Windows 10 May 2019 Update przyspiesza CPU AMD Ryzen?
Za to u Intela po tych łatkach bezpieczeństwa straciły na wydajności. W grach tego tak nie widać, ale w programach profesjonalnych różnice są czasami spore.
Zwłaszcza w kartach graficznych :)
No karty Intela jeszcze nie miały premiery, a te integry nie mają szans z tymi od AMD, Hydro ;)
A tak poważnie (a nie hejtując GPU AMD bo nikt tutaj o Nvidii jeszcze nie wspomniał) taka właśnie jest prawda. Stosunek ceny do jakości wygrało AMD Ryzenami i dalej brną w tym kierunku. W przypadku kart to akurat w niskiej półce cenowej królują bo niestety, ale Nvidia źle wycenia karty.
A co do nadchodzących kart: pożyjemy, zobaczymy co zaserwuje nam Nvidia z Super i czy AMD zareaguje niższymi cenami dla nadchodzących Navi.
Więc miałem szczeście, że wybrałem AMD, bo akurat wczoraj przyszedł mi lapek z Ryzenem na pokładzie.Wygrywam właśnie tą aktualizację i zobaczymy co i jak w praktyce ;)
Mam nadzieję że AMD Ryzen 7 3750H również zalicza się do tego grona. Ciężko znaleźć laptopa z intelem i dobrym geforcem do 4k zł. Także najlepszym wyborem do gier w tej cenie są lapki z procesorem od AMD.
Potwierdzam w niektórych grach jest kilka klatek więcej na przykłada w Metro E podajże z 5/6 FPS