Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Cooldown Zestawy LEGO Ideas na ten rok już zapowiedziane. Wśród nich wielki model z Dungeons and Dragons

09.01.2024 22:19
1

Skoro już został wspomniany zestaw z Dungeons and Dragons i jesteśmy w tematyce fantastycznej to warto wspomnieć, że jeden z naszych rodaków walczy właśnie o przepchnięcie projektu który warto wspomnieć przy okazji tej dyskusji. Dlaczego? Ponieważ łączy znane z DnD oraz Warhammera motywy figurek stojących na miniaturowych dioramach z... Wiedźminem!
Zestaw, tak się składa, zawiera w sobie półmetrową statuę przypominającą obdartego ze swoich brązowych łachów (co można łatwo zmienić, wycinając je samemu) leszego rodem z trzeciego Wiedźmina. Nie jest to co prawda projekt na licencji wiedźmińskiej, ale tym lepiej dla niego bo większa jest szansa że LEGO nie odrzuci tego zestawu, gdy uzbiera on upragnione 10000. Obecnie, przebił dopiero 400 głosów, ale jak na coś zgłoszonego zaledwie niecałe trzy tygodnie temu, wynik robi wrażenie.
Myślę, że gdyby się zebrać i podbić gościowi nieco licznik w ramach starej polskiej solidarności, może za rok czy dwa na naszych półkach zagości rogaty Leszek z puszczy :D
Jeżeli kogoś z czytających komentarze udało mi się zaciekawić, polecam wejść na stronę LEGO Ideas i wyszukać "Fantasy role play minifigure stands", chociaż ja znalazłem go przypadkiem, wklepując "Warhammer" xD

09.01.2024 22:26
2
odpowiedz
pisz
185
nihilista

Coś brzydki ten smok, wygląda jakby miał nauszniki BHP.

Cooldown Zestawy LEGO Ideas na ten rok już zapowiedziane. Wśród nich wielki model z Dungeons and Dragons