lata juz nie bylem we wrocku, w piatek ma sie trafic przejazdem, nie wiem czy poznam
Mam nadzieję, że Breslau podąży drogą Paryża, który w latach 70 wybudował Tour Montparnasse i tak się przestraszył tego gówna, że teraz buduje wieżowce w specjalnym getcie dla korposzczurów, nie zaśmiecając już bardziej panoramy miasta.
Własnie jestem we Wrocku służbowo, i o ile centrum jest zajebiste w chuj i zupełnie inne od warszawskiego, czego trochę zazdroszczę, to rano wjechałem przed 9:00 do samego centrum praktycznie bez korków ( szok i niedowierzanie), to specjalnie poszedłem przed chwila na spacer zobaczyć z bliska Sky Tower, ale nie robi żadnego wrażenia przy codziennym pobycie na rondzie Onz.
Najbardziej to zazdro knajp typu Nietota z wieczorami jam session. Jest cos takiego w Wawie ?
Coś linki popadały te co zawsze działają. Jakby ktoś z Was miał dobry link do meczu Barcy to poproszę.
Coś znalazłem ale możecie wrzucić jakby ten link padł bo często tak bywa.
Skoro przy Breslau jesteśmy, ostatni raz jak byłem to trudno się było opędzić od dam zapraszających do Night Clubu. To jest jakiś lokalny folklor?
Bramka dla Sportingu to wspaniałe podsumowanie gry obronnej Juve w tym sezonie.
Trael, we Wrocku pod tym wzgledem i tak nienajgorzej, w Sopocie trafisz na dwa razy wiecej takich idac monciakiem.
We Wrocku bylem i ogolnie leci lapka w gore. Jakbym sie mial z Gdyni kiedys wynosic to wlasnie tam. Te krasnale to po prostu mistrzostwo swiata.
Skoro przy Breslau jesteśmy, ostatni raz jak byłem to trudno się było opędzić od dam zapraszających do Night Clubu. To jest jakiś lokalny folklor?
Ta, z Krakowskiego rynku zapożyczony.
Oglądam Roma - Kelsi i tak sobie myśle, że im wymyślniejsza fryzura im więcej tatuaży tym piłkarz słabszy (uprzedzam Leo się nie liczy) vide Nainggolan ale i tak prym wiodą w tej kategorii zwłaszcza murzyny. Takie przemyślenia przy piwku.
Ja pierdole, kolejny ten sam numer Pique. Strzela gola ręką. Tylko, że tym razem miarka się przebrała. Druga żółta kartka i adios.
To już chyba czwarty razy w tym sezonie, jak Pique robi ten sam numer i chce strzelić gola ręką
Dobrze, że nie będę musiał już w tym meczu go oglądać. Za głupotę się płaci
Co mecz to samo. Suarez słaby Pique beznadziejny. O dziwo Deulofeu znowu nieźle.
pike XD
o breaslau sie nie wypowiadam zeby sie nie denerwowac
ja mam od 2lat faze na prage, w bella vidzie na malej stranie moglbym zamieszkac na stale
barca w 10 jest o wiele więcej warta niż inne topowe zespoły w pełnym składzie.
Męczą tylko facetów bez kobiet więc polecam sobie kogoś znaleźć ;P
Podsumowanie pierwszej połowy meczu Chelsea-Roma to słowo rykoszety.
Btw. jedynym Włochem w tym meczu jest gracz The Blues. Trochę śmieszne. Trochę smutne.
No to się małolat z Benfiki popisał w bramce :D
Ja pierdole, Dzeko akurat dzisiaj musi mieć dzień konia.
Hazard <3
Męczą tylko facetów bez kobiet więc polecam sobie kogoś znaleźć ;P
Akurat na szkoleniu wtedy byłem więc żadne to rozwiązanie :)
Ogólnie odwiedziłem różne miasta i mieścinach w tym byłą stolicę, obecną stolicę, a nawet stolicę disco-polo i nigdzie nie spotkałem się z takim usilnym "reklamowaniem". Na tyle to było irytujące, że gdy myślę Wrocław to do głowy przychodzi sławetny wieżowiec, nachalne Night Cluby i na miejscu trzecim lotnisko :D
Agent_007-> Zanotuję sobie żeby do Sopotu nie jechać :)
Ten Willian to jest mega slaby grajek, ciagle spowalnia akcje i bezsensownie podaje. Co oni w nim tam widza to ja nie wiem
W życiu bym nie pomyślał, ze Roma tak zdominuje mecz.
Zasłużyli na zwycięstwo, ale cóż
im wymyślniejsza fryzura im więcej tatuaży tym piłkarz słabszy (uprzedzam Leo się nie liczy) vide Nainggolan
ktory jest najlepszym pilkarzem romy :D
Serio Messi musi nawet w trakcie meczu łykać dragi żeby strzelić bramkę i dociągnąć do końca? I to jeszcze ze śmierdzącej skarpety, wtf?
Chorwacka federacka namawia trenera Carlo Ancelottiego, by poprowadził jej reprezentację. Tylko na mundialu, po wygranym barażu z Grecją
Widzieliście tą oprawe na meczu? Coś niesamowitego!
To już jest chyba wszędzie. Z tą różnicą, że teraz w Poznaniu bycie takim "nagabywaczem" jest mniej chlubne niż bycie kanarem. Stąd też zdarza się, że do klubu go go zaprasza jakiś 30 letni facet, a w ogłoszeniach piszą, że szukają przedstawicieli handlowych albo do pracy biurowej :D Najgorsze, że największe zatrzęsienie tego syfu jest na rynkach i starówkach. Mam nadzieję, że w końcu ktoś podejmie z tym walkę. W Poznaniu od night clubów jest tylko więcej galerii handlowych.
Witam.
Tak się składa, że jestem dziś w Poznaniu. Mam piękny apartament w śmiesznej cenie 180 zł (ostatnio w Krakowie dostałem w tej cenie cuchnący akademik). Miasto jest w porządku.
Ale to tyle z plusów. Ludzie. Jesteś kuźwa cebulakami do potęgi, na ulicy tylko dziś że trzy awantury słyszałem. Grupka nie wyglądających wcale biednie studentów awanturowała się gdzie zjeść obiad "BO TAM JEST 3 ZLOTE TANIEJ". Pani kupowała kawę i chyba z 6 kaw po kolei pytała ile będzie kosztować.
Strasznie dużo się też w Poznaniu przeklina na ulicy. W Wawie ludzie się raczej wstydzą tak głośno bluzgać. Różowych parasolek nie widzialem, ale obok różowego flaminga na rynku stał typ wyglądający jak taki stereotypowy alfons.
A i jeszcze wiózł mnie typ uberem i cały czas pytał o drogę, no to mówię mu, że nie jestem z Poznania, nigdy tam nie byłem, a ten dalej twardo cały czas "to tam koło Malty? Nad jeziorkiem, tak?".
I dopełniał obraz poznańskiego skąpca, bo gasił te swoją Skodę Fabię co skrzyżowanie, no jprdl
Albo wybrać się do innego miasta.
Harry Kane “I love playing against Ronaldo, every time he has the ball he just passes it back to us. I cant believe people call him selfish”
Mi się bardzo ciężko przyzwyczaić do miast, w których nie ma ubera albo trzeba czekać 20 minut aż podjedzie. Niestety Poznań się do tego zalicza (chyba że się coś zmieniło przez rok).
4 razy jechałem Uberem, każdy poniżej 5 minut, zawsze Polacy. I to Polacy studenci, bo w Wawie to jeździ już tylko patola i obcokrajowcy, którzy totalnie nie ogarniaja.
Ogólnie miasto sympatyczne
No i jak tam ekipa Serie A, Inter ma szanse urwać chociaż jeden punkt? Ja niestety mysle, ze Inter przegra i to wysoko.
Mysle, ze ostatecznie mistrzem i tak bedzie Juve, chocby z powodu posiadania lawki. Widac to zreszta po Napoli, ktore chyba odpuscilo LM i gra va banque o LM.
Inter mial juz bodaj 2-3 lata temu taki start sezonu, że byli liderem przez 10 kolejek, a skonczyli chyba na 5. miejscu. Teraz niestety wyglada to bardzo podobnie. Gra jest kiepska, wiec trudno bedzie to utrzymac na dluzej, no ale... Oby starczylo na 4. miejsce na koniec sezonu. Powrót do LM pozwoli wydać trochę więcej kasy.
Myslalem, ze Inter kase ma i bez LM. Ten nowy sugar daddy jednak nie taki super jak sie na poczatku wydawal? Czy o FFP Ci chodzi?
Ja póki co formą Juventusu się mocno nie martwię, bo jesienią zawsze jest ślizganie i bieda. No ale ze Sturaro na prawej to i wiosną może być do kitu.
Kojarzy ktoś może gdzie znajdę w gmailu ustawienia dotyczące wyświetlania nadawcy w powiadomieniu? W starym telefonie mi to działało bez problemu, a teraz tego nie mam, a znaleźć nie mogę tej opcji...
Inter kasy nie ma, ma jego wlasciciel. Dosypuje kase jak sie tylko da, niestety nie da sie tego robic nieprzyzwoicie i bez limitow. A moze sie da... #PSG
W kazdym razie do tego doszly zmiany w chinskim prawie, ktore bardzo mocno okroilo (lub opodatkowalo) wydatki Chinoli za granica, w rezultacie przystopowalo okienko w Milanie, a i Inter musial byc bardziej powsciagliwy.
Generalnie sytuacja finansowa Interu jest po prostu w porządku. Pozwala robic dobre i jakosciowe transfery, natomiast trudno im rywalizowac w elitą LM. No i to chyba uczciwe postawienie sprawy, skoro nie grali w tej LM od 2012 roku...
City czy PSG wlasnie jakos nigdy sie nie kryli ze swoimi petrodolarami, wiec ciekawe ze Inter tak sie czai. Moze jednak chinczycy maja inne podejscie i po prostu wiecej smaku i wyczucia.
A ten jeden dobry sezon i awans do LM przydalby sie glownie po to, zeby Inter znow stal sie ciekawym kierunkiem dla pilkarzy, a nie zeslaniem na wieczne konczenie sezonu w srodku tabeli wloskiej ligi.
Conte poleci niedlugo i to w sumie na wlasne zyczenie, mogl sie pogodzic z Costa i zostawić Matica
Chrzanisz Ghost. Matić nie chciał siedzieć w rezerwach, a Costa był mu potrzebny jak dziura w moście. Nie dość, że Brazylijczyk jest przebucem i rozwalał mu szatnię, to jeszcze Morata i Batshuayi swoje obowiązki wypełniają wzorowo.
Problemem Chelsea jest to, że nie ma nikogo pokroju de Bruyne. Co z kolei przypomina nam jaką piątą kolumną był The Happy One.
Wg. mnie to właśnie Costa ciągnął tą drużynę, na pewno nie rozwalał szatni (Hazard sie ostatnio wypowiadal ze chcialby nadal z nim grac), tylko pokłócił się z Conte.
W zwycięskim sezonie Mourinho sporo goli padało dzięki duetowi Fabregas/Costa.
Morata to jest mimo wszystko poziom nizej od Costy.
Bez przesady, ze Matic siedzial tylko na rezerwie, czesto zaczynał od początku meczu.
Batshuayi o dziwo dzisiaj dobrze wszedł w mecz
Batshuayi o dziwo dzisiaj dobrze wszedł w mecz
To dziwne, bo mam wrażenie, że on zawsze strzela gola po wejściu na boisko :|
W tym sezonie Matić siedziałby częściej, bo na dwa miejsca na środku pomocy byłby czwartym w kolejce po Kante, Fabregasie i Bakayoko. Nie sądzę żeby ktokolwiek żałował tego transferu, zarówno w Londynie jak i w Manczesterze.
Poziom sroziom, obydwaj napastnicy Chelsea strzelają regularnie, więc i za Costą nikt nie tęskni.
Problemem jest brak kreacji w środku, a to wina słabej formy Fabregasa i braku sensownego zmiennika dla niego.
Ghost, chłopie, Ty już Contego wyrzucasz z Chelsea któryś miesiąc i jakoś Ci to nie wychodzi.
A w City się nic nie zmienia. Wygrywają posiadanie piłki 80%...
Lindelof ty pało. Obie bramki stracone przez niego. Właśnie dlatego jest ostatni na tej pozycji w United.
Z taką grą to do ekstraklasy się nie łapie.
no i chuj z tego posiadania jak prowadza 1-0 po karnym jezu, mati jestes zbyt idealnym stereotypem kibica barcelony zebym wierzyl ze ktos taki serio istnieje
Zawodnicy City to kosmos, wszyscy doskonali technicznie.
Musiałoby się stać coś niezwykłego, zeby w tym sezonie nie wygrali ligi IMO
Hudersfield dobry mecz, taktyka w stylu Mourinho, autobus + całkiem niezłe kontry.
A czy ja gdzieś pochwaliłem to, że mają 80%? Chciałem tylko podkreślić że co mecz widzimy to samo. Czyli gładka wygrana i ogromne posiadanie piłki. Po za tym nie ukrywam, że jestem zwolennikiem posiadania piłki wysokiego pressingu itp. Chodź wiem, że jak drużyna jest bez formy a gra taką piłkę może to być katorga dla oglądającego. Jednak z drugiej strony przeciwnicy np Barcy czy City się murują więc ciężko grać inaczej.
Dzisiaj nie jaki Havertz K. zalicza 3 asysty w bundeslidze w jakieś 15 minut (Ma 18lat)
tak tak, kolejna gladka wygrana, tak jak ta z przewaga jednej bramki z napoli
Wygrana z Napoli chodź tylko 2-1 na pewno nie jest wstydem. Przecież nie od dziś wiadomo że lige się wygrywa głównie po wygranych ze średniakami i słabiakami (odnośnie ich wyników w lidze)
Odejdzie Guedes i znowu będzie walka w dolnej części tabeli :(
edyta:
Zaza !
Barca 80% posiadania piłki i oddała jeden celny strzał który przyniósł gola
spoiler start
Digne wyjechał ewidentnie poza linie końcową no ale sędziowe w La Liga......
spoiler stop
O, Kownacki dzis strzelil swojego pierwszego gola w barwach Sampdorii. Na 5-0 ale zawsze.
(ed) no prosze, jesli liczyc bramki w pucharze to juz nawet druga. Dzis byla pierwsza w Serie A. Od kiedy przeszedl to sie jakos nie interesowalem jego losami, dzisiaj z ciekawosci sprawdzilem jak mu idzie i na razie jego wdrozenie do zespolu wyglada nawet sympatycznie.
Napoli-Inter - dawno nie widzialem tak atrakcyjnego meczu, a do tego jest to absolutnie futbolowa sztuka z obu stron
haha dobry komentator: tak zwany jew-entus
Handanovic ma dzień konia i jak dla mnie to jest graczem meczu.
Moim zdaniem Skriniar-Koulibaly mogliby robic za defensywe w absolutnie kazdej druzynie swiata bez spadku dla jakosci tej defensywy. Absolutnie dwaj najlepsi ŚO w Serie A w tym sezonie.
Napoli zatrzymane po raz pierwszy w lidze. Inter super w defensywie, wiec nie mam powodow do narzekan, no a najbardziej to sie cieszy Valem ;)
ManU też dzisiaj super w defensywie a o Lindelofa pyta już Real i Barca.
LFC vs MU tydzień temu to była kwintesencja futbolu i niesamowite widowisko, United super w defensywie grali więc wiec nie mam powodow do narzekan, no a najbardziej to sie cieszy Paudyn
Loon
Przede wszystkim trzeba wygrać z Udine. Nie wiem w ogóle czy to będę oglądał, bo ostatnio mi oczy krwawią od och gry.
Nie chce sie pastwic, zreszta nie o to wcale chodzi, poza tym milanisci chyba pierwsi mi przyklasna, ale transfer Bonucciego to chyba najgorszy transfer ostatnich lat w calym profesjonalnym futbolu
A ja wypożyczyłem redakcyjny egzemplarz OnePlus 5 w oczekiwaniu na iPhone X, jutro powinienem już mieć #jaramsie
To czekamy czy transfermarkt zweryfikuje cene Umtitiego, Skriniara i Bonucciego :)
Oni tam w Liverpoolu długo jeszcze będą sponsorować tę trupę komediową? Przecież to nie jest tak, że ich nie stać na obrońców z prawdziwego zdarzenia.
Nie będe pisał w tym wątku przez pół roku.
Niech dają tego Coutinho w zimowym okienku.
Klopp sam sobie winny. Jak się prowadzi politykę Van Dijk albo śmierć to później trzeba grać parodystą w obronie.
Mam nadzieję że wyrzucą tego Kloppa. Nie przepadam za nim a za Liverpoolem przeciwnie.
Tu nawet ktoś twierdził, że Maradona nie był wybitny więc nie dziwi mnie że ktoś tak pisał o obronie LFC.
no jesli Milan nadal planuje wygrac scudetto, to chyba ostatni dzwonek na zmiany
Celem wg działaczy jest gra w LM w przyszłym roku, a czy się dostaną tam z Serie A czy z LE znaczenia większego nie ma. Inna sprawa, że jak ktoś nie poukłada tej drużyny to o tym celu można zapomnieć.
Miniole
Ważne, że kupili Oxlade'a. Młody, zdolny, obiecujący, a i za środkowego obrońcę może wejść.
A to we Włoszech nie ma VAR na każdym meczu?
Swoją drogą ciekawe co mu Mandzukic powiedział, że tak szybko dostał drugą żółtą :_
Kyahn, bez spiny, ale już nie twierdzisz, że Milan zdobędzie Scudetto? :D
W sumie musisz być pewnie rozczarowany, bo pamiętam, że byłeś jedyną osobą w wątku, która twierdziła, że Milan zdobędzie Scudetto :P Przy okazji nawrzucałeś Napoli od wieśniackich klubów.
A tak na poważnie już, to szczerze Ci współczuję.
Pfff, jest dopiero 9 meczy z 38 za nami a ty już opowiadasz jakieś pierdoły.
Napoli jest wieśniackim klubem i nie zdobędzie Scudetto, nie martw się o to :p
To że Milan gra jak gra, dużo poniżej oczekiwań, trudno, zdarza się, Montella nie ogarnął i tyle, mam nadzieję, że po zmianie trenera będzie dużo lepiej. Scudetto pewnie nie zdobędą, ale top4 powinni dać radę ugrać.
Swoją drogą ciekawe co mu Mandzukic powiedział, że tak szybko dostał drugą żółtą
Zdradził sędziemu zakończenie Usual Suspects.
Kyahn - Powinni dać radę ugrać top 4? Jak w tym sezonie skończą przed Lazio to będzie sukces.
Corriere dello Sport: Kierownictwo Milanu straciło cierpliwość do Vincenzo Montelli po meczu z Genoą.
Następcą 43-lata ma być były opiekun Fiorentiny, Paulo Sousa. Portugalczyk rozwiązał już umowę z telewizją Fox, z którą współpracował w ostatnim czasie i jest gotów podjąć się nowego wyzwania.
Nie wiem, czy się powinienem cieszyć z takiej zmiany, wolałbym jednak Hiddinka.
Nie muszą być przed Lazio żeby być w top4 :p
Spokojnie, meczy jest jeszcze masa i niejedna drużyna zaliczy lepsze/gorsze serie.
Napoli jest wieśniackim klubem i nie zdobędzie Scudetto, nie martw się o to :p
Bardziej chodzilo mi wlasnie o samo Napoli. Nie obstawiam, ze zdobeda Scudetto. Bardziej mialem na mysli, ze zanim nazwie sie Napoli wiesniackim klubem, to samemu trzeba byc aktualnie w lepszej formie od tego wiesniacki3go klubu.
Nie wiem czy to Loon czy Valem przed sezonem mowili, ze Milanowi kadrowo jeszcze sporo brakuje do Napoli. I mieli racje.
Jam również
zalozcie nowa
kyahn chyba w ogole totalnie nie ogarnia, ze od 50 postow leci z niego beka ;f
kyahn, odnosimy sie do tego, ze po 3 sparingach obwolywales milan przyszlym mistrzem ;)
Jeszcze 5 czesci temu byles Trael z tej obrony calkiem zadowolony ;)
Wciąż i niezmiennie polecam czytanie ze zrozumieniem.
Już to kiedyś przerabialiśmy. Chciałeś nas przekonać że Messi nie strzela ważnych goli.
Żeby pisać, że Maradona nie był wybitny to po prostu trzeba być debilem i tyle w temacie.
Dybala to jednak jeszcze nie ma rzeczywiście mocnej psychiki
O kurwa mać, widzę, że Higuain nadal w grubej formie :D To już wiem od kogo Dybala przejmuje nawyki...
Bardzo dobrze, choc podejrzewam, ze powoli jest juz jakiś tam regres formy wzgledem Atletico (ale nie ogladalem go tam za wiele, to trudno powiedzieć). Profesor, doświadczenie, raczej brak wpadek. Nie ma może żadnych wybitnych interwencji jak Skriniar czy swego czasu Samuel, Cordoba, etc., ale na pewno jest to znakomity środkowy obrońca.
Ile musi strzelić goli Liverpool żebyście coś o nich napisali?