Student zhakował kamerę w komputerze Mac. Apple zapłaciło mu 400 tysięcy złotych za znalezienie błędu
A udało mu się dojść do ich supportu? XD To też nagroda powinna być.
Mnie okradli na kasę bo ściągnęło mi dwa razy, zamiast raz (gdyż miałem dwie różne metody płatności i jakś błąd ściągnął to z obu naraz) - ja dostałem rzecz dwa razy - zgłosiłem refund do Apple to odrzucili, zgłosiłem że to nie zlodziejstwo i mają bug - to odrzucili. Nie można się odwoływać do negatywnej decyzji odwołania . bo tylko raz się można odwołać u nich.
Telefonicznie mi nie pomogli, a nawet zagrozili że jak zrobię chargeback to zablokują dostęp do store (tzn najpierw mnie gość zachęcił do chargeback ale po konsultacji ze starsyzm supportem telefonicznym zmienił zdanie).
Więc olałem, mógłbym pójśc do uokik ale co - bana nadal bym dostał. O te grosze nie chciało mi się walczyć dłużej, bo i tak zużyłem to co dwa razy zakupiłem koniec końców - ale postanowiłem szerzyć tę informację by uważać na tych złodziei - bo supportu nie mają wcale, a jak mają to jest gówno warty. Jedyne co mnie trzyma przy ich produktach to to, że mają jeden hardware i nawet głupi zrobiłby to optymalnie na tym, więc nic dziwnego że to lepiej działa i mam telefon już dwa lata i nienarzekam na nic (poza oczywiście durnymi decyzjami jak zarządzanie dźwiękiem XD downy w tej firmie są takie..) ale bardziej niecierpię jak telefon się zacina, nawet delikatnie - dlatego zostaję i będę dalej to kupował. Ot paradoks.
Ah no i na macOS też ciut lepiej mi się pracuje XD ale do jasnej cholery.. jakie to jest czasem durne XD podłączcie trzy monitory i chciejcie zamknąć matrycę XD zacznie się wywalać posrany system. Zwieszać, więc matryca jest otwarta ale shcowana, duplikuje ekran bo to durny system jest. Kamera external też się rozłącza co dwa dni, 5 razy muszę odpiąć i podpiąć by znowu załapała XD no porażka. Mimo to - to co najwazniejsze, działa dobrze. No kurła paradoks XD ale to działa dobrze pewno dlatego że to ma solidne pdostawy, za 10 lat to oni rozwalą pewno ten cały system i wszystko będzie wielką breją ledwo trzymającą się całości.
"Jedyne co mnie trzyma przy ich produktach to to, że mają jeden hardware i nawet głupi zrobiłby to optymalnie na tym, więc nic dziwnego że to lepiej działa i mam telefon już dwa lata i nienarzekam na nic"
O kurka, jak ty to zrobiłeś? Przez 2 lata jeden sprzęt użytkować, niesamowite.
Prawda? Wcześniej z żadnym innym androidem tyle nie umiałem, bo zwyczajnie po 6 miesiącach już zamulał (np klikasz na klawiaturze w przeglądarce i widzisz jak literki pojawiają się z opóźnieniem 0.5 sekundy) i przez półtora roku zastanawiałem się jaki następny. Aż w końcu się targnąłem na sparowany system ze sprzętem - i nadal nie myślę o wymianie teraz. Szkoda że tylko jedna firma na to wpadła, a reszta musi korzystać z wszechstronnego androida, konkurencja by się przydała na tym poziomie - bo niestety jak coś jest do wszystkiego .. a android jest do wszystkiego. Lubię go, tworzyć apki też wolałem na niego - ale do jasnej cholery - to nigdy nie będzie działało jak formuła, bo nie ma fizycznie prawa, bo nie jest to dedykowany system i tyle - i to mnie boli w androidzie. I możemy sobie mówić jakie topowe telefony dobrze szybko jego obsługują - i tak zginął w wyścigu performancu bo ma zwyczajnie więcej warunków. A w moim pryzpadku jest to kluczowe - szybko się denerwuje jak widzę laga ;) coś może gdzieś poleciec
Prawda?
Nieprawda. Ja mam tanią Nokię 7.1 sprzed 3 lat i nic mi nie zamula.
No i tak to powinno wyglądać ZAWSZE!
Pomoc w łataniu zabezpieczeń powinna być nagradzana!
W końcu nie każdy haker to cyberterrorysta, prawda?
Nic innego nie mogli zrobić bo opublikował.
Jakby tego nie zrobił to by go pozwali XD
Via Tenor
Ups, znalazł tylne drzwi dla służb bezpieczeństwa. Będzie trzeba wypuścić nowe urządzenia z inaczej zakamuflowaną celową luką.
A ile dostał ten gościu co złamał ps5? 20tyś?