Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

gameplay.pl Wakacyjne nadrabianie zaległości w grach i nie tylko

05.07.2012 01:45
PSXFAN
😊
1
PSXFAN
67
Last Samurai

Też zabiorę sie za Mass effect
kupiłem 3 jestem nią wprost zachwycony goty jak na razie
Chciałem aby mój Jan związał się z Tali(imo najbardziej intrygująca kobieca postać w grze) aż tu się okazało ze jeśli nie mam sava z 2 w którym nawiązałem z nią romans, nie mogę tego zrobic w 3

Mówie sobie tak tego zostawić nie magę i w najbliższym czasie kupuje ME2

PS a god of war 2 skończ konieczne absolutnie kapitalna gra

05.07.2012 06:54
2
odpowiedz
sztu3
81
Pretorianin

U mnie w kolejnosci:RDR, MGS:HD Collection,Killzone 2, Max Payne3

05.07.2012 10:27
maciek16180
3
odpowiedz
maciek16180
54
Konsul

LoL i TF2 to nie jest dobre uzupełnienie jeśli chce się skupić na nadrabianiu singlowych tytułów :)

05.07.2012 10:42
4
odpowiedz
zanonimizowany631395
120
Legend

Tak jak na każde wakacje mam pełną półkę gier to skończenia, tak teraz posucha. Niby leżą sobie jeszcze 3 tytuły których nie skończyłem, ale jakoś mnie nie ciągnie żeby je skończyć. Forsy nie mam, bo wszystko co mam odłożyłem na premierę kolekcjonerki Guild Wars 2 (którego jak na złość wydają dopiero na koniec wakacji), a nawet nie wiem ile będzie w naszym kraju kosztować.

I tak jakoś mi ten czas skutecznie wypełnia na zmianę Skyrim i League of Legends. Na razie nie mam ambicji na coś więcej, ale szczerze mówiąc, to coraz bardziej staram się przemycić trochę gotówki z mojej gildłorsowej skarbonki i kupić sobie coś nowego.

05.07.2012 10:49
5
odpowiedz
zanonimizowany768165
119
Legend

[3]
U mnie byłby to BF3 i TF2. Próbuję też dwa FPSy f2p ze Steama - Tribes: Ascend oraz Blacklight: Retribution.

Ostatnio próbuję też pograć w Supreme Commandera na lapku, niestety wszechmocny Steam odmawia mi tego, mówiąc że gra nie jest obecnie dostępna. I tak od 3 dni. Na stacjonarnym gra chodzi jak złoto -.-
Do tego chciałem wrócić do Bloodlines ale też się Steam zesr*ał i wywala komunikat... że nie może znaleźć Steama. No cudownie.

Grywam zależnie od pogody. Na stacjonarnym w miarę znośnych temperaturach w gry w scenerii zimowej jak Cryostasis czy Metro 2033, czasem w BF3. Siedzenie dłużej niż godzinę przy PC przestaje być przyjemne.

Pozostaje mi jedynie laptop. Najwięcej czasu zżera mi Might&Magic VI Mandate of Heaven i Ultima Underworld. Czasami też NVN2.
To tyle, mam czas a gadanie o „zaległych grach" to dla mnie bełkot. Gdy dawniej miałem takie podejście to tylko psuło mi przyjemność z grania. Nie ja jestem dla gier ale gry dla mnie.

05.07.2012 10:49
kęsik
😉
6
odpowiedz
kęsik
164
Legend

Jeżeli chodzi o wakacyjne nadrabianie zaległości w planie było głównie Borderlands i Divinity II: The Dragon Knight Saga. Jako, że wakacje mam od miesiąca to już zacząłem trochę grać. Teraz jeszcze planuję nadrobić Bard's Tale Opowieści Barda i Kameleona. Plus muszę się wreszcie zabrać za Ys Origin i Ys: The Oath in Felghana.
Jeżeli chodzi o gry, które już kiedyś przechodziłem a z okazji wakacji zamierzałem przejść jeszcze raz to: Trylogia Mass Effect babą (kończę już ME3), trylogia Gothic, wszystkie Assassiny, New Vegas Wydanie Kompletne, L.A. Noire zakładając, że w wakacje wyjdzie spolszczenie, pierwsze Darksiders przy okazji premiery dwójki i ewentualnie pierwszy Prototype przed premierą dwójki.
No i oczywiście gry, które wychodzą na bieżąco. W tej chwili męczę Grę o Tron i Future Soldier. Spec Ops już za mną. Planuję zabrać się za Quantum Conundrum i Krater.
I nie zgodzę się z nikim, który mówi, że tego lata mamy znowu sezon ogórkowy bo IMO nie mamy. Tylko do końca sierpnia wychodzi całkiem sporo dużych gier: Test Drive: Ferrari, Prototype 2, Sleeping Dogs, Inversion, Dark Souls: Prepare to Die Edition Darksiders II i The Amazing Spider-Man. Jak dla mnie spoko liczba. A jako, że wakacje mam do końca września to jeszcze więcej tytułów się łapie.
Dzięki, do widzenia.

05.07.2012 13:06
SlowedGiant041
7
odpowiedz
SlowedGiant041
22
Pretorianin

ja w te wakacje spróbuję wreszcie ukończyć dead space 2, bo po zakupie i zagraniu 8 chapterów już mi się znudziła oraz planuję kupić ghost recon do (singla też ofc.) multi oraz dalej męczyć BF3 i jak od 2 lat tradycyjnie starcrafta, planuję sobie też wrócić do swtora jak będzie jakaś kasiorka na abonament.

05.07.2012 13:24
Rasgul
8
odpowiedz
Rasgul
40
Pretorianin

sztu3 -> Również zastanawiam się nad nadrobieniem całej serii Metal Gear Solid, ale już nie w HD. To może być całkiem smakowity kąsek, ale jak na razie nie na moje siły.
maciek16180 -> Niestety, to racja, ale postaram się ograniczyć te diabły. Na biurku postawię wodę święconą i krzyż. To powinno je odstraszyć.
SpecShadow -> Bardzo fajna sentencja na koniec. Będę musiał ją sobie zapamiętać. :D
kęsik -> Rzeczywiście zapomniałem o tytułach, które wymieniłeś, aczkolwiek w porównaniu do tego, co będzie się dziać na przełomie wrzesień-marzec, to taki okres lipiec-sierpień może się schować. Nie powiem, że nie czekam na Protypka 2, Dark Souls na PC, Darksiders II, a również nie omieszkam kupić tego Quantum Conundrum. Future Soldier mnie tak mocno nie przyciąga, ale spróbuję go sobie załatwić przy najbliższej okazji.
Wszyscy tak mówią o tym Battlefieldzie 3, że aż mi się troszkę smutno robi. Na dysku mam BC2+Vietnam, a w BF3 miałem okazję popykać u kolegi i powiem szczerze, że jakoś mnie nie przyciąga. Może trzeba dać mu jeszcze jedną szansę? :D

05.07.2012 13:58
9
odpowiedz
zanonimizowany579358
105
Senator

Ja też co nieco nadrobię. Już ukończyłem Two Worldsa, którego zacząłem w lutym, a skutecznie od niego odciągały mnie inne gry (Saint's Row 2, oba Riseny, dwa pierwsze Mass Effecty). Teraz gram w Gothic II: Noc Kruka po raz nasty, później będzie Gothic 3, w którego grałem tylko trochę. Udało mi się też zainstalować Mafię 1, którą kupiłem rok temu, a mi nie działała. Mam też mnóstwo gier z CDA, które trzeba zagrać.
Nigdy nie zagram w Heavy Raina czego bardzo żałuję. Oglądam więc na YouTube "Zagrajmy w" z tej gry.

06.07.2012 18:27
SebaOnePL
😜
10
odpowiedz
SebaOnePL
100
Konsul

Ja raczej nie mam szans skończyć w te wakacje tego co na mnie czeka (mnóstwo drugich części):
Binary Domain
Shogun II
Assassins Creed Brotherhood
Dragon Age II
Wiedźmin II
LA Noire
Dead Space II
Two Worlds II
Alpha Protocol
Fallout New Vega +2xDLC
i pewnie jeszcze kilka innych tutułów o których nie pamiętam
plus regularna gra w BF3, Race07 i NBA 2k12