ludzie, jakie tarcze wspolnoty? nie ma nic piekniejszego niz wpierdol spuszczony jerzyczkowi (o 16 sie zaczyna)
Pogba oficjalnie na testach medycznych, mozna wiec chyba powoli szykowac sie na rychly transfer.
Pogba oficjalnie na testach medycznych
Rany, już dwa tygodnie go testują. W kosmos chcą go wysłać?
oficjalne ogloszenie testow medycznych to chyba nietypowa sprawa, nie? #pogback
davide santon oficjalnie byl juz na testach medycznych w napoli, sunderland i west ham i ze wszystkich go odeslano z hukiem i opinia, ze nie powinien uprawiac sportu :D :D
nie szukam tu analogii, ale mi sie przypomnialo :)
Blind, Bailly, Lingard, Fellaini, Carrick, Vallencia
wiem, wydajmy 120 mln na Pogbe
hmm
kwestia perspektywy, ty mowisz 120 mln, ja mowie - tylko 30mln wiecej niz za higuaina
Chińczycy zapłacili ponoć 700 baniek za Milan, czyli mój ulubiony klub jest wart 5,5 Pogby :)
to jest wlasnie ten problem z super drogimi transferami, o ktorym mowilem
akurat pogby zal nie sprzedac, ale przewaznie sprzedajesz najlepszego pilkarza w druzynie, a w zamian nie robisz z tymi pieniedzmi nic sensownego
inna sprawa, ze zwykle sam zawodnik wywiera spora presje na taki transfer, ale i tak
Może po przerwie Mourinho wpuści Ibrahimovica na boisko i moje przewidywania z [204] mogą się sprawdzić.
Fellaini, Carrick,
Taka pomoc i po co im Pogba? Właśnie patrzyłem jak nawet Mistrz Anglii nie potrafi zaradzić takim wymiataczom.
Mecz nudny ale od razu widać że to inny Manchester, a w składzie nie ma jeszcze Mikatariana(nie wiem jak to się piszę) oraz Pogby.
Policzyłem. Za pieniądze wydane na Pogbę United mogło w tym okienku kupić łącznie: N'Golo Kante, Pjanicia, Goetze, Banegę i Krychowiaka. (no tam może ze 2 mln ponad)
no wreszcie wróciło manu które znamy i kochamy :) bardzo ładne podanie mopa do vardego
to i tak nic nie zmieni, może w anglii, ale trzeba wierzyć w lester :) niemcy, włochy, francja, hiszpania będzie ta sama nuda co w ostatnich sezonach
Thomas Vermaelen wypożyczony na rok do Romy :|
To już są jakieś kpiny.
na grzyba mają go trzymać jak bliżej od niego do pierwszego składu ma jakiś noname z brazylii (marlon?)
Man City offered Leo Bonucci double his Juve salary but he rejected a move. He wants to win the CL with Juve [GdS]
Coś pięknego, życzę mu porażki dopiero w samym finale CL :)
To teraz policz ich tygodniówki i Pogby.
No pewnie na poziomie ze 3 graczy z tej piątki. Jak nie całej piątki ;)
na grzyba mają go trzymać jak bliżej od niego do pierwszego składu ma jakiś noname z brazylii (marlon?)
A po co wypożyczać gracza po 30stce? ;/ Sprzedać albo zostawić proste.
I myślisz, że ot tak Vermalen zrezygnuje z pensji jaką będzie pobierał w Barcie przez kolejne trzy lata?
Podejrzewam, że w Anglii sporo zespołów by dało rady płacić mu pensje.
Fellaini to jest jednak piąta kolumna.
--------------------------------------------
davis -->
Wątek z typowaniem zamknij po 5 września.
MU bedzie jeszcze musial poswiecic troche czasu, aby oduczyc sie szkod narobionych przez "filozofie"
Told ya.
Lingard swoją akcją zużył całosezonowy zapasy many :|
Poza tym mam nadzieje że murzyny z obrony się nie posypią w czasie sezonu bo Baily ładnie czyści i będzie dobrym kompanem Smallinga.
podobno vermaelen nie przeszedł testów medycznych w romie #wypożyczenie
Loon --> http://www.fcbarca.com/71592-barca-oddaje-pilkarzy-za-darmo.html
Przerabiałem już ten etap "u siebie", ale kwintesencją było chyba jak Inter dopłacił Parmie za wzięcie Cassano. Generalnie w mojej ocenie jest to subtelny znak, że klub jest źle zarządzany, wymieniono dyrektorów i nagle udało się dostawać za szrot przyzwoite, kilkumilionowe kwoty.
W Barcelonie wymiana dyrektorów nic nie da skoro ich budżet pożerają Messi, Neymar i jego tata. Już teraz klubu nie stać na poszerzanie kadry, a cała trójka za chwilę znów wyciągnie łapy po podwyżki, strasząc zarząd klubu ofertami z City i PSG.
Czemu Mata wszedl i zszedł? Czyżby nie pasował do koncepcji?
Jakim stylem Mou gra? Znowu byle strzelić i murarka?
Zapomniałeś o Suarezie i jego nowym kontrakcie który jest szykowany. Najlepsi gracze świata to największe zarobki. To mnie akurat nie dziwi.
Pep dzisiaj popłynął. Wystawił trójkę zawodników w obronie ( Zabaleta, Fernando, Kolarov )
No, ale przecież Real i Barcelona zarabiają mniej więcej tyle samo (czy jednak się mylę)?
Czemu zatem Real ma kadrę na 25 w miarę dobrych zawodników i kilka wielkich gwiazd. A Barcelona ma ławkę na poziomie reprezentacji Polski i jeszcze klepie biedę?
Czemu zatem Real ma kadrę na 25 w miarę dobrych zawodników i kilka wielkich gwiazd. A Barcelona ma ławkę na poziomie reprezentacji Polski i jeszcze klepie biedę?
Tak było w poprzednim sezonie. Teraz dużo lepiej jest jeśli chodzi o szerszą kadrę.
Nie chce mi się szukać, ale gdzieś w okolicach ostatniej podwyżki dla N i M było w prasie (czyt. mediach społecznościowych) kilka artykułów mówiących o tym jak i dlaczego.
Generalnie przesłanie było takie, że FCB wydaje prawie wszystko na pensje powyższych i kolejna podwyżka (których obydwaj żądają regularnie co roku) spowoduje, że Barca będzie musiała grać La Masią.
To tak a propos DNA, które gnieździ się w komórkach obydwu gwiazd Barcelony.
Poza tym mam nadzieje że murzyny z obrony się nie posypią w czasie sezonu bo Baily ładnie czyści i będzie dobrym kompanem Smallinga.
Iworyjczyk wygląda na niezłego dzika, ale musi popracować nad wyprowadzaniem piłki. Na razie to Blinda bym stawiał jako pewniaka w obronie, a pozostała dwójka w rotacji jako jego partnerzy. Największą jednak poprawę zanotowały boki obrony. Za Van Gaala były martwe i zapomniane, na tyle, że reszta kolegów z zespołu była dzisiaj w niezłym szoku jak raz po raz obiegali ich za plecami.
Środek to wielki znak zapytania dla mnie. Zobaczymy dopiero w sezonie, bo nie mam kompletnie pojęcia jak Mourinho to będzie chciał poskładać. Wygląda to nadal bardzo słabo. O przód się nie martwię. Liczę, że Zlatan te 20+ ustrzeli przez cały sezon, a reszta dołoży po kilka trafień.
Generalnie nie pamiętam okienka, gdzie tak sprawnie przeprowadzono transfery w MU i nie szło się w nim na kompromisy.
Jedynym, który raczej niespecjalnie będzie cieszył się z transferu Pogby jest SAF. Trochę mu to będzie ciążyło i pismaki pewnie przy każdej możliwej okazji będą to wypominać.
Generalnie nie pamiętam okienka, gdzie tak sprawnie przeprowadzono transfery w MU i nie szło się w nim na kompromisy.
Jedynym, który raczej niespecjalnie będzie cieszył się z transferu Pogby jest SAF.
Serio tak wygląda ocena tej sytuacji z perspektywy kibiców United?
Trochę mu to będzie ciążyło i pismaki pewnie przy każdej możliwej okazji będą to wypominać.
Spodziewam się raczej epitafium wizjonerstwu Szkota
Serio tak wygląda ocena tej sytuacji z perspektywy kibiców United?
Zdradź nam proszę, jak wygląda to z perspektywi kibica Interu. Prosimy!
Jedynym, który raczej niespecjalnie będzie cieszył się z transferu Pogby jest SAF.
Fellaini też się raczej nie cieszy.
Co do tych boków obrony, Valencia pewnie będzie w składzie każdego kto bawi się w fantasy league.
----------------------------------------------
Z perspektywy kibica, który nie żywi względem ManU żadnych uczuć, ani negatywnych, ani pozytywnych, wygląda to tak, że za mało szrotu wyrzucono, a za jednego Pogbę można było kupić kilku przydatnych piłkarzy.
Zdradź nam proszę, jak wygląda to z perspektywi kibica Interu. Prosimy!
Niezbyt sensownie przede wszystkim. Moim zdaniem (wspominałem o tym z 1,5 miesiąca temu) plan Mourinho (który głupi nie jest) jest bardzo prosty - Zlatan ma możliwości i jak wielokrotnie w przeszłości robił to różnym trenerom (także Mou) kupi mu czas na przebudowę drużyny. Wariant troszkę północnokoreański, to trochę tak jakby wszystkie pieniądze wydać na budowę bomby atomowej, którą można zbombardować góra jedną brygadę wroga.
Jak na razie kupowanie za nieuzasadnioną kwotę piłkarza na jedną pozycję, podczas gdy cały zespół wymaga wzmocnień, nie wydaje się rozsądne. Także Zlatan jest odpowiedzią na wszystkie pytania. I żeby nie było, wcale nie jest to refleksja pod wpływem meczu z Leicester.
@Loon
Siano nie moje, więc lata mi czy Pogba kosztowałby 20 czy 200 mln. Oczywiście fajnie pochwalić się przy znajomych, że twój ulubiony klub kupił pana X za grosze i okazał się kozakiem, ale kogo to tak naprawdę obchodzi? Liczy się wartość na boisku i ufam, że Jose jest pewny kluczowej roli Pogby w tym projekcie. Wypali albo nie wypali i Jose będzie miał kolejną plamę w papierach.
Fakty są takie, że MU kupiło najlepszych graczy ligi francuskiej i niemieckiej oraz najlepszych graczy ligi hiszpańskiej i włoskiej na swoich pozycjach. Transfery zrobione przed startem sezonu ligowego, wszyscy gracze byli na shortliście menago jako top priority. Według mnie świetne okienko. Miła odmiana np. w stosunku do Moyesa, który o Fabregasa zabiegał przez miesiąc, składając śmieszne oferty, niczym pryszczaty mirek chcący wyrwać super loszkę zapraszając ją na jakiś pyrkon. A jeśli chodzi o ceny... Oczywistym jest, że chcąc nadal zwiększać wpływy będzie się powiększało też wydatki.
Na chwilę obecną przydałby się ktoś doświadczony na środek obrony, zanim Bailly na stałe zacznie wymiatać, bo Jones to jedna wielka niewiadoma. Możesz się śmiać z Valencii, ale jeśli ten koleś poprawi wrzutki (na razie wygląda na to, że tak się dzieje), to będzie pierwszym wyborem Mou i nie będzie nim na kredyt.
Do tego jeszcze jeden ofensywny środkowy pomocnik, skrzydłowych mamy aż nadto.
Ja tu widzę max 2 transfery, o ile ogarną się Mychitarian ze Schneiderlinem. Martiala nie liczę, za niego zawsze może wejść wciąż bardzo dobry Young.
Fakty są takie, że MU kupiło najlepszych graczy ligi francuskiej i niemieckiej oraz najlepszych graczy ligi hiszpańskiej i włoskiej na swoich pozycjach.
za niego zawsze może wejść wciąż bardzo dobry Young.
Nie wierzę
Fakty są takie, że MU kupiło najlepszych graczy (...) ligi hiszpańskiej (...) na swoich pozycjach.
Przepraszam, o kim mowa?
Chodziło o Bailly'ego. Gdzieś przeczytałem, że był w 11 sezonu La Liga, ale teraz po researchu wychodzi, ze to zestawienie bylo w jakiejś gazecie hiszpańskiej pokroju the sun. Ja hiszpańskiej nie ogladalem w tamtym sezonie i usłyszałem o Erich dopiero w dniu transferu, wiec zrzucmy to na moja ignorancję.
Nie wiem, kto to Gilles Muller, ale dzięki niemu Jerzyk znów może szybko wrócić do Marty.
MU dla rozjaśnienia sytuacji wydało w tym okienku 200 milionów euro na transfery zaledwie 4 zawodników. Tak po prawdzie to wydało więc 200 milionów euro na 3 piłkarzy, zakładając, że Pogba to dopięta umowa:
1. Mkhitariana
2. Bailly'ego (22-letni środkowy obrońca Villareal, o którym w tym wątku 2 miesiące temu słyszeli nieliczni)
3. Pogba
No i 4. Zlatan - wolny agent.
ad. 4. Czy Zlatan był najlepszym napastnikiem ligi francuskiej? Tak, był nim. Napster nie pomylił się w swojej ocenie. Nie jest natomiast prawdą, że Manchester United kupił Zlatana. On zatrudnił wolnego strzelca.
ad. 3. Pogba nie był najlepszym zawodnikiem Serie A na swojej pozycji. Dość wspomnieć, że Juventus zastąpił go Pjaniciem, który w 33 meczach ligowych zdobył 10 bramek i 12 asyst (Pogba 8/12 i potrzebował na to 400 minut więcej), nie wypadając pod tym względem wiele lepiej także od Saponary i Hamsika.
ad. 2. Niejaki Bailly z całą pewnością nie jest najlepszym środkowym obrońcą Primera Division, przecież wystarczy wspomnieć Varane, Pepe, Sergio Ramosa, że już nie mówię o Atletico (nie znam ogórków). Warto też nadmienić, że dali za zawodnika wycenianego na 8 mln - 38 milionów. Ale to podatek od marki, Napoli by go wyjęło za 10 mln ;)
ad. 1. Mkhitarian (czy jak mu tam) rzeczywiście miał imponujący sezon, ale na pewno nie powiedziałbym, że jest lepszym piłkarzem niż: Muller, Robben, Ribery, a może i Douglas Costa czy Kingsley Coman.
Także fact check trochę się nie zgadza. Rodzina pana ze zdjęcia?
Ibra...
Przypomnę tylko, że PSG wygrało ligę różnicą 31 punktów. Czy jest sztuką strzelać gole, gdy przeciwnicy odstają od ciebie o klasę, a w większości nawet o dwie?
Pobga...
Już było tyle wałkowane, że generalnie dziwimy się czemu na niego jest taki hype.
Bailly...
Przepraszam ale o tym, że on gra w United i w ogóle taki ktoś istnieje dowiedziałem się dokładnie dzisiaj podczas transmisji Charity Shield
Mkhitarian...
Miał sezon życia. Podobnie jak kiedyś Kagawa. Pamiętasz jak było z Kagawą?
Kagawa jest (był??) dość specyficznym graczem, on sam nie kreuje sytuacji, on dobrze czuje się w grze kombinacyjnej z szybką wymianą podań. Jakich graczy miał MU to wszyscy wiemy, więc prędzej tutaj upatrywałbym przyczyn niepowodzenia. Mychitarian wygląda na nieco innego typa, ale to już wyjdzie w praniu.
Mi tam transfery Mourinho odpowiadają, szkoda tylko że Zlatan to opcja jedno-dwusezonowa, oraz to że Mop jeszcze biega w bluzce United.
Valencia pewnie będzie w składzie każdego kto bawi się w fantasy league.
Waham się czy on czy Shaw. Shaw wydaje się być bardziej pewniakiem.
Darmian to aż taka miernota żeby przegrać rywalizację z Valencią?
Wiem jedno. Z United muszę wziąć trzech piłkarzy. Na razie De Gea jest jedynym pewniakiem.
Dzięki davis. Zawsze używam livescore... od 98 roku....
Glik wyszedł.
widzę już po wyniku.
dzizas, loon...
Odbiegasz od tematu, bo postawiłem tezę, że MU przeprowadziło SPRAWNIE okienko podając argumenty potwierdzające ją. Wzmianka o tym, że akurat ci gracze są najlepszymi na swojej pozycji w kraju była tylko ciekawostką. Generalnie chodziło mi o to, że te tytuły otrzymali oficjalnie (poza Baillym - mój post wyżej) czy to od władz ligi, czy samych piłkarzy
Jestem przekonany, że znowu trollujesz, no ale...
ad. 4 nie wiem jak ty mozesz probowac lapac za slowka, kiedy sam nie odnosisz sie do meritum #dickmove
http://www.ligue1.com/ligue1/article/ibrahimovic-named-player-of-the-year.htm
ad. 3 mozemy sie jeszcze spierac przez 20 postow co swiadczy o tym, ze dany pomocnik jest najlepszy na swojej pozycji, ja bede mowil o podaniach kluczowych i stworzonych sytuacjach, ty o samych asystach i golach, a zaraz wlaczy sie matrix ze wspolczynnikiem skutecznych podań. W tym miejscu nie wkleje linka, bo nie ma jeszcze oficjalnej informacji, ale przez zdecydowaną większość ekspertów i prasy Pogba był najlepszym MC w poprzedniej kampanii.
ad. 2 j.w. ale beka, ze cisniesz z matiego, a sam sugerujesz sie wartoscia rynkowa i sportowa na podstawie transfermarkt
ad. 1 ty nie, ale pilkarze bundesligi juz tak http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/652523/2/slideshow_kicker-umfrage_neuer-und-mkhitaryan-waren-die-besten.html#omfbLikePost?ddt=1
Do ostatniego zdania nie chce mi się odnosic. Powiem tylko, ze praktyke prawnicza powinienes uskuteczniac na salach sadowych, a nie na forum o grach.
Obaj graliśmy na wysokim poziomie. Wiało cały czas, więc trzeba było utrzymywać koncentrację przy każdej pojedynczej piłce. Byłem blisko, ale to nie wystarczyło. Trochę szczęścia i mogło być odwrotnie. Nie mogę sobie nic zarzucić
no baa...
Wzmianka o tym, że akurat ci gracze są najlepszymi na swojej pozycji w kraju była tylko ciekawostką.
Ciekawostka: słońce krąży wokół ziemi
tu naprawde nie trzeba sie bawic w prawnika zeby wysmiac takie "ciekawostki"
And the club outside the team is probably the biggest club I played in, only one I can compare is Milan. - by Zlatan
Wbicie szpilki Barcelonie zawsze na propsie ;)
Na Inter też jest strasznie cięty, bo w wywiadach zrobił z siebie głupka ("odchodzę do Barcelony, bo z Interem nigdy nie wygram Ligi Mistrzów")
Możesz się śmiać z Valencii, ale jeśli ten koleś poprawi wrzutki (na razie wygląda na to, że tak się dzieje)
Eeee czy to rok 2016 bo czuję się jakbym czytał coś z okolic 2010 / 2011
Ożeszwmordę, dopiero teraz dotarły do mnie wieści z Turynu. Najdroższy napastnik świata wraca po urlopie w gargantuicznej formie.
Oj Valem, będziesz Ty miał radości z tym gamoniem po pachy.
ad. 3. Pogba nie był najlepszym zawodnikiem Serie A na swojej pozycji. Dość wspomnieć, że Juventus zastąpił go Pjaniciem, który w 33 meczach ligowych zdobył 10 bramek i 12 asyst (Pogba 8/12 i potrzebował na to 400 minut więcej), nie wypadając pod tym względem wiele lepiej także od Saponary i Hamsika
Przecież Iniesta jak był w życiowej formie to nie miał takich statystyk więc nie zawsze należy się sugerować tylko nimi.
Brazylia 0-0 z Irakiem. hehe. Nieźle im idzie. Dwa mecze bilans goli 0-0.
Odnośnie Pogby trochę zapominacie, że chłopak jest jeszcze młody. Dobrze wybrał idąc do Manutd. Będą mieli z niego wiele pociechy. Ciekawe czy Igła szybko spali ten tłuszczyk :)
Według mediów, Mancini nie jest już trenerem Interu, na do widzenia dostanie 2 miliony euro, a Frank De Boer podobno przyleciał już do Mediolanu.
jakos mam dobre przeczucia do tego De Boera, pierwszy raz od bardzo dawna jesli chodzi o trenerow Interu
W Ajaxie robił dobrą robotę. Czemu go tak przed sezonem zwolnili? Po tej porażce z Totkami?
Kubun
W meczu z West Hamem się musiałem chwilę zastanowić kto to jest :| A start do piłki miał jak ja po ośmiu piwach
Tottenham to byla wisienka na torcie, zobacz sobie [169]
Poza tym Mancini nie mogl sie dogadac z klubem, klub chce mieć model a'la Borussia i Arsenal, a Mancini robił histerie o zawodników mających 33 lata.
O De Boerze jako trenerze nie wiem nic, poważnie nic. Ale z twarzy wygląda na gościa, który wie co robi. Oby, bo moim zdaniem Inter ma teraz skład na TOP3 Serie A.
chociaz jak mam byc szczery to jak mialem wiele zastrzezen do mazzarriego i godzinami moglbym pitolic "co ja bym zrobil inaczej" taktycznie, kadrowo, etc. to trudno mi sie przywalic do mancio, generalnie nie wiem czemu mu nie wyszlo
De Bur? To ten mundrek, co zdjal swojego najlepszego napastnika w meczu o wszystko i przegral tytul w ostatniej kolejce?
Dokładnie tak. Ale, że wygrał 4 razy pod rząd ligę holenderską to już nie wspomnisz?
Milik w tym meczu grał słabiutko i jakby wprowadzony przez niego zawodnik strzelił zwycięską bramkę to pewnie byś go określił jako geniusza trenerskiego.
Przecież trenera nie da się ocenić po tym jak prowadził Ajax. Może być wybitny, może być ujowy, może być przeciętny. Żadnych wniosków z pracy De Boera w Holandii nie da się wyciągnąć.
Jak się nie da? Milika ściągnął z boiska jak on mógł to zrobić. Słabiutki trener. To tak jakby Rooneya nie wystawić w pierwszym składzie.
bump
prosze nie trollowac w tym watku
Mariano > Morata
Sprzedać tego paralityka.
----------------------------
davis -->
Podniecają się jakimś szczeniakiem z ligi brazylijskiej, o którego biło się pół świata.
2 liga francuska...................... http://www.soccerstand.com/standings/I9vuI2cL/zgo3Dvli/#table;overall
Nie ma w co grać na tym PlayStation ostatnio, ja bez weny zupełnie, Krew i Wino mnie ogołociło z emocji
W Barcy wymienili wszystkich obrońców czy może drużyna chlała całą noc? Bo na razie patrząc na to co się tam odpierdala to 3-0 jest najniższym wymiarem kary.
NIE odpowiadamy pod postem