Xbox 360 z napędem ... Blu-ray?
Moore to looser - co to znaczy 'pewien rodzaj zaślepienia' ? Czy on się spodziewa że Sony sięgnie po obcą technologię i będzie płacić za licencję podczas gdy ma własny napęd ? Sony wprowadzając blu-ray do PS3 ma nadzieję na wypromowanie tego standardu a nie odwrotnie.
Ciekawy punkt widzenia - od razu na przegranej pozycji :D A co - nie może być zewnętrzenego napędu HD DVD do PS3? Jak na razie Xbox360 nie ma ani ani hddvd ani bluraya więc oba musiałyby być zewnętrzne.
Widze, że ci w Microsoft'cie kombinują jak mogą. Ale sam nie wiem co im z tego przyjdzie... To zresztą jest ciężkie do przewidzenia. Wszytsko okaże się, kiedy PS3 zadomowi się już na rynku, tak samo jak napędy Blu-ray i HD DVD.
Czas pokaże co się wydarzy... Miejmy jednak nadzieję, że Microsoft polegnie :]
Microsoft jest kilkadziesiat razy bogatszy od Sony wiec nigdy nie polegnie rotfl :-]. Jak narazie to Sony idzie w kierunku niezaciekawym :-] .
Pan Hyde jak zawsze kopalnią wiedzy nt. wartości obu spółek :))))
Ech już mi się znudziło tłumaczyć jaka jest sytuacja fin. obu firm bo do tego potrzeba czytania za zrozumieniem.
albz74 co nie zmienia faktu ,ze Microsoft chcac tego czy nie ma wieksze zaplecze finansowe .
Dokładnie jak pisze MR.Hyde, u nas Sony i PS3 polegnie z kretesem! A dlaczego? Proste, bo niema nagrywarek blue-ray. Niestety w naszym spiraconym kraju raczej Xbox360 i jego napęd DVD będzie miał wieeeeleeee do powiedzenia. Ale może sie coś zmieni.....
truskolodz - mówi się trudno, to jest spory rynek ale biedny że szkoda gadać. Sony co prawda próbuje coś w Polsce robić, ale cóż. Tak jak pisałem, istnienie modchipa to najważniejsza sprawa dla wielu osób przy wyborze konsoli. A propos- do niedawna piraci - Kaazowicze/Osłowicze nawet gierki DVD na PC sprzedawali zrypane na 4-5 CD bo nie mieli kasy albo im szkoda było na nagrywarkę DVD. Nagrywarki blu-ray już są i za jakiś czas przestaną być takie drogie.
A to nie musi wcale tak być- ja z racji braku czasu na granie (nie mogę poświęcić na to 5 h dziennie) i tak nie dałbym rady przerobić wszystkiego, co wychodzi na piratach. Skupiałem się więc na wybranych pozycjach i miałem sporą radochę (miałem - bo teraz robię studia podyplomowe, mam rodzinę więc pogodzić to wszystko cięęężko - a i tak gram w BF2, Everquesta II i SW:G :-) ) z 'ćwiczenia' ich do bólu. Poza tym kupowanie oryginałów uczy szacunku do tytułu, mam znajomych którzy w tygodniu grają w 3-4 nowości, w jedne pograją 10 min, w inne trochę dłużej. I nic ich nie cieszy. Ja tak nie chcę. Jak wyjdzie PS3 to na pewno zanabędę i za nic w świecie nie przerobię, bo wtedy szybko stanie się drugim pecetem.
Tak w ogóle - to do konsoli nowej generacji trzeba jeszcze coś - TV HD (teoretycznie starcza zwykły TV... teoretycznie...) . Ilu polskich graczy na dzień dzisiejszy takowy posiada?
truskolodz ---> Bo firmy zarabiają na ludziach piracących gry i zależy im na takim rynku, no nie :) Do każdej konsoli Bill dokłada niezłą sumkę (pewnie podobnie będzie z Sony) - bardzo zależy jednej czy drugiej firmie na tym byś nabył konsolę poniżej kosztów i grał sobie na piratach :(
Sony jakoś jest na polskim rynku oficjalnie z PS2 kawał czasu - mimo wszystko.
Wypowiedź została zmodyfikowana przez jej autora [2006-01-12 14:31:29]
Yancy - od razu widać komu zależy na kreowaniu marki, budowaniu wizerunku itp a nie na cyferkach. MS - sik prosty bo po co pokazywać w centrali że się wydaje kasę na promocję urządzenia, które się nie zwracają ... Smutne to ale prawdziwe.
albz74 ---> Ja podobie jak Ty, nie mogę poświęcić tyle czasu na granie ile by się chciało. Raz na jakiś czas (3 miesiace lekko licząc) kupuję jakąś gierkę na allegro (często z drugiej ręki) i to mi wystarcza. Prawdę mówiąc - to aż z naddatkiem. Bo w swojej kolekcji mam najmniej dwa hity jeszcze nie tknięte z braku czasu.
Mam takiego znajomego, który ściaga prawie wszystko co się da. Jak sam w rozmowie stwierdził, rzadko kiedy kończy jakąś grę za to często się dziwi jak ja mogę wyrobić z nieprzerobioną konsolą...