Nie widziałem żadnego z powyższych filmików, ani nie znam żadnego z wyżej wymienionych twórców. Słyszałem jedynie o istnieniu owej "Ekipy", ale nie interesowało mnie to na tyle, by sprawdzać.
Będąc millenialsem, zostanę pewnie zaraz nazwany boomerem.
Cóż.
Nie subskrybuję żadnych infuencerów, głównie anglojęzyczne kanały, takie, gdzie nikt nie gwiazdorzy (tak przestałem subskrybować TVGry, bo na każdej miniaturce twarz przygotowującego materiał, często w niewyszukanej minie; wolę IGN, gdzie mało który materiał ma taką miniaturkę, a w wielu autor jest tylko lektorem dla treści).
Z wymienionych powyżej widziałem tylko tą kompromitację Kapeli z "Krytyki Politycznej", ale jakoś tak po samych tytułach czuję swego rodzaju dumę z bycia takim "nietrendy"...
Odpaliłem ten klip z jeleniami nad BMW i nie żałuję, że go teraz zobaczyłem ,ale jak odpaliłem tą "naukę hiszpańskiego", to po jakichś 30 sekundach wyłączyłem i szukam teraz sposobu na skuteczne rozchodzenie tej żenady...
Ja tak samo nie znam nikogo z tego zestawienia. Nawet ich kanały mi nie na głównej nie wyświetlają. Mam prasówki bokserskie, kanały survivalowe i bushcraftowe, jakieś z gier i ze Szkolnej 17.
Zdziwiłbym się jakby jakieś boomersie kanały dla mnie były w topce. Od zawsze wiadomo, że nastoletni odbiorca tworzy największe zasięgi i jest najbardziej podatny na media.
na szczęście jedyne co oglądam na youtube to sesje z gier RPG Obcy czasem jakieś recenzje nowych samochodów, gier czy sprzętu ale przeważnie w języku angielski, polskie treści niektóre też są dobre ale jeśli mam coś lepszego w języku angielskim a poznanie tego zajmuje tyle samo czasu to wybieram to co jest na wyższym poziomie. Najlepiej jakby google podzieliło youtuba na dwie części jedna to treści merytoryczne a drugie to np. rozrywka. Aczkolwiek i tak dobrze że jak masz konto google to w pewnym momencie wrzuca tylko tematy podobne do których oglądasz więc od dawna nie widziałem poza np. materiałami z polskiej sceny gamingowej niczego co jest na czasie (w sumie patrząc na te zestawienie to dzięki Bogu że mi nie wyskakuje ten materiał rozrywkowy)
Ale kupsztale, ja na jutubie oglądam kanał CD-Action, czasami TV-Gry, Quaza to z gier, sprzęt to Zmasło, Lipton, Coleslav i Piteusz, do tego dochodzą kanały naukowe takie jak Smartgazm, Astrofaza i amerykański Melodysheep. Czasami też Dziennikarskie Zero z tych wymienionych, bo tam jest niezły humor.
Jedyny polski 'youtuber', którego subskrybuję to SciFun, jest jeszcze Ten Mądry z TV-gry ale zazwyczaj gdy wstawia jakiś nowy materiał to i tak wyświetla mi na głównej bez suba.
Całej tej zbieraniny najpopularniejszych nie znam, nawet z nazwy i może dobrze to o mnie świadczy :)
Z pozytywów to przynajmniej standuperzy sobie zarobią.
NIE TO NIE MOŻE BYĆ PRAWDA
Ale poważniej to czy ranking się odnosi do trendów w Polsce czy może raczej do kanałów polskojęzycznych
Jakoś mnie to nie zaskakuje. Za moich czasów dzieciaki i młodzież czytali Bravo, Popcorn i inne tego typu magazyny, żeby śledzić nowinki ze świata gwiazd i gwiazdeczek. Teraz to zostało zastąpione przez wątpliwej jakości (dla nas, staruchów) kanały youtubowe. Nie zmieniło się to, że dzieciaki chcą być na bieżąco ze światem "celebrytów" (teraz już internetowych). Domyślam się, że oglądanie zakładki "na czasie" z YT, to wręcz przymus, żeby nie być wyautowanym z grupy na korytarzu w szkole. A niech sobie oglądają, mojego czasu tym nie marnują.
każdy ogląda to co go interesuje właściwie jasne jest że jak jesteś w wieku w którym chodzisz do pracy nie oglądasz niczego co pozbawia cię cennego czasu a niczego nie wnosi. Bycie dzieckiem to przywilej marnowania czasu na głupoty ale to też kwestia rodziców na pewno jest wiele dzieciaków którzy nie znają "polskiego youtuba" bo po prostu rodzice poświęcają im czas i potrafią im znaleźć zainteresowania i hobby. Rodzice którzy nie inwestują w swoje dzieci niech potem nie narzekają że ci w życiu dorosłym pracują za miskę ryżu.
W zasadzie kojarzę 3 kanały, ale nie wiem co robią. Ekipę kojarzę tylko dlatego, że czytałem o jakiś absurdach związanych z lodami :D Mam niby sporo polskich kanałów, ale te musiały być albo wyjątkowo głupie, albo nie oferowały nic co mnie interesuje :)
Większość tutaj nie ogląda praktycznie nic na YT a jak już to jakieś niszowe kanały bez rozgłosu albo o grach (to też nie jest dział przodujący na platformie).
Też jak już wspomniano większość tutaj to +30 więc nie będzie się interesować Frizem (który startował z nagrywaniem odcinków z Pokemon Go, sam oglądałem jeszcze go wtedy). Ma łeb to niech zarabia, nie ma co zazdrościć.
Także, jeśli czegoś nie oglądamy to nie dziwmy się że coś może być popularne w rzeczach, które nas nie interesują.
Co do muzyki, sanah ma fajne utwory, wpadają w ucho więc tutaj akurat się nie dziwie.
Śmiać mi się chce z tych komentarzy xD Nikt nikogo nie zna, nie słyszał, ale każdy wymienia totalnie niszowe kanały, które ciężko w ogóle znać, choć kojarzyć można. Ale na tym portalu to norma, jest jakiś post o jakimś streamerze, youtuburze, o czymś co wychodzi poza gry i inną nerdowską tematykę to zaraz są komentarze w stylu "KTO TO" "KIM ON JEST " NIE ZNAM GO, NIE CHCE WIEDZIEC KTO TO"
Też nie znam, ale chyba dlatego ze głównie oglądam materiały tupu DIY, bushcraft, militaria i czasem coś o RPG. Chyba dziaders ze mnie :P
Nic mnie to nie zdziwiło. To było wiadome, że pierwsze miejsca będą zajmować raczej infantylne, ale za to "śmieszne" filmy. Chociaż ten filmik o malowaniu wygląda na coś wartościowego. A rozmowy z Jasiem Kapelą to wstyd by było nie obejrzeć. A tak poza tym to nic nie wygląda na ciekawe.
Na ale co zrobić... Liczę, że 2022 będzie należał do Szymona Movie i ks. Bańki. No i oczywiście do TvGry.
Za moich czasów były Peje, Liroje i inne Manieczki, a teraz jest Ekipa. Nic się nie zmieniło w tej kwestii. Tamto to był syf i to jest syf.
Z tej listy oglądam jedynie Kanał Sportowy, bo jest spoko do puszczenia w tle.
spoleczenstwo niedorozwinietych bachorow haha jeszcze madra sowe to zrozumiem on ma ciekawe materialy ciekawostki ale reszta to jakis chlam dla dzieci
Głownie tą oglądalność nabijają dzieciaki które mają masę wolnego czasu i oglądają to bo fajnie przeklinają i się wydurniają.
Patrzę na te wszystkie tytuły których nie kojarzę, no może poza Vegą i Masochistą.
I nagle czuję się tak staro. A więc to czują rodzice gdy patrzą na co ja oglądam, ech.
Socha, Pacześ i Lotek w pierwszej 10tce, najs.
Z tych pierwszych 10 oglądałem tylko powyższych + kanał sportowy, resztę jedynie kojarzę ze słyszenia.
Może raz na pół roku odpalę zakładkę „na czasie” i za każdym razem po pierwszym filmie przypominam sobie czemu tam nie zaglądam.
No ale co Wam nie pasuje? Uznajcie, że ten ranking pokazuje, czego unikać na YT i wszystko w temacie. Kiedyś dzieciarnia czytała Bravo, a dzisiaj jest YT. Fakt faktem, ogłupianie stoi obecnie na zdecydowanie wyższym poziomie.Trochę zbaczając z tematu, ale przypomniało się, jak ostatnio w Biedrze widziałem efekt prania mózgów gówniakom przy pomocy Swojaków, czy jak tam się to gówno teraz nazywa. Był młody ze swoją mamusią i coś mu ewidentnie nie pasowało w kwestii tych maskotek. Skończyły się czy zabrakło naklejek, nie wiem dokładnie. W każdym razie młody nie dostał, czego chciał, i o ile nie robił jakichś scen, to sprawiał wrażenie, jakby tę matkę miał zaraz kopnąć w kostkę i powiedzieć, że jest najgorsza na świecie. Tak się dzisiaj pierze mózgi dzieciakom, ale nie tylko - młodzież ma własne maskotki w postaci Ekipy, na której ktoś kosi gruby hajs.
Aż trudno uwierzyć. Chyba mam za mało znajomych. Nie znam ani nie widziałem niczego z tej listy.
Z powyższej listy jedynie Sanah, ale to wiadomo. Jedyna wspolczesna popowa artystka, która faktycznie coś potrafi.
Weźcie nie obrażajcie 10-latków (4 kl. SP)!
Widzę po swoim co oglada i na pewno nie jest to Ekipa, która przez dzieciaki jest określana jako cringe!
Friza oglądają nastolatki. I to jest poebane, że w liceum dzieci jarają się mini Majkiem.
Dla mnie z YouTube'a liczy się tylko kanał TVGry, kilku growych youtuberów, możliwość słuchania ulubionej muzyki, raz na jakiś czas trafienie na jakiś krótki aczkolwiek ciekawy fragment odcinka jakiegoś serialu czy zwyczajnie twórczość, która jako tako mnie ciekawi a reszta treści w ogóle mogłaby nie istnieć i chyba nic by się za bardzo nie straciło.
Via Tenor
Ostatnio przeglądałem ogłoszenia na allegro i są oferty papierków po lodach Ekipa. Byłem w szoku że tych ofert jest tak dużo kto to w ogóle kolekcjonuje. Na allegro lokalnie jest około 3,000 ofert papierków. Ciekawe czy piosenki sami piszą czy tylko ktoś robi z nich gwiazdy, a sam na ich pajacowaniu zarabia większe pieniądze :)
https://allegrolokalnie.pl/oferty/q/ekipa%20papierek?sort=price-desc&page=2
Pfff. W Polsce to się ogląda Aleksandra Jabłonowskiego, bo jesteśmy patriotami, a nie tam jakichś dzieciaków.
Co ta za ekipa? Niech mi ktoś wyjaśni bo nie chce mi się nawet szukać informacji na ich temat.
Sam najwięcej na YT oglądam Kanał Sportowy i Weszło, a jeśli chodzi o tematykę gier to lubię kanały ChristopherODD, Arumba, BusttheNet Gaming, ale oglądam tylko jak akurat gram w jakąś grę i potrzebuję coś rozgryźć np. w Football Manager.
Szczerze to znam tylko dwa kanały ze słyszenia, ale to też dlatego, że nie leżą po prostu w kręgu moich zainteresowań. Bardziej oglądam coś z gier (jak Quaz, arhn.eu, Zagrajnika czy Tvgry), Gwiezdnych Wojen (Wściekłe wąsy) oraz historii (Irytujący Historyk oraz Oblicza XX Wieku). Jak mam więcej czasu to posłucham podcast Rocka i Borysa, coś o lore LoLa u Marvecca, o Fallocie na kanale KryptaTV, Raptora o Wieśku, Refura Narratora czy Quela aby dowiedzieć się czegoś o świecie stworzonym przez Tolkiena. No i jedyny dobry polski stand-up na youtubie czyli Szulowskiego
A co to jest Ekipa ?
Uzytkownicy GOLa w tej sekcji komentarzy:
yyy... mam na imię Zbyszek, mam 30 lat i nie oglądam filmów PRZEZNACZONYCH dla młodszej widowni. Dziwię się, iż w Polsce zyją jakiekolwiek dzieciaki. Myślałem, że to kraj samych dorosłych obywateli.
Osoby oglądające ekipę prezentują sobą o wiele wyższy poziom intelektualny niż obecni w kom widzowie wrealutv, wideo prezentacje czy o zgrozo, jabłonowskiego, czy innych szurów pokroju braun. Ekipę oglądają głównie dzieci, więc głupota znajduje wytłumaczenie w wieku. Natomiast szurów z dziwnych kanałów nic już nie tłumaczy - brak nauki, brak leczenia psychiatrycznego i jeszcze ogolna szkodliwa tych patowysrywaczy dla społeczeństwa.
nie powinno się naliczać filmów gdzie odbiorcami są głównie dzieci czyli te całe ekipy,teamy srile change my mind
Kapela i Stanowski w topce, o mój Boże, tak przeżywają te dzieciaki co latają za tą ekipą, a widzę, że starsi wcale nie są lepsi.
99.9% z tych nicków nie rozpoznaję, to chyba jestem poza mainstreamem.
Z drugiej strony kto ma na to czas? Mi od swieta uda sie obejrzec GryTV, Motodoradce czy Arhn.eu i pare wywiadów o gospodarce przy jedzeniu.
Kto to oglada i skad ma na to czas? Z drugiej strony patrząc na inteligencje Polaków, to sie nie dziwie.
Wyksztalcony, dyrektor w firmie, a zdziwiony, ze jak podpisal umowe na kredyt na zmiennej stopie procentowej, ze mu skacze oprocentowanie z 5 na 6.25% gdyz RPP przywraca stopy procentowe do normalności (normalność to ok 4%, a teraz przy tej inflacja to i 6% byloby za mało).
Niby wykształcony, niby leader i ma 100 ludzi pod soba, a jednak życiowo głupi i zdziwiony jakby nie wiedzial co podpisywał.
Tak samo bylo z frankowiczami, waluta szorowala kursem po ziemi, a kredyt brak i to na 120% bo daja...
Nikt nie daje nic dobrego, to byla pułapka i teraz maja banksterzy okres żniw i miec będą dalej.
Wiec siedza ludki i ogladaja tych bożyszczów internetu i pozniej mamy jak mamy w kraju.
Teraz bedzie placz na Rząd, ze stopy przywraca do normalności i że skonczyly sie promocje na ulgi dla właścicieli nieruchomości dla spekulacji i najmu.
To nie ze ktos komus zabiera, to po prostu przestaje pozwalac nadużywać.
Ale tego ci fritz czy ekipa nie powie, bo oni co beda robić syf z mózgu i wciskac reklamowane produkty czy streamerzy, ktorzy zlotowki na gry o ktorych mowia nie wydali, tylko siedza i żebrzą w zamian za dobre slowa.
Ale arhn.eu to ja szanuję.
Gdyby wyniki nie były fałszowane to myślę, że znalazły by się tutaj takie kanały jak wideoprezentacje albo wRealu24, a może nawet taki Jabłonowski który realnie miał żywce z oglądalnością kilkudziesięciu tysięcy ale YouTube ustawił im licznik które nie może przekraczać kilku tysięcy.
Kanał Sportowy też ma ucięte zasięgi i zaniżone liczby przez ruszanie tematów politycznych.