Zauważyłeś, że Chrome zmienił logo?
Nie, bo korzystam z Opery.
Nie rozumiem skąd taka moda na nudne, proste loga. Po co to? Jak coś dobrze wygląda i ludzie się przyzwyczaili to po co zmieniać?
W tych czasach cieszę się, że niektóre firmy do tej pory nie podjęli się tej głupiej i niepotrzebnej praktyki, jak np Blizzard (a przynajmniej jeszcze).
Mniej zasobów ciągnie.
Nie, bo korzystam z Opery.
Chrome z 2008 to była najzajebistsza przeglądarka. Na Windowsie XP śmigała niebywale szybko. Teraz Google Chrome jest przeciwieństwem tego co było kiedyś.
Ogólnie chrome spoko tylko dziady wczoraj usunęli na mobilnej to fajne grupowanie kart które wrzucili jakoś czas temu. Teraz wszystko jest na kupię
Fajne? Właśnie z powodu tego grupowania przestałem korzystać z mobilnego chroma.
"Zauważyłeś, że Chrome zmienił logo?"
Nie korzystam, to nie zauważyłem.
W tytule napisaliscie : Zauważyłeś, że Chrome zmienił logo
A w sakym teksie juz jest: Nowe logo jest już dostępne w Google Canary dla deweloperów. Reszta użytkowników będzie musiała poczekać na wprowadzenie zmian.
Źródło: https://www.gry-online.pl/hardware/zauwazyles-ze-chrome-zmienil-logo/za2140c
To jak sie moglem dowiedziec xDDD? To portal dla graczy, a nie developerow
Nie, nie zauważyłem. Pewnie dlatego, że nie używam tego szpiega.
Nie, bo nie używam. Mam Vivaldi, ewentualnie Firefoxa.
Logo Chrome, to trzy szóstki. Oni uwielbiają symbole i obnosić się z nimi, bo i tak mało kto w to uwierzy, bo większość ludzi są jak owce - potulne i zbite w stado, którym łatwo sterować.
No i co mają symbolizować trzy szóstki w przeglądarce internetowej? Przeglądarka instaluje keyloggery do piekła?
A tak poza tym, to takie coś jak Divine King Sign nie istnieje.
zakładam że już wydłubałeś sobie oczy? no bo przecież "the eye of providence"
Z appstore to kto wie bo akurat musieli wybrać sobie cyrkiel który słabo pasuje do smartfonów
Logo chrome to oczywiście złe oko zbuntowanej sztucznej inteligencji
Co do loga, to po prostu powiekszyli symbol Ziemi w stosunku do trzech 6tek, aka zywiolow rzadzacych ta planeta.
O kurcze... niesamowite. Ten news odmienił moje postrzeganie. Teraz już nic nie będzie takie same.
Wszędzie wciskają na siłę ten minimalizm od którego mam już odruchy wymiotne.
Grafika cofa się w rozwoju, niedługo będziemy mieć loga w stylu pierwszych rysunków jaskiniowców.
Mam Windowsa 10 i używam nakładki zmieniającej wygląd na Windows 7, bo nie mogę patrzeć na tą prostotę i kafle.
Szkoda, że wraz z optymalizacją logo nie idzie tak dobrze w parze optymalizacja samej przeglądarki.
Poprawka: kolory nie zostały rozjaśnione, tylko zwiększono ich nasycenie.