Ja bym postawił na Engela.
Z przeciętnych piłkarzy na początku wieku zrobił bardzo ciekawą drużynę, mundial mu nie wyszedł lekko mówiąc, ale komu wyszedł?
Stale fragmenty gry to była jego domena, drużyna strzelała sporo bramek, mankament u niego to gra defensywna, ale ta ostatnio nie szwankuje dzięki zaciągowi z Zachodu :)
<- Engel
Ludzie :) Przecież tu nie trzeba zrobić przetasowania a trzeba wymienić talię kart :) Trzeba wziąć młodego trenera. I tyle w temacie.
PILNE! Polsat News podaje: Waldemar Fornalik nowym selekcjonerem reprezentacji Polski.
Oficjalna decyzja PZPN o godzinie 14.
Mam po prostu dobre wspomnienia z jego pracy z kadra.
Fornalik to dla mnie zagadka.
Inni sie nie licza.
Wolę zagadkę niż kogoś kto raczej świeżości nie wniesie.
Jeśli chcemy jakichkolwiek zmian w polskiej piłce, to Engel jest ostatnią osobą, która mogłaby przejąć stanowisko selekcjonera...
Mam po prostu dobre wspomnienia z jego pracy z kadra.
Ja też mam wspomnienia. Zwłaszcza Polska - Portugalia na MŚ.
Z dwojga złego wolałbym Fornalika.
Mam nadzieję, że będzie to Jerzy Engel. Świetny trener, swego czasu odbudował polską drużynę. Wielkie doświadczenie. Nie jest tak zeświniony jak inni.
Fornalik, Lato, Smuda to jedna banda, Waldek będzie robił wszystko co Grzesiu będzie chciał. Z resztą Engel możliwe, że to samo, ale z dwojga złego wolałbym jego. Przede wszystkim za doświadczenie, albo i z sentymentu. Wszyscy przecież pamiętamy jak z bardzo średnich zawodników zrobił dobrą drużyne, która jako pierwsza w Europie uzyskała awans na mundial. Na mundialu nie było już tak kolorowo, pomijając już fakt, że mieliśmy bardzo mocną grupe. Polecam z resztą książke Engela opisującą to wszystko pt. "Prosta Gra".
Raistand -> Jeżeli pamiętasz tylko ten mecz za jego kadencji, to gratuluje pamięci.
poki nie rozstrzela się zarządu pzpn i wszystkich betonowych dziadów na kazdym szczeblu polskiej piłki niewiele sie zmieni i osoba trenera nie bedzie miala wiekszego znaczenia - i tak bedzie zle:D
no ale zeby zachowac chociaz pozory resztek przyzwoitosci - wszystko byle nie Engel - wiec juz niech bedzie Fornalik
obaj powinni zostać i jeszcze dokooptował bym im Majewskiego i Janasa . I żeby było śmieszniej w tej tragikomedii to Boniek powinien zostać koordynatorem a Tomaszewski dyrektorem sportowym czy innym kierownikiem zamieszania/
Fornalik, Engel miał już swoja szansę.
W sumie wolałbym Nowaka, no ale leśne dziadki nadal w grze...
Na Polsacie Sport podali, że selekcjonerem będzie jednak Fornalik.
szkoda, że w ogóle Kasperczak nie jest brany pod uwagę, to chyba byłaby najlepsza opcja
Jestem za Fornalikiem, Engel mimo wszystko kojarzy mi się jako jeden z komunistyczno-pzpnowskich reliktów.
Swoją drogą zaciekawiło mnie, że ów Dziurowicz akurat przed wyborem selekcjonera przypomniał sobie o ustawianiu meczy przez Probierza.
Lato buduje napięcie!
no co ty
Panie Waldku życzę panu jak najlepiej, ale i tak PZPN należy spalić, a wszystkich działaczy (poza Zdzichem Kręciną - on jest pocieszny :)) wywieźć na Sybir na ciężkie roboty za złodziejstwo
Na pytanie Michała Pola, "dlaczego nie trener zza granicy?" odpowiedział pan Antoni Piechniczek: "Nie mamy kompleksów w stosunku do siatkarzy, to piłkarze pierwsi w grach zespołowych zdobyli medal olimpijski, dopiero potem oni. Nasza relacja z nimi układa się sinusoidalnie. Raz my [piłkarze] jesteśmy lepsi, raz oni"
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Ktoś jeszcze się łudzi, że w obecnej sytuacji, jaka panuje w związku, jesteśmy w staniu osiągnąć cokolwiek? Chyba najlepszy trener zdałby się na nic.
Fornalik raczej gorszy od Smudy nie będzie, licencję ma, studia skończył, mądrzej mu z oczu patrzy... Wszystkiego najlepszego. :)
Patrzę na tę trójkę prostych ludzi i nie mogę wyjść z podziwu.