Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Technologie Xbox 360 z napędem ... Blu-ray?

11.01.2006 13:38
1
zanonimizowany251643
134
Legend

Moore to looser - co to znaczy 'pewien rodzaj zaślepienia' ? Czy on się spodziewa że Sony sięgnie po obcą technologię i będzie płacić za licencję podczas gdy ma własny napęd ? Sony wprowadzając blu-ray do PS3 ma nadzieję na wypromowanie tego standardu a nie odwrotnie.

11.01.2006 15:55
Yancy
2
odpowiedz
Yancy
166
Legend

Ciekawy punkt widzenia - od razu na przegranej pozycji :D A co - nie może być zewnętrzenego napędu HD DVD do PS3? Jak na razie Xbox360 nie ma ani ani hddvd ani bluraya więc oba musiałyby być zewnętrzne.

11.01.2006 16:10
3
odpowiedz
zanonimizowany128518
61
Legend

Widze, że ci w Microsoft'cie kombinują jak mogą. Ale sam nie wiem co im z tego przyjdzie... To zresztą jest ciężkie do przewidzenia. Wszytsko okaże się, kiedy PS3 zadomowi się już na rynku, tak samo jak napędy Blu-ray i HD DVD.
Czas pokaże co się wydarzy... Miejmy jednak nadzieję, że Microsoft polegnie :]

11.01.2006 16:25
4
odpowiedz
zanonimizowany26519
118
Generał

Microsoft jest kilkadziesiat razy bogatszy od Sony wiec nigdy nie polegnie rotfl :-]. Jak narazie to Sony idzie w kierunku niezaciekawym :-] .

11.01.2006 16:48
5
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

Pan Hyde jak zawsze kopalnią wiedzy nt. wartości obu spółek :))))
Ech już mi się znudziło tłumaczyć jaka jest sytuacja fin. obu firm bo do tego potrzeba czytania za zrozumieniem.

11.01.2006 17:30
6
odpowiedz
zanonimizowany26519
118
Generał

albz74 co nie zmienia faktu ,ze Microsoft chcac tego czy nie ma wieksze zaplecze finansowe .

11.01.2006 21:13
😉
7
odpowiedz
zanonimizowany158587
167
Senator

Dokładnie jak pisze MR.Hyde, u nas Sony i PS3 polegnie z kretesem! A dlaczego? Proste, bo niema nagrywarek blue-ray. Niestety w naszym spiraconym kraju raczej Xbox360 i jego napęd DVD będzie miał wieeeeleeee do powiedzenia. Ale może sie coś zmieni.....

12.01.2006 10:59
8
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

truskolodz - mówi się trudno, to jest spory rynek ale biedny że szkoda gadać. Sony co prawda próbuje coś w Polsce robić, ale cóż. Tak jak pisałem, istnienie modchipa to najważniejsza sprawa dla wielu osób przy wyborze konsoli. A propos- do niedawna piraci - Kaazowicze/Osłowicze nawet gierki DVD na PC sprzedawali zrypane na 4-5 CD bo nie mieli kasy albo im szkoda było na nagrywarkę DVD. Nagrywarki blu-ray już są i za jakiś czas przestaną być takie drogie.

A to nie musi wcale tak być- ja z racji braku czasu na granie (nie mogę poświęcić na to 5 h dziennie) i tak nie dałbym rady przerobić wszystkiego, co wychodzi na piratach. Skupiałem się więc na wybranych pozycjach i miałem sporą radochę (miałem - bo teraz robię studia podyplomowe, mam rodzinę więc pogodzić to wszystko cięęężko - a i tak gram w BF2, Everquesta II i SW:G :-) ) z 'ćwiczenia' ich do bólu. Poza tym kupowanie oryginałów uczy szacunku do tytułu, mam znajomych którzy w tygodniu grają w 3-4 nowości, w jedne pograją 10 min, w inne trochę dłużej. I nic ich nie cieszy. Ja tak nie chcę. Jak wyjdzie PS3 to na pewno zanabędę i za nic w świecie nie przerobię, bo wtedy szybko stanie się drugim pecetem.

12.01.2006 11:39
Yancy
9
odpowiedz
Yancy
166
Legend

Tak w ogóle - to do konsoli nowej generacji trzeba jeszcze coś - TV HD (teoretycznie starcza zwykły TV... teoretycznie...) . Ilu polskich graczy na dzień dzisiejszy takowy posiada?

truskolodz ---> Bo firmy zarabiają na ludziach piracących gry i zależy im na takim rynku, no nie :) Do każdej konsoli Bill dokłada niezłą sumkę (pewnie podobnie będzie z Sony) - bardzo zależy jednej czy drugiej firmie na tym byś nabył konsolę poniżej kosztów i grał sobie na piratach :(

Sony jakoś jest na polskim rynku oficjalnie z PS2 kawał czasu - mimo wszystko.

Wypowiedź została zmodyfikowana przez jej autora [2006-01-12 14:31:29]

12.01.2006 14:30
10
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

Yancy - od razu widać komu zależy na kreowaniu marki, budowaniu wizerunku itp a nie na cyferkach. MS - sik prosty bo po co pokazywać w centrali że się wydaje kasę na promocję urządzenia, które się nie zwracają ... Smutne to ale prawdziwe.

12.01.2006 14:43
Yancy
11
odpowiedz
Yancy
166
Legend

albz74 ---> Ja podobie jak Ty, nie mogę poświęcić tyle czasu na granie ile by się chciało. Raz na jakiś czas (3 miesiace lekko licząc) kupuję jakąś gierkę na allegro (często z drugiej ręki) i to mi wystarcza. Prawdę mówiąc - to aż z naddatkiem. Bo w swojej kolekcji mam najmniej dwa hity jeszcze nie tknięte z braku czasu.
Mam takiego znajomego, który ściaga prawie wszystko co się da. Jak sam w rozmowie stwierdził, rzadko kiedy kończy jakąś grę za to często się dziwi jak ja mogę wyrobić z nieprzerobioną konsolą...

Technologie Xbox 360 z napędem ... Blu-ray?