Witam, sprzęt jaki posiadam to laptop(parametry w załączniku), wiem, że to nie jest jakiś wybitny sprzęt do gier, lecz wcześniej działał mi np Kingdom of Amalur: Reckoning na wysokich opcjach z game boosterem a ostatnio to w każdej grze mam lagi, np w Call of Duty 4, Wolfensteinie z 2009 roku lub nawet w Call of Duty 2. Klasyfikacja systemu też mi nie działa(nie wyświetla mi oceny), komputer czasem zalaguje, co radzicie mi w tym momencie? Dyski nie są zawalone, na c mam wolne 73 na 176GB a na d 113 na 265GB, nie mam pomysłu na te sytuacje, formata chciałbym zrobić tylko w ostateczności gdyż mam na nim dużo ważnych danych. Liczę na Waszą pomoc, jeśli pomyliłem działy to wybaczcie, ale nowy jestem i za bardzo nie ogarniam jeszcze forum
Jak instalujesz różne duperela i nawet nie czytasz co tam pisze tylko szybko wciskasz tak czy yes, aby jak najszybciej się to zainstalowało no to masz tego skutki.
Skad wziales pomysl, ze te gry "powinny dzialac na najwyzszych detalach"? Tak karta graficzna zupelnie nie nadaje sie do gier, szczerze mowiac nie wiem w jaki niby sposob rzekomo dzialal ci tam 'Kingdom of Amalur na wysokich opcjach', skoro ta karta jest grubo za slaba do grania w to na low.
PS. W kwestii formalnej - to o czym piszesz, to nie jest 'lagowanie'.
[3]
To ty nie wiesz, że teraz wszystkim chodzi "bf3 w hd na ultra"?
A potem nagle każda gra klatkuje i zdziwko.
A założyciel tematu, taki obeznany, że nie wie co to są lagi.
Dobrze, ze Wy tacy obeznani... skoro pytam i prosze o pomoc to chcialbym ja otrzymac a nie czytac Wasze wywody...
a co do cube0 to dobry jestes skoro wiesz co robie, gratuluje inteligencji:) Napisalem, ze mi dzialal z game boosterem, moze przesadzilem, ze na wysokich ale na srednich hulal ladnie. Wiem, ze karta graficzna to porazka, co do cod 4 i wolfensteina to pisalo, karta graficzna wg YOU CAN RUN IT spelniana wymagania gry na najnizszych, a nie wiem czy mam traktowac YOU CAN RUN IT jako strone pokazujaca prawde czy bajki. Zdziwilo mnie to bo cod 2 to nie jest jakas super gra, i mimo to mam w niej roznego rodzaju lagi, spowolnienia i ogolnie czynnosci przeszkadzajace w plynnosci gry. Mozliwe, ze to przez rozdzielczosc bo na mniejszych mi jako tako dziala, stac pytanie czy da rade np ustawic 1024x720 lub 640x480 aby bylo na pelen monitor i aby nie bylo tych prostokatow po srodku?
Według Can You Run It nie uruchomię CoDa 4. Dziwna rzecz, bo już dawno mam nabity najwyższy lvl, a grałem na maksymalnych detalach.
Jeśli masz lagi skontaktuj się z dostawcą internetu i sprawdz kable od internetu lub ewentualnie routera czy nie są uszkodzone.
przez roznego rodzaju slabe karty graficzne, procesory lub cos w kompie gry moga "lagowac", a jesli to sie tak nie nazywa to jak fachowo? zreszta wiecie ocb a sie czepiacie jakb to byla jakas wielka roznica;o
Blleee jak ciężko się to czyta...
Dobrze, ze Wy tacy obeznani... skoro pytam i prosze o pomoc to chcialbym ja otrzymac a nie czytac Wasze wywody...
a co do cube0 to dobry jestes skoro wiesz co robie, gratuluje inteligencji:)
Pomijając już kim jest cube0 to uważam, że nie powinieneś nikomu sarkastycznie gratulować inteligencji gdyż sam jej nie masz. Inteligenty człowiek na pewno poradziłby sobie w takiej sytuacji, a już na pewno potrafiłby dobrze potrafiłby napisać poprawnie temat.
Rzeczy typu YOU CAN RUN IT czy game booster można włożyć sobie w buty.
Klasyfikacja systemu też mi nie działa
To może oznaczać, że masz jakiś problem z systemem lub sterownikami, ale podałeś za mało informacji żeby Ci więcej powiedzieć.
szybki-> Co to mu da skoro ma słaby sprzęt? Dostawca Internetu mu go wymieni?
Poza tym jeśli kabel jest uszkodzony to najczęściej Internetu nie ma w ogóle. Co prawda wtyczka RJ45 potrafi być złośliwa, ale nigdy się to nie kończy tym, że niektóre gry mają problemy z działaniem.
Fakt infrastruktura sieciowa ma znaczenie jeśli mówimy o grach przez sieć, ale sytuacja, którą nieudolnie opisuje autor wątku nie wygląda na problemy po tej stronie.
wlasnie probowalem grac na zintegrowanej i na tej drugiej i efekty sa takie same;/
A pytanie pomocnicze.
Jak przełączasz się między kartami i skąd wiesz kiedy, która działa?
Pytam bo znałem przypadki gdzie użytkownik był przekonany, że ma włączoną tą lepszą kartę, a w efekcie było odwrotnie.
Klikam prawym na gre i tam jest uruchom z procesorem graficznym i wybieram karte