Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Technologie Valve po cichu kończy z programem Steam Machine?

03.04.2018 13:21
1
zanonimizowany1238479
10
Pretorianin

Zaniast tyle gadać o sprzęcie powinni więcej gadać o grach

03.04.2018 14:10
dzl
2
3
odpowiedz
dzl
112
John Yakuza

Brak standaryzacji specyfikacji, zawyzone ceny i przede wszystkim OS, ktory nawet do gier nadawal sie w najlepszym wypadku srednio.

Niestety granie na piecykach, to bedzie jeszcze dlugo tylko Windows, bo jak na razie sensowych alternatyw niestety brak.

03.04.2018 14:11
3
odpowiedz
enteriusz
31
Chorąży

Steam Controller i steam link, to fajne projekty, które mają sens. Za to steam machine od początku wydawał się produktem dla nikogo.

03.04.2018 14:34
Ambitny Łoś
4
1
odpowiedz
Ambitny Łoś
197
Cthulhu

Byle tylko Big Picture był nadal rozwijany, bo to mi w zupełności wystarczy jako Steam Machine. Komputer w małej obudowie, podpięty do telewizora jak konsola. Na SteamOS był problem z grami z Origin i Uplay, więc dla mnie nie miał racji bytu.

03.04.2018 15:46
5
odpowiedz
rpg-7
94
Konsul

Steam OS nie ma na chwilę obecną większego sensu. Jak ktoś ma alergię na MS Win to lepiej sprawdzi się Ubuntu + Steam.

Ale mimo wszystko dalej jest rozwijany, ciągle w fazie beta.

03.04.2018 15:51
6
odpowiedz
Legtom
12
Legionista

Dzięki steam machine od 4 lat siedzę na itx w róznych wariantach , poznałem co to sfx i undervolting oraz mnóstwo ciekawych rzeczy z rodzaju ciche małe i wydajne. A wszystko dzieki obrazkom koncepcyjnym Valve maszyny parowej.Co prawda miałem już HTPC ale to było wielkości amplitunera jak zobaczyłem mini-itx porostu się zakochałem. Szkoda że tak się potoczyły losy tego projektu.

03.04.2018 20:14
panZDZiCH
7
odpowiedz
panZDZiCH
138
Generał

Nie powinni się skupiać na maszynach tylko na sofcie. Jeżeli nie mają zasobów do stworzenia systemu operacyjnego to nie ma sensu bawić się dodatkowo w składanie pc-tów. Mogliby rekomendować określone zestawy, które klient sam by składał i ewentualnie (choć nie wiem w jakim celu) sygnować jakieś obudowy logo steam, pewnie znaleźli by się producenci, którzy chętnie poszli by na współpracę.

03.04.2018 20:14
8
odpowiedz
hinson
143
Generał

Stworzenie własnej dystrybucji Steam OS nie miało żadnego sensu i wiadomo że jest skazany na porażkę. Mogli po prostu zrobić ten OS bazując na Ubuntu czyli najpopularniejszym Linuxie.

03.04.2018 20:30
raziel88ck
9
odpowiedz
raziel88ck
212
Reaver is the Key!

Słaby program, brak władnych gier od kilku lat.

03.04.2018 21:43
CyberTron
10
odpowiedz
CyberTron
110
Imperator Wersalka

Steam to potęga, to jasne. Gdyby tak wypuścić jedną specyfikację komputera, nazwać ją STEAM ONE STEAM (albo równie debilnie) i powiedzieć developerom wprost. Możecie publikować na Steam tylko te gry które będą zadowalająco działać na naszym konsolo PeCecie. To niesamowicie ułatwiłoby sprawę z optymalizacją itp itd.

Inna sprawa, że to wstęp do płatnej gry online na PC .

04.04.2018 00:54
marcing805
11
odpowiedz
marcing805
198
PC MASTER RACE

No i proszę. Wielu pisało, ze jeżeli chodzi o przewidywanie rynku i wyznaczanie standardów na PC, to Valve ma do tego nosa. Tymczasem co? Steam Machines - porażka, Steam OS - na chwilę obecną też. Steam controller też jakoś rynku nie zwojował. Do HTC Vive też nie podchodzą jakoś specjalnie z promowaniem i pokazywaniem, że to ma sens. Sony ze swoim VR robi lepszą robotę. Spoczęli na laurach i czują się zbyt pewnie dzięki steamowi.

post wyedytowany przez marcing805 2018-04-04 00:54:59
Technologie Valve po cichu kończy z programem Steam Machine?