Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pytania kulinarne: Makaron i sos czosnkowy (ale nie razem)

20.01.2015 17:43
1
Vany Van
81
MrFragger89

Pytania kulinarne: Makaron i sos czosnkowy (ale nie razem)

Witam.
Mam dwa pytania, może ktoś będzie umiał pomóc.

1.Poszukuje makaronu, który często jest podawany w restauracjach "wschodnich". Mam tutaj konkretnie na myśli "Asia Hung" lub coś podobnego. Twardy, nieprzezroczysty, "nitki" nie są płaskie jak tradycyjny z rosołu tylko okrągłe, grube. Wie ktoś może jak się taki makaron nazywa i gdzie go kupię?
2. Potrzebuję sos czosnkowy, który jest idealnie biały i ma kremową konsystencję jak majonez. Cały czas znajduje z jakimiś dodatkami, z czymś zielonym - pewnie to zioła.

Poratuje ktoś? ;)

20.01.2015 17:44
2
odpowiedz
zanonimizowany840667
28
Generał

1. chow mein?
2. zrób sobie z jogurtu i czosnku

20.01.2015 17:45
Love&Pain...
3
odpowiedz
Love&Pain...
101
Generał

Opis troszkę chaotyczny ale może o linguine Ci chodzi? Co do sosu nie lepiej zwyczajnie samemu zrobić? Ząbki czosnku przez praske +jogurt +dowolne przyprawy? Prościej się nie da

20.01.2015 17:49
marcin00
4
odpowiedz
marcin00
106
Forumowy Wilk

Makaron mung - zawsze w lidlu podczas tych promocji "Tydzień ..."

20.01.2015 18:02
5
odpowiedz
zanonimizowany494300
39
Konsul

Na sos już Ci odpowiedzieli. A co do makaronu to mam wrażenie, że pytasz o makaron ryżowy...

20.01.2015 23:23
6
odpowiedz
Vany Van
81
MrFragger89

Chow mein kupilem ostatnio i ten byl miekki, plaski jak ten do rosolu i obrzydliwy :P. Ryzowy jest bialy i to nie o ten chodzi... musi byc grubszy od tego ze spaghetti i twardszy niz al dente :P. A sos czosnkowy moze i fakt - sam sobie zrobie, nie bede sie chemia faszerowac :). Dzieki :). Jeszcze jakies pomysly odnosnie makaronu? Sprawdze ten mung, moze to ten ;)

20.01.2015 23:25
7
odpowiedz
zanonimizowany840667
28
Generał

A to nie był może makaron sojowy?

20.01.2015 23:26
8
odpowiedz
Vany Van
81
MrFragger89

Sprawdzilem mung na google i po zdjeciach na 100% widze, ze to nie ten... sojowy tez nie :(

20.01.2015 23:29
9
odpowiedz
Likfidator
120
Senator

Sos czosnkowy:
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- sok z 1/4 cytryny
- trochę świeżo mielonego czarnego pieprzu
- kilka łyżek majonezu (lub jogurtu)

20.01.2015 23:30
Szyszkłak
10
odpowiedz
Szyszkłak
215
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Makaron Udon?

20.01.2015 23:30
11
odpowiedz
zanonimizowany305250
161
Legend

Sos czosnkowy z Winiar jest idealnie biały. Ale lepiej zrobić samemu.

20.01.2015 23:33
12
odpowiedz
Vany Van
81
MrFragger89

Ten z winiar mi nie smakowal - chyba sam zrobie :P

Kuuuurde... moze i rzeczywiscie ten Udon!

Forum: Pytania kulinarne: Makaron i sos czosnkowy (ale nie razem)