450-500zł to max jakie powinno to kosztować za fabrycznie nową 1050ti z uwzględnieniem podatków i prowizji sklepów.
Nie wiem z czego spadła Nvidia ..Wiem że mam słaby sprzęt który m.in. uniemożliwił mi zakup najnowszych gier.
I że spekulacje kopania kryptowalut wspierane nawet przez Muska, uniemożliwiły mi także dostęp do lepszych kart graficznych..
Będę grał jeszcze długo na tym co mam.
A ja kupilem uzywanego kompa z GTX 2070. Cena byla dobra to wzialem. Po tygodniu zorientowalem sie ze gosc sie pomylil i mam 2080. Ot - wypadeczek.
producenci sprzętu niedawno wznowili produkcję karty GeForce GTX 1050 Ti
Najpierw cyrk z reedycją 2060, teraz to samo z 1050. Na grzyba nam stara karta w nowej cenie?
Śmiejecie się cwaniaki, a sprawdźcie, po ile chodzą Voodoo 3. Gdyby wypuścili reedycję w rozsądnej cenie, rzuciłbym się na to jak debil.
W sumie skoro NES mini się sprzedał, to czemu nie spróbować zrobić takiego dosowego/win95 minipeceta? Przecież to by było cudowne. Zminiaturyzować to do kieszeni za pomocą obecnie dostępnych procesów technologicznych zachowując 100% kompatybilności hardwareowej. Niech karta SD udaje hdd, niech USB udaje PS2... Ech, rozmarzyłem się.
że im się chce tego dziadka produkować, to już lepiej 1060 by wznowili. Cena pewnie będzie walić cebulą na kilometr ( ja za swojego dałem koło 800zł).
edit: nawet paragon znalazłem :)
Patrzac na caly ten burdel widze, ze moj GTX 1060 6GB jeszcze troche mi posluzy :>
Wywaliłem na swojego RX 580/8 ponad 1200 złociszy, za pół roku był po 950, cóż czasem człowiek umoczy.
Teraz kosztuje 1900, cóż.
I pomyśleć że kiedyś dawałem 1000 zł za topową kartę Radeon 9700 PRO
Każdy taki news to sypanie mi soli w otwarte rany, bo zamiast kupić 1660S za niecały tysiąc złotych, zdecydowałem się poczekać na 3060. I zostałem z 960...
Morele ten szajs sprzedają za 1100-1200zł. I co gorsza - nieświadome niczego janusze to kupują, bo myślą, że to normalna cena za taką kartę.
Ja bym chętnie kupił 1050 ti, ale za 500 zł max a nie 1000 bo tyle ta karta nie jest warta.
Zacznijmy od tego że ten 1050ti nie jest wstanie już ogarniać najnowszych tytułów w 1080p w 30 klatkach karta gorzej sobie radzi niż stara 970.... oni chyba liczą na naiwność klienta, lub mają części naprodukowane do nich i nie wiedzą co z tym zrobić.
Jeszcze trochę i wznowią produkcję 9800GT XD
daja bo moga, na rynku nie ma kart graficznych.
1660 w sklepach maja terminy dostaw na czerwiec....
Tak swoja droga w UK jest cala masa 1050Ti na stanie w sklepach po sredniej cenie 200 funciakow za sztuke, wiec z ta wycena bym tak nie przesadzal.