Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Nagle wszystkie gry mi lagują bez przyczyny, nawet takie, które powinny działać na najwyższych detalach

03.12.2013 03:40
1
astapaa
2
Junior
Image

Nagle wszystkie gry mi lagują bez przyczyny, nawet takie, które powinny działać na najwyższych detalach

Witam, sprzęt jaki posiadam to laptop(parametry w załączniku), wiem, że to nie jest jakiś wybitny sprzęt do gier, lecz wcześniej działał mi np Kingdom of Amalur: Reckoning na wysokich opcjach z game boosterem a ostatnio to w każdej grze mam lagi, np w Call of Duty 4, Wolfensteinie z 2009 roku lub nawet w Call of Duty 2. Klasyfikacja systemu też mi nie działa(nie wyświetla mi oceny), komputer czasem zalaguje, co radzicie mi w tym momencie? Dyski nie są zawalone, na c mam wolne 73 na 176GB a na d 113 na 265GB, nie mam pomysłu na te sytuacje, formata chciałbym zrobić tylko w ostateczności gdyż mam na nim dużo ważnych danych. Liczę na Waszą pomoc, jeśli pomyliłem działy to wybaczcie, ale nowy jestem i za bardzo nie ogarniam jeszcze forum

03.12.2013 03:59
2
odpowiedz
zanonimizowany626335
17
Generał

Jak instalujesz różne duperela i nawet nie czytasz co tam pisze tylko szybko wciskasz tak czy yes, aby jak najszybciej się to zainstalowało no to masz tego skutki.

03.12.2013 09:24
wysiak
3
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Skad wziales pomysl, ze te gry "powinny dzialac na najwyzszych detalach"? Tak karta graficzna zupelnie nie nadaje sie do gier, szczerze mowiac nie wiem w jaki niby sposob rzekomo dzialal ci tam 'Kingdom of Amalur na wysokich opcjach', skoro ta karta jest grubo za slaba do grania w to na low.

PS. W kwestii formalnej - to o czym piszesz, to nie jest 'lagowanie'.

03.12.2013 10:03
CyberTron
4
odpowiedz
CyberTron
110
Imperator Wersalka

[3]

To ty nie wiesz, że teraz wszystkim chodzi "bf3 w hd na ultra"?

A potem nagle każda gra klatkuje i zdziwko.

A założyciel tematu, taki obeznany, że nie wie co to są lagi.

03.12.2013 11:03
😉
5
odpowiedz
JÓZEK2
164
Generał

[4] To mu wytłumacz. Znalazł się znawca. Widzisz, że "młody" pyta.

03.12.2013 12:49
6
odpowiedz
astapaa
2
Junior

Dobrze, ze Wy tacy obeznani... skoro pytam i prosze o pomoc to chcialbym ja otrzymac a nie czytac Wasze wywody...
a co do cube0 to dobry jestes skoro wiesz co robie, gratuluje inteligencji:) Napisalem, ze mi dzialal z game boosterem, moze przesadzilem, ze na wysokich ale na srednich hulal ladnie. Wiem, ze karta graficzna to porazka, co do cod 4 i wolfensteina to pisalo, karta graficzna wg YOU CAN RUN IT spelniana wymagania gry na najnizszych, a nie wiem czy mam traktowac YOU CAN RUN IT jako strone pokazujaca prawde czy bajki. Zdziwilo mnie to bo cod 2 to nie jest jakas super gra, i mimo to mam w niej roznego rodzaju lagi, spowolnienia i ogolnie czynnosci przeszkadzajace w plynnosci gry. Mozliwe, ze to przez rozdzielczosc bo na mniejszych mi jako tako dziala, stac pytanie czy da rade np ustawic 1024x720 lub 640x480 aby bylo na pelen monitor i aby nie bylo tych prostokatow po srodku?

03.12.2013 12:52
cswthomas93pl
7
odpowiedz
cswthomas93pl
148
Legend

Według Can You Run It nie uruchomię CoDa 4. Dziwna rzecz, bo już dawno mam nabity najwyższy lvl, a grałem na maksymalnych detalach.

03.12.2013 12:59
8
odpowiedz
szybki13579
27
Generał

Jeśli masz lagi skontaktuj się z dostawcą internetu i sprawdz kable od internetu lub ewentualnie routera czy nie są uszkodzone.

03.12.2013 13:00
9
odpowiedz
astapaa
2
Junior

@szybki
lagi sa w grach singleplayer a na to internet nie ma wplywu

03.12.2013 13:02
wysiak
😒
10
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

W grach singleplayer z definicji nie istnieja lagi.

03.12.2013 13:06
😐
11
odpowiedz
astapaa
2
Junior

przez roznego rodzaju slabe karty graficzne, procesory lub cos w kompie gry moga "lagowac", a jesli to sie tak nie nazywa to jak fachowo? zreszta wiecie ocb a sie czepiacie jakb to byla jakas wielka roznica;o

03.12.2013 13:15
cswthomas93pl
😍
12
odpowiedz
cswthomas93pl
148
Legend

Gry single mogą zwalniać lub przycinać, a lagi dotyczą internetu.

03.12.2013 13:15
siwy346
13
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Blleee jak ciężko się to czyta...

Dobrze, ze Wy tacy obeznani... skoro pytam i prosze o pomoc to chcialbym ja otrzymac a nie czytac Wasze wywody...
a co do cube0 to dobry jestes skoro wiesz co robie, gratuluje inteligencji:)

Pomijając już kim jest cube0 to uważam, że nie powinieneś nikomu sarkastycznie gratulować inteligencji gdyż sam jej nie masz. Inteligenty człowiek na pewno poradziłby sobie w takiej sytuacji, a już na pewno potrafiłby dobrze potrafiłby napisać poprawnie temat.

Rzeczy typu YOU CAN RUN IT czy game booster można włożyć sobie w buty.

Klasyfikacja systemu też mi nie działa
To może oznaczać, że masz jakiś problem z systemem lub sterownikami, ale podałeś za mało informacji żeby Ci więcej powiedzieć.

szybki-> Co to mu da skoro ma słaby sprzęt? Dostawca Internetu mu go wymieni?
Poza tym jeśli kabel jest uszkodzony to najczęściej Internetu nie ma w ogóle. Co prawda wtyczka RJ45 potrafi być złośliwa, ale nigdy się to nie kończy tym, że niektóre gry mają problemy z działaniem.

Fakt infrastruktura sieciowa ma znaczenie jeśli mówimy o grach przez sieć, ale sytuacja, którą nieudolnie opisuje autor wątku nie wygląda na problemy po tej stronie.

03.12.2013 13:19
novi..
14
odpowiedz
novi..
119
Senator

Może laptop nie uruchamia tego GeForca, tylko ciągle działa na tym Intelku?

03.12.2013 13:22
15
odpowiedz
astapaa
2
Junior

wlasnie probowalem grac na zintegrowanej i na tej drugiej i efekty sa takie same;/

03.12.2013 13:25
siwy346
16
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

A pytanie pomocnicze.
Jak przełączasz się między kartami i skąd wiesz kiedy, która działa?

Pytam bo znałem przypadki gdzie użytkownik był przekonany, że ma włączoną tą lepszą kartę, a w efekcie było odwrotnie.

03.12.2013 13:26
17
odpowiedz
astapaa
2
Junior

Klikam prawym na gre i tam jest uruchom z procesorem graficznym i wybieram karte

Forum: Nagle wszystkie gry mi lagują bez przyczyny, nawet takie, które powinny działać na najwyższych detalach