECT F where A = 'voodka' AND MONTH(D) = MONTH(NOW()) -1"; 0)) = 0; 0; SUM(QUERY($A$6:$F$964; "SELECT F where A = 'voodka' AND MONTH(D) = MONTH(NOW()) -1"; 0)))
W sumie piszę nie bez powodu, stawiam piwo, jak ktoś powie mi, w jaki sposób zamienić "voodka" w tym zapytaniu na wartość komórki spoza danego zakresu, w tym wypadku J47. Jeśli to by się udało, wystarczyłoby "przeciągnąć" zapytanie na całą kolumnę, teraz muszę uzupełniać wszystkie nicki ręcznie w każdej formule...
Przepraszam za post pod postem, ale "by edytować musisz posiadać abomanent bla bla bla". ;)
@Inquisitio, całkiem fajna postawa. ;) Jeśli nie chcesz/nie możesz wrócić do grupy, możesz też poprosił admina czy kogoś innego o wystawienie tych gier do losowania, wtedy będzie pewność, że trafią w dobre ręce, a nie do czyjegoś znajomego. ;) A jeśli nie, to chętnie przyjmę sztukę, bo swoją kiedyś tutaj oddałem. ;D
voodka ---> A czy po prostu SELECT F where A = $J47
nie działa? Nigdy nie bawiłem się z SQL w excelu..
Za łatwo by było. ;) Ja też pierwszy raz mam kontakt z arkuszami na gdocs, stąd ten problem.
Łe, już mam, ale widzę, że ostatni warunek uniemożliwia wzięcie gry dla znajomego (również z GOL-a).. :)
Swoją droga - gra ktoś w to i ma możliwie mało rozwiniętą postać? Bo bym chętnie zagrał z kimś, kto dopiero grę dorwał w swoje łapska.. :)
No, ale tak czy siak - bardzo miły gest! Losowanie również dobry pomysł :) No, ale to gry Inquisitio, on dyktuje warunki jak chce je rozdać.. :)
Inquisitio ---> Luzik :) Będę musiał dalej go namawiać, żeby w końcu kupił.. Może ulegnie presji kiedyś.. :)
voodka ---> A czy po prostu SELECT F where A = $J47
nie działa? Nigdy nie bawiłem się z SQL w excelu..
@VoodkaPL , Korgan - Prosiłbym o mejle :)
@VoodkaPL - Myślę że nie ma się o co bać , zresztą jak mówiłem niedługo wyjeżdżam a losowanie chwilę trwa. Wracać nie mam po co bo za miesiąc znowu zapomnę co to ten Steamgifts jest :)
@Arxel - Wybacz , ale chodziło mi o to żeby gry dostał ktoś z grupy. Tak symbolicznie.
edit : Korgan , do Ciebie już poszedł :)
edit2 : @down - Poszło :)
To może trochę głupio, że najpierw oddałem własny klucz z IGN, a teraz biorę od kogoś.
Myślę że nie ma w tym nic złego.
Myślę że nie ma się o co bać , zresztą jak mówiłem niedługo wyjeżdżam a losowanie chwilę trwa. Wracać nie mam po co bo za miesiąc znowu zapomnę co to ten Steamgifts jest :)
W moim przypadku nie ma problemu, jeśli chcesz, mogę wylosować w twoim imieniu jedną kopię. To może trochę głupio, że najpierw oddałem własny klucz z IGN (wtedy nic ciekawego w tej grze nie widziałem, później trafiłem na jakieś gameplaye i zmieniłem lekko zdanie ;)), a teraz biorę od kogoś. Anyway, mój mail to nick z gola @gmail.com, daj znać, jaka jest twoja decyzja. ;)
@voodka i Arxel
Nie mam głowy by analizować o co chodzi, ale:
$J47 - zablokujesz kolumnę (po przeciągnięciu komórki ze wzorem w lewo/prawo, wartość dalej będzie brana z J47, za to po przesunięciu w górę/dół zmieni się liczba);
J$47 - zablokujesz wiersz (po przeciągnięciu komórki ze wzorem w górę/dół, wartość dalej będzie brana z J47, za to po przesunięciu w lewo/prawo zmieni się litera);
$J$47 - zablokujesz i wiesz i kolumnę.
Na bank działa w Excelu.
Nie mam głowy by analizować o co chodzi, ale:
$J47 - zablokujesz kolumnę (po przeciągnięciu komórki ze wzorem w lewo/prawo, wartość dalej będzie brana z J47, za to po przesunięciu w górę/dół zmieni się liczba);
J$47 - zablokujesz wiersz (po przeciągnięciu komórki ze wzorem w górę/dół, wartość dalej będzie brana z J47, za to po przesunięciu w lewo/prawo zmieni się litera);
$J$47 - zablokujesz i wiesz i kolumnę.
Na bank działa w Excelu.
Na docsach też, ale problem w tym, by wcisnąć to do zapytania - funkcja QUERY(). Niestety nijak nie mogę zmusić programu, by uznał J47, 'J47', itp. za współrzędne, a nie wartość...
@Inquisitio, w takim razie dzięki. Teraz już dam jej szansę. ;)
Range("$J47") spróbuj..
spoiler start
error: Invalid query: Query parse error: Encountered " "(" "( "" at line 1, column 23. Was expecting one of: <EOF> "group" ... "pivot" ... "order" ... "skipping" ... "limit" ... "offset" ... "label" ... "format" ... "options" ... "and" ... "or" ... "*" ... "+" ... "-" ... "/" ... "%" ... "*" ... "/" ... "%" ... "+" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "-" ... "*" ... "/" ... "%" ... "+" ... "-" ...
spoiler stop
Jakby ktoś był chętny - i ma mikrofon - to ja byłbym chętny do pogrania w PAYDAY przez weekend na przykład.. :)
Najpierw muszę się upewnić, że nie będę lamił... ;)
Jakbyś mógł dać mi jakiś dostęp do tego doca tymczasowo, to bym coś też popróbował, bo coś u mnie w excelu na kompie w ogóle nic nie chce działać z SQL-a.. :D
artur.justynski na gmailu :)
Nic dziwnego, bo SQL w docach to pomysł wyłącznie google'a. Już masz dostęp.
Tak tak, ale najwidoczniej nie działa to tak dobrze do pobierania wartości z komórek przy użyciu SQL-a.. ;)
Range("$J47") spróbuj.. ew. gdzieś dorzuć .Value
Jakby ktoś był chętny - i ma mikrofon - to ja byłbym chętny do pogrania w PAYDAY przez weekend na przykład.. :)
Noo, ja mam niby tylko 4h przegrane - to są ze 4 partyjki tylko.. Więc też szału nie ma.. :D A poza tym - będzie zabawniej wtedy :D
Jakbyś mógł dać mi jakiś dostęp do tego doca tymczasowo, to bym coś też popróbował, bo coś u mnie w excelu na kompie w ogóle nic nie chce działać z SQL-a.. :D
artur.justynski na gmailu :)
Z miłą chęcią przyłączę się do gry, co prawda mam ~40-50 poziom ale one lecą jak szalone ;)
Ja praktycznie nie grałem w Payday na tym koncie, więc mam świeżaka.
Przypominam też o moim give. Czas do jutra do 10. Coś mi się popierniczyło z czasem, bo miało być do 22, więc miejcie wyrozumiałość, jak trochę nie będę dostępny.
http://www.steamgifts.com/giveaway/Ib2IV/
Zgłaszam się! Poziom mam wysoki, a na czas nie patrzcie bo sporo czasu spędziłem na afk. ;)
Można by się zastanowić nawet nad jakąś grupą jeśli zebrałoby się trochę ludu.
Ja też mógłbym pograć w Paydaya, ale myślę, że mój głos może was irytować, bo nie przeszedłem mutacji.
Btw proszę:
http://www.steamgifts.com/giveaway/a3KAe/terraria
dzieki za gierki, w ramach malego rewanzu
http://www.steamgifts.com/giveaway/A3T62/red-orchestra-2-heroes-of-stalingrad
Noo, wersja "miła grupa" jest nawet OK.. :)
Pogoda na najbliższy poniedziałek:
czosnek - brak aktywności na steamie, może do poniedziałku się to zmieni
artur246 - dobrowolnie opuścił grupę, brak czasu, możliwość ponownego dołączenia.
Rais - jw.
Roxon - jw
sebeksk - chęć pozostania w grupie
Pomijając zapierdziel na czacie to jest miło.. :D
Wchodzę sobie na SG , patrzę na wstawke contributors - wchodzę i eeee ??
w międzyczasie zmniejszyli wartość the ship-a , i za 8 rozdanych mam 30$, wcześniej bylo 160 ... the already fixed it o.O
2 tematy temu rzuciłem pomysł group giveaway + contributor, nie przyjęliście tego pomysłu zbyt ciepło - więc
http://www.steamgifts.com/giveaway/a3KAe/terraria ????
airfresher ---> SG zmieniło politykę naliczania wartości za gry bundlowe, temat był poruszany w poprzednim wątku..
Ustawianie Contributor tak na prawdę leży w gestii wystawiającego, lecz grupa powinna polegać na tym, żeby się dzielić ze wszystkimi.. Według mnie troszkę przesadzony próg..
deolic ---> Można wiedzieć czym się kierowałeś, aby taki ustawić?
Aktualnie ciężko ocenić, ile należy ustawić najmniej, aby w losowaniach nie mogły brać udział osoby, które wrzuciły powiedzmy 1-2 gry 4-5 miesięcy temu i wciąż aktywnie biorą udział w losowaniach..
Przejrzałem wszystkich członków, wartość $35 mniej więcej wpasowała się w minimum, ograniczające udział kilku osobom, które nagle mogły sobie przypomnieć o SG, a nie wystawiały już dość długo nic (nie wiem jak z ich aktywności), ale też chyba ugodziło ze dwie może osoby, które nie mogą wziąć udziału w losowaniu.. Fakt faktem, każdy z członków, z miesiąca na miesiąc powinien mieć większą wartość rozdanych gier, więc nikt nie powinien mieć problemu z wejściem do takiego losowania, pomijając właśnie osoby nowe.. Jak już było ustalane - nie chcemy ograniczać się do 10 osób, które biorą udział w losowaniach tylko chcemy dać szansę wszystkim.
Jak już wspomniałem - wartość contributor leży w gestii wystawiającego, ale wydaje mi się, że powinniśmy powstrzymać się od ustawiania zbyt wysokich limitów - zawsze można nie wysłać nagrody bądź poprosić o re-rolla, jeśli nagle wygra osoba, która nie jest aktywna w grupie, lecz bierze udział w losowaniach.
This is a thank you giveaway for contributors. All users that have successfully sent $35.00 worth of gifts are eligible to enter.
Wow, bez przesady. Takie ograniczenie w grupie nie ma większego sensu. Rozumiem ustawianie progu na 0.01$, wtedy ktoś nowy, bez żadnej wstawki (czyli przed zakończeniem wejściowego losowania) może sobie najwyżej popatrzeć z daleka, ale większe kwoty mijają się z ideą grupy...
Ogólnie dziwię się, że rozmawiacie o wartościach Contributor wewnątrz grupy. Nie po to ktoś dołącza do GOL SG, aby nagle się okazało, że do większości losowań nie ma po prostu dostępu.
Bycie miłym to jedna sprawa, ale..
Za złamanie §10., użytkownik sebeksk zostaje usunięty z grupy z efektem natychmiastowym.
Prosiłbym nie wysyłać mu żadnych gier, które wygra, a jeśli nastąpi(ła) taka sytuacja, prosiłbym o wysłanie ticketu do supportu: http://www.steamgifts.com/support z prośbą o zrobienie re-rolla.
Jak widać, muszę się sprężyć ze stronką, aby łatwiej było wykrywać nadmierną aktywność.. :P
Zaś użytkownik deolic otrzymuje ostrzeżenie, za takie zagrania. Poznałem przyczynę ustawienia takiego progu i jest ona nie na miejscu.
http://www.steamgifts.com/giveaway/ADR8F/homefront
Miał być 1 dzień a że ślepy jestem to wyszedł tydzień... no nic... i tak skończy się szybciej niż bym support prosił o zmianę.
OK, bo ja już nie ogarniam - może ktoś podać jeden i oficjalny regulamin grupy?
Jak jutro wstawię 3-4 gry to nie dostane odsunięty z grupy?
OK, bo ja już nie ogarniam - może ktoś podać jeden i oficjalny regulamin grupy?
Trwają negocjacje społeczne. ;) Wciąż obowiązuje obecny regulamin.
Jak jutro wstawię 3-4 gry to nie dostane odsunięty z grupy?
W jakim sensie? Przecież nie grozi ci odpadnięcie przez nie dawanie nic od siebie, więc, jeśli nie złamiesz jakoś regulaminu, to nic ci się nie stanie. ;)
stefcio00 ---> Nie masz co się obawiać. Powyższa sprawa wyglądała tak, że użytkownik przez 5 miesięcy nic od siebie nie dał, a brał czynny udział w losowaniach, co gryzie się ze wspomnianym punktem dotyczącym nadmiernej aktywności.. Możesz sobie spokojnie wystawiać po jednej grze regularnie na przykład co 2-3 tygodnie.. :)
Jeśli chodzi o regulamin ---> Aktualnie omawianą sprawą jest termin, w którym użytkownik właśnie musi coś od siebie dać.. Wydaje mi się, że 100 dni to jest dużo czasu i na tyle najprawdopodobniej zostanie "ustawiony" limit..
Jako, że gdybym ustawił 100 dni w tym momencie, sporo osób musiałoby się z grupą pożegnać na przykład. Dlatego zostało na razie ustawione 150, nastąpiło poruszenie w wątku, aby ludzie się zeszli i pokazali swoją aktywność, aby móc usunąć z grupy ludzi nieaktywnych.
voodka ---> Taka prośba, w momencie, gdy wrzucasz jakieś losowanie na stronie, to zerkaj na liczbę dni ostatniej wstawki tego użytkownika, aby łatwo można było wyłapać, kto rzuca powiedzmy tuż przed 150 dniami, bo gdy władujesz tam nazwę, to wszystko się zaktualizuje chyba w drugiej tabelce i nie będzie można tego wykryć.. :)
voodka ---> Taka prośba, w momencie, gdy wrzucasz jakieś losowanie na stronie, to zerkaj na liczbę dni ostatniej wstawki tego użytkownika, aby łatwo można było wyłapać, kto rzuca powiedzmy tuż przed 150 dniami, bo gdy władujesz tam nazwę, to wszystko się zaktualizuje chyba w drugiej tabelce i nie będzie można tego wykryć.. :)
Data jest update'owana po wyłonieniu zwycięzców. Poza tym teraz jest tylko kilka osób, które złapały jakiś kolor, więc łatwo śledzić je w razie konieczności.;)
[227] tak tak o Tym z bundlami wiedziałem. Moje shipy akurat były z przed okresu bundli i pochodziły z kopii pudełkowych ( które specjalnie kupowałem aby umieścić je tutaj). Wiedziałem ze 20 E/$ za taką grę to przesada więc to co zrobili nie jest aż takie złe :)
Po prostu mocno się zdziwiłem :)
Bardzo cieszy mnie to też , że wyjaśnionych zostaje coraz więcej opcji. Osobiście uważam ,że 100 dni to wystarczający czas (chociaz to i tak długo :) )
A powód uzytkownika deolic wydaje się oczwisty :)
koledzy zagrywają się w terrarię ( 1 dzien - 13h :OO )
Wpada admin i od razu jest porządek :D
Witam. Dosyc długo mnie nie było i mam nadzieje ze nie zostałem jeszcze wyrzucony :) ale jak widać wszystko w porządku. Dzięki za 2 wygrane wstawki, w przyszłym tygodniu będzie ode mnie coś większego żeby zrekompensować posuchę. pozdro.
Wbijać, małe ale zawsze coś, w przyszłym tygodniu coś większego zawita.
http://www.steamgifts.com/giveaway/WEHjI/trauma
Dobrzy ludzie jednak istnieją. :) Dostałem odpowiedź na grupie dyskusyjnej gDocs, rozwiązanie: =SUM(QUERY($A$6:$G$500; "SELECT F WHERE A='" &J6& "' "; 0)).
Kto był zainteresowany wie, o jaki problem chodziło. ;) W sumie całkiem logiczne, sam nie wiem, czemu tak nie spróbowałem. Mniejsza z tym, teraz już każdą zmianę mogę wprowadzić w ciągu chwili, pozbyłem się ostatniej wady indeksu. :)
Jeśli już omawiamy tak regulamin, to:
1. Ideą grupy jest dawanie 4fun. Każdy daje to co ma, kiedy ma i kiedy ma na to ochotę, więc zmuszanie kogoś do tego jest z tym sprzeczne. Jednak z powodu pijawek potrzebny jest bat. Tylko te 100 dni to moim zdaniem za krótki bat. 2 miesiące (~60 dni) wydaje mi się dużo lepszym maksymalnym czasem, zwłaszcza, że przez jakiś okres to właśnie taki limit występował w regulaminie.
2. DLC - jestem za tym, by każdy wstawiał co chce. Jeśli w grupie znajdzie się przynajmniej jedna osoba zainteresowana to nie widzę problemu negowania takiej wstawki i powodu nie zaliczenia jej na poczet aktywności. Ktoś powyżej pisał, że mając wcześniej zakupioną jakąś grę, którą ktoś wystawia nie jest się stratnym. Jak już się tak czepiać, to (moim zdaniem) jednak jest stratny, bo zamiast kupować mógł próbować ją wygrać (chodzi mi o pokazanie, że taki argument jest bez sensu tak samo jak to, że ktoś nie ma podstawki i nie może brać udziału w losowaniu DLC).
Ew. by ktoś faktycznie nie leciał tylko na jakiś tanich dodatkach, można zrobić wymóg, że wystawiać można DLC nie częściej niż co drugie losowanie (tak czy siak można, ale tylko jako co drugie będzie liczyło się na poczet aktywności i tylko jeśli pomiędzy nimi będzie "normalna" wstawka). Wilk syty i owca cała.
3. Gry z bundla - liczone na poczet aktywności tylko jeśli wstawi się wszystkie (ew. bez jednej) z podstawowej wersji takiego bundla. I tak jak powyżej - bundle (jako jedna wstawka, albo jako osobne losowania) jako co drugie losowanie.
Jeśli ktoś ma grę wchodzącą w skład z bundla, ale nabył ją z innego źródła, to wystarczy, że w opisie losowania dorzuci jakiś screen ze sklepu/link do gifta i taka gra liczy się jako normalna wstawka.
Skoro mamy arkusz, to wystarczy oznaczać przy każdym losowaniu jego rodzaj (normalna wstawka, samodzielny dodatek, DLC, gra z bundla, etc.) i na podstawie tego wyliczać aktywność.
http://www.steamgifts.com/giveaway/sjf2E/freedom-force
Tego o to giveaway'a wygrał użytkownik kluhmen. Wysłałem mu gift za pomocą trade'u na Steamie. Gratuluję wygranej!
Lucyfer ----> Że tak powiem, takie zmiany jak proponujesz wydają mi się właśnie idealne dla osób chcących czerpać jak najwięcej. 100 dni a 60 dni... Dla niektórych może być 60 dni za mało na trafienie na coś fajnego za fajną cenę. A ja na przykład wolę jakość a nie ilość:) Nie mówię, że chciałbym by były jakieś drogie wstawki, ale wydaje mi się, że część osób może nie chcieć/nie może pozwolić sobie na wydatek zbyt dużych kwot rocznie na grupę. W takim przypadku wolałbym zobaczyć nawet te 4 wstawki rocznie powiedzmy... bardziej wyszukane, niż 6 (przy 2 miesiącach) gier które może mieć więcej osób. Ale to tak jak mówię, moje widzimisie.
Co do stratności osób przy DLC i przy grach które już mam to nie uważam, że można postawić znak "=". Bardzo ciężko trafić na grę którą ma 90% członków grupy, a bardzo łatwo trafić na grę której 90% członków grupy nie ma. Co prawda są DLC gdzie pewnie byłoby sporo wejść (jak Dungeon defenders), ale ogólnie jest to losowanie dla małej części grupy. Ale jak mówię, nie neguję pozytywności takich wstawek, ale dla mnie nie powinny liczyć się do ściśle pojętej aktywności, ale o tym to może na koniec jak nie zapomnę:)
Podobna sytuacja jest z bundlami. Wydaje mi się, że osoby śledzące promocje i różne okazje kupują same, tym bardziej, że koszt takiej indie gali to średnio powiedzmy 10zł to na przykład ja wolę sobie kupić to a nie czekać i liczyć, że ktoś wystawi i wygram. Ale to ja, nie wiem jak inni. Z tym że to dla mnie takie pójście na łątwiznę.
Teraz podsumowując. Dla mnie idea grupy powinna być jak to wspomniał Lucyfer 4fun. Więc jako taki regulamin nie byłby potrzebny, ogarnięci członkowie sami by wiedzieli, że należy, że miło by było, że chcą, że dla zabawy wypada coś wstawić . Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że brak regulaminu czyni okazję dla "pijawek" i dlatego jest potrzebny. Dlatego byłbym za tymi 100 dniami (ew. 90 dni bo łatwiej zapamiętać i rok się na to łatwo dzieli :)) i za tą jedną wstawką nie DLC, nie bundle. Z tym że dla mnie osoba która czeka do ostatniego tygodnia, każdego okresu rozliczeniowego już wykazuje jakieś znamiona pasożyta. A tworząc takiej osobie możliwość by co druga gra mogła by być DLC lub bundlem (a myślę, że takie osoby by skrzętnie z tego korzystały) kończyło by się wystawieniem w roku 2 pełnych gier. Tak więc jak wspominałem kiedyś, ja jestem za takim tworzeniem grupy by docelowo zostały osoby dla których to jest zabawa i czerpią z tego nie tylko gry ale radość z dzielenia się:)
Poprzez krótszy czas miałem na myśli wymuszenie siłą na "pasożytach" wstawiania czegoś. Można też jakoś uzależnić maksymalny okres na wstawienie od wartości wstawek - rzadko ale większe, częściej ale mniejsze (w tym DLC, bundle).
Jestem też za tym, by cokolwiek co przyciągnęło przynajmniej jedną osobę do losowania było liczone (może z wyjątkiem pojedynczych gier z bundli).
Tak ale zmniejszając okres wstawek ja odnoszę wrażenie, że wstawki będą bo muszą, a nie bo chcą być wystawione:) a nie to wydaje mi się jest ideą grupy:)
No właśnie dla mnie Twoje postulaty 60 dni i DLC się liczą ale co druga wstawka jest furtką dla pasożytów. Ja nie chciałbym wymuszać na pasożycie wstawek, ja chciałbym się pasożytów pozbyć:)
Jestem też za tym, by cokolwiek co przyciągnęło przynajmniej jedną osobę do losowania było liczone (może z wyjątkiem pojedynczych gier z bundli).
Jak wspomniał Korgan, Bardzo ciężko trafić na grę którą ma 90% członków grupy, a bardzo łatwo trafić na grę której 90% członków grupy nie ma.. Dodatkowo, w marginalnych przypadkach, jeśli DLC, do którego zgłosiła się jedna osoba miałby być wliczany pełnoprawnie, otwiera to furtkę do nabijania sobie licznika po znajomości. Tylko ty masz tę grę, tylko ja tę, wymieńmy się DLC, 100% na wygraną, miejsce w grupie zapewnione. Wiem, może to 1 na 100 przypadków, ale jednak. ;)
Z tym że dla mnie osoba która czeka do ostatniego tygodnia, każdego okresu rozliczeniowego już wykazuje jakieś znamiona pasożyta.
Dlatego warto byłoby też zastanowić się nad wpisem w reg, że to admin ma ostateczny głos w sprawie i w krytycznych przypadkach może podjąć decyzję. Myślę, że i tak nie byłby to nadmiernie wykorzystywany zapis, a mógłby się kiedyś przydać. ;)
Tak ale zmniejszając okres wstawek ja odnoszę wrażenie, że wstawki będą bo muszą, a nie bo chcą być wystawione:)
You have my sword!
Dla mnie odpowiednim przedziałem czasowym do wstawiania nowych giftów, jest okres 2 miesięcy. Co 2 miesiące daję coś od siebie :) Okres wstawek nie może być bardzo długi, ale też jak najkrótszy nie powinien być, bo i w tę i w tę stronę zamrozimy sobie grupę.
Jeśli mnie wciągniecie z powrotem, to dostaniecie Braid.
Steam: http://steamcommunity.com/id/contributor/
Steamgifts: http://www.steamgifts.com/user/Contributor
:)
Wrzuciłem ogólne statystyki wstawek do indeksu (kolumny T i U, wiesze 28 i w dół). Nie będę teraz kopiował, ale... Ustawienie przedziału czasu na 60 dni to pozbycie się 12 osób z grupy (29%). Weźcie to pod uwagę przy szacowaniu odpowiedniej wartości. Szczegółowe dane w arkuszu. ;)
Jeśli mnie wciągniecie z powrotem, to dostaniecie Braid.
Przebijam! Fortix, jeśli go nie przyjmiemy! ;)
Z tym limitem chodzi o to, żeby wpierw go zmniejszać, alarmując niektórych, żeby coś wrzucili.. Aby po prostu jak najmniej ludzi wyrzucić.. :)
No właśnie, uważam, że to regulamin powinien dostosować się do grupy, a nie odwrotnie. GOLSG już trochę istnieje i powinniśmy uniknąć nagłej redukcji etatów.;) Trzeba znaleźć punkt, do którego wyrabia się większość członków - na oko coś między 80-100 dni.
We require all registered users to have at least $100.00
Currently your account is valued at $99.95
Kolejny argument żeby kupić Fallout: New Vegas Ultimate :D
Z tym limitem chodzi o to, żeby wpierw go zmniejszać, alarmując niektórych, żeby coś wrzucili.. Aby po prostu jak najmniej ludzi wyrzucić.. :)
Kolejny argument żeby kupić Fallout: New Vegas Ultimate :D
O i możesz go później mi dać.. :D
Eee... Najpierw się pytacie, kiedy wrócę. A gdy już chcę wrócić, to nie chcecie mnie przyjąć. Ke?
Eee... Najpierw się pytacie, kiedy wrócę. A gdy już chcę wrócić, to nie chcecie mnie przyjąć. Ke?
Widzisz, teraz panuje zasada, że musisz podlizać się adminowi. ;> Jak Cię nie polubi to lipa. ;)
Noo taki stary wyjadacz jak Ty powinien znać regulamin na pamięć.. Bo sam go napisałeś.. :D
No dooobra, numer konta na jaki mail Ci podać..? ]:->
Indie gale wygrali: Muflon, Materdea, Scytian i kluhmen. Już wysłałem na maila linki... Poszły bym szybciej ale w międzyczasie mi się wasal w FotS zbuntował by zaraz potem wszystkie klany popierające shoguna mnie zaatakowały i straciłem poczucie czasu...
nvm
Ale combosik. :) Dzięki - teraz czuję się winny, by i Wam coś podarować. Może coś pudełkowego, hmm. :)
Dzięki Wredniak :)
Dam coś od siebie w okolicach 1 września. Mam z 2 gry do wystawienia, ale nie będę wrzucać wszystkiego w sierpniu bo potem niczego nie będę miał ;)
btw zeby nie brnac przez ten wall of text - jest przewidziana jakas kara (nagana) dla ludzi z "czerwonym" ratio? np 30dni na "zbicie" krwistego ratio tak jak to bylo onegdaj na dobrych torrentach. :> z drugiej strony nie wiem czy to by nie wprowadzilo za duzo biurokracji.. sami powiedzcie co o tym myslicie. :P
jest przewidziana jakas kara (nagana) dla ludzi z "czerwonym" ratio? np 30dni na "zbicie" krwistego ratio tak jak to bylo onegdaj na dobrych torrentach. :>
No bez przesady. :P Ratio to po prostu jedna ze statystyk dla ciekawskich, karania za zbyt niskie raczej nie będzie. ;)
Potwierdzać, panowie!
http://www.steamgifts.com/giveaway/oslk7/dwarfs
http://www.steamgifts.com/giveaway/Ib2IV/homefront
:P
http://www.youtube.com/watch?v=Hzqxq2Bcm8s
Czosnek jednak nie jest zaj****y.. ;)
Został usunięty z grupy, brak jakiejkolwiek aktywności, na Steamie również dawno nie był..
wódaaa, coś Ci źle zlicza dni od ostatniej wstawki.. Zerknij sobie na moją i angrenbora.. Oboje mamy 30 dni..
wódaaa, coś Ci źle zlicza dni od ostatniej wstawki.. Zerknij sobie na moją i angrenbora.. Oboje mamy 30 dni..
Hmm...to wy nie wystawiacie razem? :P
Literówka była w jednej formule, poprawione. ;)
Tak chciałem zobaczyć moje wygrane w indeksie i jest mały błąd:)
Otóż nie wygrałem od Arxela Zombie Drivera, wygrałem za to dwa razy Zombie shootera:) to jest wygrałem za pierwszym razem okazało się, że jakiś błąd z kluczem był, Arxel gdzieś tam interweniował ale z czasem o tym zapomniał chyba i ja też:) Tak się stało, że wystawił to jeszcze raz i znów wygrałem i wtedy już było ok. Więc myślę, że spokojnie gifta z zombie driverem można skasować. Ale brakuje za to wygranego przeze mnie dawn of war: http://www.steamgifts.com/giveaway/zapOO/warhammer-40000-dawn-of-war-ii . Tak więc moje wygrane wychodzą na to samo, ale jak dla mnie jedna wstawka Arxel'a powinna przejść do proghosta:)
Otóż nie wygrałem od Arxela Zombie Drivera, wygrałem za to dwa razy Zombie shootera:) to jest wygrałem za pierwszym razem okazało się, że jakiś błąd z kluczem był, Arxel gdzieś tam interweniował ale z czasem o tym zapomniał chyba i ja też:) Tak się stało, że wystawił to jeszcze raz i znów wygrałem i wtedy już było ok. Więc myślę, że spokojnie gifta z zombie driverem można skasować. Ale brakuje za to wygranego przeze mnie dawn of war: http://www.steamgifts.com/giveaway/zapOO/warhammer-40000-dawn-of-war-ii . Tak więc moje wygrane wychodzą na to samo, ale jak dla mnie jedna wstawka Arxel'a powinna przejść do proghosta:)
Warhammera nie było w indeksie, bo link nie pojawił się na forum. Teraz też go nie znalazłem, ale wrzuciłem już do indeksu z szacunkową datą 10.04. ;) Ogarnąłem też te Zombie... Powinno być już w porządku. Jeśli ktoś jeszcze ma informacje o wstawkach Arxela, których nie powinniśmy liczyć... ;)
voodkaPL - przejrzalem swoje z ciekawosci i gift w spreadsheecie nr 303 i 309 jest zdublowany. :P wiecej grzechow ze swojej strony nie zauwazylem.
Tak to jest, jak się linkuje kilka razy do swoich wstawek. Poprawione. ;)
voodkaPL - przejrzalem swoje z ciekawosci i gift w spreadsheecie nr 303 i 309 jest zdublowany. :P wiecej grzechow ze swojej strony nie zauwazylem.
Goozys byście przyjęli. Żarty, żartami, ale zaproszenie w sumie powinien dostać od razu. ;)
Identyczna sytuacja była z Zombie Shooter 2 (7 marca), również były problemy z kluczem, który później dostałem działający..
jetix200 ---> Nie żarty, każdy wchodzi na takich samych zasadach.. :) Nie spełnia wymogów. Braid jest nieakceptowalny jako powitalna wstawka.. :) Już postaram się nie czepiać, że pisze ze swojego głównego konta, na którym ma odpowiadający staż i liczbę postów.. ;) ;)
@[271] tak
@voodka [262]
Nie mogę potwierdzić Dwarfsów, bo jeszcze ich nie dostałem.
Identyczna sytuacja była z Zombie Shooter 2 (7 marca), również były problemy z kluczem, który później dostałem działający..
Czyli ta wstawka do anulowania?
arxel http://www.steamgifts.com/giveaway/7TxwB/zombie-shooter-2 Zombie Shooter 2 7-Mar-2012 zajacpl
Nie mogę potwierdzić Dwarfsów, bo jeszcze ich nie dostałem.
To nie ma problemu, po prostu zazwyczaj wstawki wysyła się od razu, więc uznałem, że ktoś zapomniał potwierdzić. ;)
@[271] tak
Miło, że tak chętnie oddałeś mi swoje miejsce w rankingu. :)
Arxel - każdy jest traktowany tak samo to prawda, ale Goozys przecież w tej grupie był chyba od początku tylko nie pamiętam czemu odszedł. Może mi ktoś przypomni? ;)
Miło, że tak chętnie oddałeś mi swoje miejsce w rankingu. :)
Not anymore.. ;)
Jak pojawił się IR to sobie przypomniałem, że miałem 2-paka w ekwipunku.. Szkoda, że teraz SG policzy mi to jako grę bundlową.. :/
http://www.steamgifts.com/giveaway/hD7Ci/cubemen
jetix ---> bodajże nie miał czasu na grupę. Jeśli chcemy być fair, to musi być traktowany na identycznych zasadach.. Nie mówię, że go nie przyjmiemy, ale jego powitalna wstawka nie może być grą z bundla.. :)
Czy w przypadku zawieszenia członkostwa ponowne wstąpienie nie powinno sie odbywać bez wstawki powitalnej ??
Ewentualnie można to w inny sposób rozwiązać.
Przykład:
Od mojej ostatniej wstawki minęło 20 dni. Zawieszam członkostwo. Po ponownym czasie chce wrócić. Nic nie stoi na przeszkodzie ale mój status to 21 dni od ostatniej wstawki.
Więc w przypadku Goozysa trzeba było by sprawdzić jaki miał status w momencie opuszczenia grupy. Nie wiem czy jest to wykonalne ale to tylko moje takie przemyślenia.
Od mojej ostatniej wstawki minęło 20 dni. Zawieszam członkostwo. Po ponownym czasie chce wrócić. Nic nie stoi na przeszkodzie ale mój status to 21 dni od ostatniej wstawki.
Więc w przypadku Goozysa trzeba było by sprawdzić jaki miał status w momencie opuszczenia grupy. Nie wiem czy jest to wykonalne ale to tylko moje takie przemyślenia.
W indeksie tego nie zrobię. To znaczy mógłbym, ale musiałby się znów rozrosnąć, a mi się nie chce tego robić, wolę popędzać Arxela. ;) Jeśli już zastanowiłbym się nad opcją - czas od wstawki leci normalnie nawet wtedy, kiedy cię nie było i jeśli po powrocie wciąż jesteś "bez koloru", to nie trzeba nic wstawiać na dzień dobry. Chociaż to pewnie martwy przepis, bo kto opuszczałby grupę na miesiąc czy dwa? Aa... Goozys. ;)
Chociaż nie, przecież to inne konto, więc się nie liczy. ;)
A propos niego, taki doświadczony, a zapomniał wspomnieć, że Braid leży w jego ekwipunku, więc byłby pełnoprawną wstawką. ;)
Pomysł z kontynuacją statusu wydaje się ciekawy. Noo wymagałoby to niewielkich poprawek kosmetycznych w bazie, ale oczywiście wykonalne :)
Zauważcie tylko, że Goozys chce wstąpić do grupy pod całkowicie nowym kontem.. Ja wiem, że to jedna i ta sama osoba, ale bądź co bądź status odnosiłby się do starego konta. Zaś na GOLowym koncie "contributor" jego staż i liczba postów była bodajże niewystarczająca..
Stawiając sprawę jasno - Goozys wchodzi bez wstawki powitalnej na swoim starym koncie, albo startuje jako "świeżak" na tym, które podał.. :) Twoja decyzja, Goozys ;) Ale skoro Braid to gift, to miałbyś wtedy wstawkę. To jak, nowe konto, czy stare*?
*zbanowali Cię czy coś? Czy to tylko ze względu na grupę trade inc.? :)
Co do mojego Homefronta, to nie jest potwierdzony odbiór, bo jeszcze klucza nie wysłałem. Zwycięzcą został Sebek, który w międzyczasie wyleciał z grupy. Poprosiłem już o rerolla, ale, jak wiadomo, na chwilę obecną support na stronie umarł i tak sobie czekam. Wstrzymam się także z wystawieniem drugiej kopii, by uniknąć jeszcze większego zamieszania.
Zastanawiam się, co tak naprawdę ma piernik do wiatraka. Warunkiem wstąpienia do grupy jest posiadanie konta na GOLu z odpowiednim stażem. Nieistotnym natomiast jest to jakie profile Steam oraz Steamgifts podaję w zgłoszeniu. Nieistotne jest też to, z jakich powodów podaję takie, a nie inne profile. Co uważni pewnie już zorientowali się, że moje poprzednie konto Steam nie należy już do mnie. Warunek spełniam i na tym powinno się wszelkie dochodzenie zakończyć. Braid widnieje na liście życzeń grupy, stąd mój pomysł by się z Wami podzielić. Jak najbardziej jestem świadomy także faktu, iż nie może to być klucz z bundli. Gwoli informacji, mam przygotowaną wstawkę w formie prezentu. Dziwię się w ogóle jakimkolwiek wątpliwościom z Waszej
Pozdrawiam.
P.S. Uprzedzając pytania. Chcę wejść ponownie do grupy, jedynie by wyczyścić ekwipunek Steam z pewnych nadmiarowych tytułów.
Oj, nie marudź.. :)
Gdybyś się nie bawił, vide posty [58] i [61], to nie byłoby czepiania się.. :)
Raz ktoś chce wejść, ale się nie kwalifikuje (Contributor), a później okazuje się, że to Ty.
Dwa, nie napisałeś wprost, że to gift i można to sprawdzić zerkając na Twój ekwipunek.
Trzeba było też jasno napisać, że pozbyłeś się poprzedniego konta.. :)
Poszło zaproszenie.. :)
P.S. Uprzedzając pytania. Chcę wejść ponownie do grupy, jedynie by wyczyścić ekwipunek Steam z pewnych nadmiarowych tytułów.
Ale później odchodzisz, tak?
Witaj w grupie ponownie. ;)
Wygrzebałem coś takiego, mam nadzieję, że się komuś przyda. :) Jeśli będą chętni, mam jeszcze drugą kopię, ale nie jestem przekonany, czy obie działają, więc na razie się wstrzymam. ;)
http://www.steamgifts.com/giveaway/G4l7b/humble-voxatron-debut
Nie chciałbyś się wymienić za coś może? Bo pewnie zaś nie wygram.. :D
Poluję na tego bundla od daaawna, głównie dla Blocks That Matter, ale słyszałem też właśnie, że Isaac potrafi wessać na kilkadziesiąt godzin.
I nikt nie będzie narzekać, bo to cała paczka, więc jest dobrze.. :)
@voodkaPL można brać udział jak ktoś ma Isaaca?
Przecież nie mam powodu, by zabraniać. :P Dla mnie właśnie TBoI jest najlepszą z tych gier, ale może dlatego, że w niego rozegrałem ponad 60h, w Blocks That Matter 15 minut, a Gisha jeszcze nie uruchomiłem. ;) Jeśli jednak chciałbyś zdobyć jakąkolwiek z tych gier, śmiało dołączaj. Oczywiście w paczce są jeszcze non-steamowe Voxatron (bardzo fajny), Chocolate Castle, Jasper's Journey i Zen Puzzle Garden.
Nie chciałbyś się wymienić za coś może? Bo pewnie zaś nie wygram.. :D
Mogę się zastanowić. :) Jak pisałem, mam dwie kopie, ale jedną w formie gifta, a drugą w formie przypisanego do maila klucza. Na 99% klucz do steam nie jest nawet wygenerowany, ale wolę się upewnić. ;)
Dzięki voodka. Mimo, że mam Isaaca to dołączam, bo od dawna poluję na tego bundle'a ze względu na BTM i Gisha (lubię Edmunda McMillena, oglądałem Indie Game: The Movie).
Goozys, witamy w grupie :)
Isaac zdecydowanie jest jedną z lepszych gier i bije na głowę wiele tytułów za 100+ złotych ^^ Sam mam w nim prawie 80h i wszystkie achievementy ;) A pytałem się bo część osób preferuje by nie wchodzić do losowania jeśli ma się jedną/dwie itp. gier.
Ja już tego bundla mam (co ciekawe, nadal mogę wejść :O). Polecam go szczególnie dla Blocks That Matter, które prawie scalakowałem. Nabiłem w niej 23 godziny i 28/32 acziki.
Natomiast zupełnie zmęczył i zdenerwował mnie Isaac, więc w niej jedynie 3 godziny spędziłem (8/84 aczików). Jakoś to nie moja broszka.
Do Bundli można dołączyć zawsze, nawet jeśli masz komplet gier.
A Isaac to gra specyficzna, to prawda. ;)
Bardzo chciałem obczaić Isaac'a, Meat Boy'a i Shank(bundle z tymi tytułami wygrałem kiedyś), ale nie uruchamiała mi się żadna. Tak czy siak nie mam już tych tytułów na koncie więc raczej nie będę miał okazji przetestować ;p
Issac najlepsza niezależna w jaką grałem :) Dzięki Voodka może uda się wygrać :)
[289] - Nie rozumiem :|
SirFiress - tak jak napisałem, nie mam już tych gier na koncie Steam(w sumie to z ~35 tytułów ubyło) bo zostały usunięte ;p
voodkaPL - 103 i 115 oraz 112 i 219 rowniez sie dubluja.
Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad poszlo do Materdea.
jetix200 - Same znikneły czy prosiłeś o usunięcie jakichś gier ? (pytam bo wyczyścilbym sobie konto z paru crapów które kupiłem bo były w tanich bundlach ;/ )
Materdea ile winów ostatnio :) W ramach rekompensaty napisz jakiś dobry artykuł na GP
voodkaPL - 103 i 115 oraz 112 i 219 rowniez sie dubluja.
Dzięki, oczyściłem już arkusz prawdopodobnie ze wszystkich dubli. Jeszcze 3 inne się znalazły.
Jednak nvm...;)
Jedno pytanie:
http://www.steamgifts.com/giveaway/QzNzg/introversion-complete-pack
http://www.steamgifts.com/giveaway/NKyCS/introversion-complete-pack
Podwójna wygrana Muflona/jetixa200, oba klucze potwierdzone. Jak to wyszło? ;)
jambond - zapytałem się supportu czy mogą coś z tym zrobić bo denerwowała mnie duża liczba gier w mojej bibliotece, w które praktycznie nie gram. Jeśli chodzi o gry z bundli to nie mogą usunąć konkretnego tytułu(z tego bundla), a jedynie całą paczkę. Wysłałem im wszystkie tytuły i usunęli te co mogli(w moim przypadku wszystko co chciałem bo na wylocie były prawie same bundle).
voodkaPL - wtedy nie miałem dostępu do internetu i tak się złożyło, że wygrałem 2-3 te same bundle. Gdybym mógł wejść na Steamgifts to po wygraniu jednego egzemplarza, odszedłbym z kolejnych ;P
Ogarnąłem stronę. ;)
voodkaPL - wtedy nie miałem dostępu do internetu i tak się złożyło, że wygrałem 2-3 te same bundle. Gdybym mógł wejść na Steamgifts to po wygraniu jednego egzemplarza, odszedłbym z kolejnych ;P
Znalazłem w poprzednich wątkach, wszystko działo się bez ukrywania niczego, więc teraz temat jest już nieistotny.
Dzięki za Red Orchestrę!
BTW. Kurczę, ciekawe - jest okres posuchy w wygrywaniu czegokolwiek, a potem przychodzi taki moment, gdzie te się sypią w ogromnej ilości. Dziwna sprawa. :>
Raz na rok :O
Up. Popieram, tylko takie okresy niestety nie są zbyt częste ;)
Jak nie?
@Lucyfer Twój "okres" po prostu jest nietypowy i trwa dłużej, jak się skończy to nie wygrasz nic przez 5 lat ^^
Ja chyba wczoraj wygrałem 3 losowania... a żeby wszystko się wyrównało to komputer mi mój pies rozwalił >.<
Wchodzę dosłownie przed chwilą na maila, a tam wiadomość, że dostałem gift z Alice: Madness Returns. Powoli zatrybiam, czy aby w grupie ktoś nie wystawił tej gry. Ale nie, nie wystawił. Patrzę do menadżera z wygranymi losowaniami, a tam faktycznie, wygrałem. Krótkie spojrzenie na rubrykę "Entries" - 4674. :O
@Arxel, ok, jestem w stanie wymienić się za tego bundla, ale co oferujesz? ;)
Przykro mi, drugiej szansy na wygraną nie będzie, bo jeden klucz okazał się jednak zużyty.
haha :D
No, kurde! W końcu..
Podwójne szczęście - dzisiaj wygrałem jeszcze Drivera: San Francisco.. :)
A ja w ciągu tego tygodnia - 6 Winners'ów :/
I to nawet całkiem dobre gry.. M.in Cały Pack Wolfenstein'a + CS 1.6 + Darksiders :)
Oby nie było potem okresu że przez 4 miechy zerooo ! :P
Nienawidze was :P
Ja od początku mojej przygody z SG wygrałem marne DLC do Mafii (no i Fearie Solitarie z Dwarfsami... )
Mam nadzieję że niedługo zacznie się mój "okres wygrywania".
U mnie narazie ' suchy ' okres ;) ale głównie pewnie przez to że dużo teraz pracuje i nie ma czasu na obstawianie :p
Już miałem pisać że mi też coś ostatnio nie idzie a tu bach - Theatre of War: Africa. Co prawda dwie kopie na 60 ale wygrałem :)
A u mnie jest okres miesięczny między wygranymi. Z tego najwięcej wygranych (aż 4) miałem 8 i 4 miesiące temu. Teraz wygrane lecą w systemie 1-2 na miesiąc. Tydzień temu wygrałem Beat Hazard Ultra i mam nadzieję, że miecha nie będę musiał czekać na następną wygraną :P
Mam do oddania przedmiot z TF2 -"Grzechotnik/Diamondback", jeśli znalazłby się jakiś chętny z naszej grupy to łapcie mnie na Steamie ;)
@Arxel
Kuźwa, wstyd mi. :>
@Materdea - Jakim cudem!? :O
http://www.steamgifts.com/giveaway/LrJs5/alice-madness-returns
@Materdea - Jakim cudem!? :O
http://www.steamgifts.com/giveaway/LrJs5/alice-madness-returns
Lucyfer nie chciał, to komuś musieli oddać. :)
Nowa część na dniach?
Yup, postarajcie się nie spamować za bardzo, wrzucajcie tylko ew. linki i ważniejsze informacje.. Postaram się jakoś w ciągu najbliższych dni ogarnąć i stworzyć nową wersję regulaminu, tak żeby na nową część było wszystko cacy i będzie można próbować zwabiać nowych ludzi.. Żeby ktoś inny tez wygrywał.. ;)
voodka dobrze mówi - Lucyfer zgłosił się do mnie (belzebub!) i powiedział, że nie chce Alicji, to i pozwolił mi ją przygarnąć. :)
Ale się mnie uczepili. Alicję olałem, bo mi punktów brakło. Wolałem obstawiać to:
http://www.steamgifts.com/giveaway/zz3zd/the-elder-scrolls-v-skyrim
oraz to:
http://www.steamgifts.com/giveaway/lOrFa/fallout-new-vegas-ultimate-edition
To pierwsze to jakiś pech i pudło, ale drugie... Kurczę, ledwo co odpaliłem F3:GotY a tutaj wpadło NV... ;)
Więcej było takich fajnych losowań, ale rano wystrzelałem się z punktów dla jakiś małych bundlowych gierek. :(
Jakie szykują się zmiany w regulaminie? Może warto wcześniej ogłosić "co ustalono", zanim wejdzie nowa część?
Najważniejszą zmianą będzie zmniejszenie czasu na wstawkę do 2 miesięcy. Osoby, które aktualnie maja żółte kartki i >60 dni, będą stopniowo informowane i proszone i wrzucenie czegoś jeśli chcą pozostać w grupie. Również aktualizacja pod kątem bundli/DLC - tutaj jeszcze nie wiem jak dokładnie będzie to wyglądało, ale chciałbym zminimalizować jakoś nadużycia w celu pozostania w grupie i polowania na większe wstawki.. To tak na szybko.. :)
Lucyfer ---> Tak to jest, jak jest się członkiem w zamkniętych grupach.. ;)
Swoją drogą ostatnio przeglądałem kilka prywatnych grup i nierzadko spotykałem punkt w ichniejszych regulaminach, że osoba wygrywająca wystawia kolejną grę (nieważne jaką, ważne aby coś wystawiła) w celu nieprzerwania łańcucha wstawek.. W sumie niweluje to kilka problemów, jak chociażby łatwiejsze wychwytywanie nadużyć z bundlami/DLC/itp., a także poniekąd zmusza ludzi do brania udziału w losowaniach gier, które na prawdę chcą i w przypadku wygranej są w stanie coś dać w zamian za ich wypatrywaną pozycję.. :)
Więc nie marudźcie, że 2 miesiące to mało czasu z możliwością PRAWIE* nielimitowanego wchodzenia do losowań.. ;)
*Nadmierna aktywność wciąż będzie karana, postaram się również nieco bardziej zrozumiale rozpisać ten punkt w regulaminie, bo przy okazji ostatniej wyrzutki trzeba było tłumaczyć i tłumaczyć.. :)
@up , osobiście uważam ten pomysł konieczności wystawiania po wygranej za bardzo dobry ! Moglibyśmy kiedyś na probe coś takiego urządzić
[322] Ja osobiście uważam to za zły pomysł, miałem kilka gier do wstawienia to wstawiłem. W tym miesiącu już raczej nie mam funduszy, może w połowie września coś wrzucę. Gdybym musiał zrobić wstawkę po wygranej to albo bym nie wchodził już w żadne losowania albo bym trzymał jakąś grę w inventory zamiast wystawić ją od razu bo "nie daj Boże" coś bym wygrał.
@up , osobiście uważam ten pomysł konieczności wystawiania po wygranej za bardzo dobry ! Moglibyśmy kiedyś na probe coś takiego urządzić
A kysz, a kysz! ;) Pomysł może i rozwiązałbym problem wchodzenia do każdej wstawki, ale przy okazji zniknęłaby spontaniczność. Każdy trzymałby swoje gry w ekwipunku, na wypadek, gdyby coś nieszczęśliwie wygrał. ;)
Możecie zaktualizować stronę, a dokładnie listę życzeń. Braid powędrował do krystse.
zaszły jakieś zmiany w waszym ekwipunku ? może doszedł jakiś groupon ?
Mi doszedł tylko kupon -75% na Portala 2. Nie zrobiłem aczika Filar Społeczności w czasie trwania Summer Sale i nie dostałem zaproszenia do bety Steam Community (aczkolwiek i tak bym nie skorzystał).
@jetix
Podzielisz się?
Dzięki bardzo!
Lucyfer niezłego farta masz, ja już z 20 razy wchodziłem na NV z podobną ilością ludzi i nic, a w dodatku teraz ty mi ukradłeś xDD
Support naprawdę jest tak aktywny, że przez tydzień nie wyrobili się z rerollem?
http://www.steamgifts.com/giveaway/Ib2IV/homefront
Oddam jedno zaproszenie do bety nowego inv. I kupon -75% na Portal 2, jeśli ktoś będzie chciał.
Osoby, które tylko pobieżnie przeglądają wątek, bez klikania we wszystkie linki byłyby wdzięczne, jeśli nie bawilibyście się tytułami gier. ;)
http://www.steamgifts.com/giveaway/ErDbu/sol-exodus
Coś małego na weekend. Kończy się w niedzielę o północy.
voodka
problem w tym, że supportu w tej chwili tak naprawdę nie ma. cg cofnął uprawnienia modom i sam niby wszystko poprawia. W praktyce support umarł :(.
Serio czekam już cały tydzień na jakąś odpowiedź.
Ma ktoś -75% na Portala 2 ?
Kupiłbym :)
Nieaktualne , dzięki Arxel.
Sam bym chętnie dorwał #2.. Bo ją przeoczyłem całkowicie..
Pamiętam, że kupowałem kiedyś znajomemu #1, ale nie pamiętam czy przypadkiem nie dałem nawet mniej niż #1, bo chciał tylko wersje androidowe.. Ostatecznie to nawet nie wiem czy je wgrywał czy nie.. Ciebie interesuje steam zapewne..? :)
Kurcze, a chodzi wam o keye do Desury czy bardziej o te gierki co można na Androida mieć? Ja mam obydwie, więc możemy to jakoś załatwić. Mam też wszystkie trzy HIBy na Andka, ale niestety tylko 1# mam z BTA.
^ jednak chodzi mi o HiBy a nie indiegale... i tak, chodzi o gierki na Andka, wyslalem ci zaproszenie na steamie, jak bedziesz przyjmij mysle ze sie dogadamy. :>
Nie wiem czy to dobry wątek na to, ale mam dodatkową kopie Portala 2 i chętnię się wymienię na jakąś inną grę, lub w ostateczności odsprzedam po niższej cenie...
Nie wiem czy to dobry wątek na to, ale mam dodatkową kopie Portala 2 i chętnię się wymienię na jakąś inną grę, lub w ostateczności odsprzedam po niższej cenie...
Zły wątek.
Skoro już. Mam -75% na P2, wymienię się za zwolnienie slotu w ekwipunku. ;)
@348
Nie da rady :) Ludzie nawet na zniżkach dawanych za free chcą zarobić.. :|
Trochę nie uczciwe ale pewnie jakiś głupi się znajdzie i wmówiony tym że te zniżki dostaje co 50/100 na Steamie kupi za parę centów :P
Co tak tu cichooo? :(
Wbijam tu co parę min i czekam na chociaż jeden komentarz ^^
Widze korzystacie z ostatnich dni wakacji :) I tak trzymać!
Eh, wydębiłem dostęp do wcześniejszych testów nowego designu Steama od jetixa, a sam właśnie dostałem 2 zaproszenia. Chce ktoś? :)
mały giveaway z Razor2: Hidden Skies, potrwa do 21, zapraszam:
http://www.steamgifts.com/giveaway/svbCt/razor2-hidden-skies
http://www.steamgifts.com/giveaway/1gXRA/tryst
5000 kluczy do bety Tryst.
@Falcao_82
Łap mnie na Steam. :)
Chciałbym na jakiś nieokreślony czas (czytaj: aż cg się zlituje i zrobi w końcu rerolla) działalność w grupie. Ta wstawka wiąże mi trochę ręce, bo mam jeszcze jeden taki tytuł, ale chcę uniknąć jakichś nieprzewidzianych konsekwencji. Jak tylko sprawa się rozwiąże, wyślę klucz zwycięzcy i dam coś nowego od siebie.
Ogłoszenia Parafialne :
- Można usuwać trwające giveaway'e
http://www.steamgifts.com/forum/xh2fG/new-delete-giveaways
I pytanie do Arxela:
Kiedy można się spodziewac nowego regulaminu i następnej części wątku ;) ?
Planowo miał być w przyszłym tygodniu, ale nie wiem czy wyrobię się z czasem, aktualnie mam niewielki poradnik na głowie.. :) Tak więc cierpliwości i korzystajcie z tego wrzucając jeszcze co się da.. ;)
Ponadto, większa część mechanizmów strony już działa, teraz tylko pozostały mi jakieś tam poprawki i złożenie tego w sposób przyjazny dla przeglądającego, bo jest istny chaos.. ;)
Ogłoszenia Parafialne :
- Można usuwać trwające giveaway'e
W końcu support trochę odetchnie :) Chyba od samego początku takiej opcji brakowało.
Dead Space 2 wygrywa Lucyfer. Zaakceptuj moje zaproszenie na steamie.
Jeszcze nigdy nie kupowałem nic na GMG , czy klucze kupione tam działają na steamie ? Piszą o Capsule , żeby to pobrać , nie ukrywam ,że to co kupiłem chciałbym wystawić ale nie wiem czy nie będzie z tym problemów.
W opisie gry jest wyraźnie napisane czy gra się aktywuje na steamie (pod obrazkami z gry) .
Przykład:
Aktywuje się na steam: http://www.greenmangaming.com/s/pl/en/pc/games/rpgs/borderlands-2/
Nie aktywuje się na steam: http://www.greenmangaming.com/s/pl/en/pc/games/action/three-dead-zed/
Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz? Próbowałem kupić kilka razy, kompletnie różne tytuły na GMG. Sposób płatności: MasterCard. Wpisuję wszystko poprawnie i zatwierdzam zakup. Dostaję komunikat, że transakcja się nie powiodła. W Steam tego problemu nie mam, a płacę w ten sam sposób. Czy winą może być to, że moje konto jest tzw. kieszonkowym(dla niepełnoletnich)? Jakaś inna przyczyna?
GMG może nie obsługiwać takich płatności z polski, ale pewny nie jestem, wiem że niektóre płatności nie działają w polsce.
jetix200
To jest twoje jedyne konto na GMG, na którym płaciłeś tą kartą, czy na jakimś jeszcze robiłeś to samo?
Legion 13 - a to mi do głowy nie przyszło
BliBs_Pl - to jedyne konto jakie kiedykolwiek tam założyłem
Hmm. Była tak duża promocja i nie spostrzegłem ,że gra jest poza steam. Mogę to puścić normalnie w losowaniu z dopiskiem gra poza steam ?
Hmm. Była tak duża promocja i nie spostrzegłem ,że gra jest poza steam. Mogę to puścić normalnie w losowaniu z dopiskiem gra poza steam ?
A na jakiej zasadzie chciałbyś ją oddać? Jeśli nie ma kodu, który można przypisać do konkretnego konta, to na 100% odpada.
@UP
jest to kod -wygenerowany CD-KEY który można przypisać do gry - w systemie tym GMG (Capsule) :)
Myślę , że gra może kogoś zainteresować :)
jest to kod -wygenerowany CD-KEY który można przypisać do gry - w systemie tym GMG (Capsule) :)
Myślę , że gra może kogoś zainteresować :)
Jesteś pewien? Nigdy nie słyszałem o możliwości aktywacji cd-key'a w Capsule.
Nie wiem po co wystawiać coś takiego na siłę na SG. Jedyne co to dla znajomych jako private bo grupowa ani ogólna nie wchodzi w grę bo łamie wszelkie regulaminy.
Jakoś nikt nie robił problemu jakiś czas temu przy wstawce z Wiedźminem 2, który też był non-Steam. :)
Jakoś nikt nie robił problemu jakiś czas temu przy wstawce z Wiedźminem 2, który też był non-Steam. :)
Ale tam chociaż dało się podpiąć grę pod swoje konto (no i admin zdecydował, że wstawka jest w porządku), a tutaj nie rozumiem, jak @airfresher chce przekazać wygraną.
I ktoś robił problem - ja byłem przeciw. ;)
@UP
z tego co zrozumiałem gre da się podczepić do ich konta w systemie Capsule
No ja już w tą grę grałem i nie przypadła mi do gustu , ale jest dość popularna więc napewno ktoś chętny w grupie by się znalazł - dlatego chciałem to wystawić
no ale w takim razie nie poleci w cale na sg, może w to miejsce puszczę coś z wishlistu ;)
Z tego co wiem, na GMG nie ma żadnego systemu giftów, kupione tytuły masz od razu przypięte do twojego konta.
Przed chwilą na pewnym forum o TF2 przeczytałem wypowiedź dotyczącą steamgifts:
"wygralem lacznie 20gier wszystkie otrzymalem (sam zreszta rozdalem gry o wartosci ~150$ co zwieksza szanse na wygrana)"
Czy to prawada że jak rozdajesz gry na Steamgifts to masz większą szansę na wygrana?
Moim zdaniem nie ma znaczenia, tak samo nie ma znaczenia ilość zostawianych komentarzy. Jedni po prostu mają fuksa a drudzy nie - jak w totolotku :)
@UP
Zgadzam się w 100% , raz spotkałem gościa który miał ponad 25 wygranych nie dając tylko gre o wartości 5€
Fuks , fuks i jeszcze raz FUKS :)
Co wy gadacie? Przecież im więcej wystawiasz, to masz większą szansę na wygraną, zapomnieliście o losowaniach "Contributor"? Im większa ich wartość, to tym mniej osób wchodzi :D
Coś ostatnio więcej gadania a mniej wstawek:P
http://www.steamgifts.com/giveaway/ljuru/the-witcher-enhanced-edition-directors-cut
Muszę się pochwalić że wygrałem dziś Kalypso Collection.
http://www.steamgifts.com/giveaway/rextv/kalypso-collection
Od MoneyHypeMike
Jeszcze nie przyszedł gift ale nie moge sie doczekac:))
Nieźle! Też w to wszedłem ,ale jak widać nie wygrałem. Grunt, że ktoś z PL wygrał :D
Też wszedłem, ale znając moje szczęście nie wygrałem, tak jak tych innych wstawek od niego (Bethesda Collection, CS:GO, Sniper Elite: Franchise). Niestety ostatnio wygrałem dwie wstawki: Dynamite Jack i Batman: Arkham City Harley Quinn's Revenge. Pierwszy dostałem, drugiego nie otrzymałem, a minął ponad tydzień. :(
Grunt że otrzymałeś Dynamite Jack :D
Będzie lepiej Blibsu..
[381] Ech, gratuluje wygranej, ale musze przyznać, że zachowujesz sie jak debil...
MoneyHypeMike rozdał gier za 10k dolarów, a Ty go ponaglasz jakbyś sie bał, że Cie oszuka..
spoiler start
MoneyHypeMike: 7:24 AM - Awruko: Yes, because i don't know when you send my gift.:)
7:25 AM - MoneyHypeMike: Didn't you wrote on my wall ''I won xxxx giveaway''?
7:28 AM - Awruko: what wall
7:28 AM - MoneyHypeMike: my profile
7:29 AM - Awruko: I wrote "Hi i win Kalypso Collection. Where is my gift?"
7:33 AM - Awruko: so, when you send this?
7:33 AM - Awruko: I use translate maybe be a bit bad.
7:34 AM - MoneyHypeMike: yes
7:34 AM - MoneyHypeMike: why did you wrote that on my wall
7:34 AM - MoneyHypeMike: i know you won
7:34 AM - MoneyHypeMike: it's impolite
7:34 AM - MoneyHypeMike: I don't owe you anything
7:36 AM - Awruko: sorry for this ;/
7:39 AM - Awruko: Więc muszę wiedzieć, wyślesz mi prezent?
7:39 AM - Awruko: So I need to know, send me a gift?
7:39 AM - Awruko: ;)
7:48 AM - MoneyHypeMike: no
7:48 AM - Awruko: why?;/
7:48 AM - MoneyHypeMike: cause your begging for it
7:49 AM - Awruko: I'm just asking
7:50 AM - Awruko: I am impatient;/
Heretic entered chat.
MoneyHypeMike: some people..
spoiler stop
Eh... przecież jest tydzień na wysłanie gifta... gdyby ktoś mnie "męczył" o wysłanie to pewnie wysłałbym 3 sekundy przed upływem tego terminu...
http://www.steamgifts.com/giveaway/opiHx/humble-bundle-for-android-3
^ Bundle kupiony za $1 więc na 99% zawiera kod steam. Nie mam pojęcia czy zawiera te dodane później gry więc byłbym wdzięczny gdyby szczęśliwy wygrany dał mi znać ;)
EDIT:
http://www.steamgifts.com/giveaway/Ns5WF/obulis
Jeszcze taki malutki giveaway ;)
[385]Chodzi o to że bardzo cieszyłem się z wygranej i chciałem jak najszybciej odebrać gifta;/Nie zbyt często trafia się taka wygrana.Czekałem ponad 1 dzień na wysłanie gifta więc zacząłem do niego pisać.Osobiście po ukończeniu swojej loterii, gifta wysłałem może minute po zakończeniu, myślełem że w tym przypadku będzie podobnie(max pare godzin).
[376] Moje punkty generują się znacznie szybciej gdy przekroczyłem granicę 30$, a już po 50 jest jeszcze lepiej. Zresztą i tak nie wykorzystuję większości punktów bo zwyczajnie zajęty jestem. Prawdopodobieństwo wygrania nie wzrasta. Dla każdego jest takie same
Wstawię coś od siebie niedługo po rozpoczęciu roku szkolnego. Nie chcę rozdać wszystkich giftów w wakacje żeby potem nie mieć co wystawiać. Poza tym katuję Dark Souls ;)
[389]
Punkty są związane z ilością wstawek na steamgifts, bodajże 5% z wartości każdej wstawki. Nie jest to w żadnym stopniu związane z ilością rozdanych $. Jedyne na co wpływają to możliwość dołączenie do contributor giveaway.
[386] tja, co powiesz na to, ze ja wygralem jakas gierke w tym tygodniu i gosc mi napisal maila z namiarami do innego goscia, ktorego mam dodac na steamie i mam zagadac do niego zeby mi podal klucz. :>
Dzięki za Humble for Android Bundle 3, i potwierdzam że jest tam EDGE i Anomaly
Obulis poszedł do ZajacPL a Android do Scytiana, sprawdźcie maile ;)
EDIT: [392] A to szybka odpowiedź ^^ Dzięki za potwierdzenie :)
Pr0gh0st uznał, że zbyt dawno nic nie dawał jak na byłego członka grupy. ;) Właśnie, ktoś miał wcześniej przekazać, że odszedł z grupy, ale chyba nic takiego nie wynikło. Więc, jeśli ktoś nie wiedział - pr0gh0st odszedł z grupy jakiś czas temu. ;)
http://www.steamgifts.com/giveaway/JzHRy/mount-blade
Obcy i Predzio w natarciu...
http://www.steamgifts.com/giveaway/EaFSj/
[edit]
Zaktualizowalibyście w profilu Steam link do wątku na GOLu.
Jezus Maria, ej, z tymi wygranymi serio tak jest jak mówicie że nic nic i nagle jeb seria ;o Dziękować za Mount & Blade :D
Potwierdzam iż wygrałem i odebrałem Warhammera, dziękuję ślicznie! :)