Recenzje GeForce RTX 3060 - karta szybsza niż RTX 2060 Super
karta szybsza niż RTX 2060 Super
no byłoby dziwnie gdyby nie była szybsza, ale i tak oczekiwałem nieco większej wydajności zważając na fakt że 3060ti bije 2080, gdyby była normalna dostępność to imo zwykła 3060 byłaby nie opłacalna
W każdej recenzji piszą to samo - lepiej kupić 3060 Ti. Ponoć różnica w cenie (RPP oczywiście nie ten kosmos co się teraz odwala) to 19%, a przyrost mocy to 29%.
Zresztą ja chcę zobaczyć za ile te karty realnie dzisiaj odpalą, pewnie będą w cenie 3080.
To fakt, 3060ti w większości testów bije 2080Super. Jedynie te 8gb Vramu mnie martwi ale na razie daje radę.
Spodziewałem się więcej po 3060.
szkoda że tych kart NIE MA , po co te testy skoro przeciętny użytkownik pC nawet nie może ich dostać bo NIE MA NA RYNKU
I co z tego? Kart w sklepach nie ma i na razie nic się nie zmieni. Premiera widmo.
No i właśnie tego się spodziewałem. Cudów nie ma, jakie miały być, zwłaszcza te cenowe... Zostanę na dłużej z rtx 2070s.
A mając 2070s w ogóle rozważałeś zakup 3060?
Po co?
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne
3 k trochę dowalili z ceną.
Ale się będzie na tym kopało kryptowaluty i spekulowało ceną karty!
Super że kupiłem w lipcu 2070 super bo przebijająca go 3060 Ti jest średnio droższa o 1000 zeta. Chore ceny
no fajnie fajnie, tylko ta karta nie istnieje
Nie wiem za ile realnie wycenią te kartę. Za to, co chce Nvidia, to nawet byłoby spoko ale pewnie będzie za grubo ponad 2 kafle, to kompletnie nie warto. O ile w ogóle karta będzie dostępna.
To jest karta słabsza od 5700xt, za to samo msrp (5700xt wyszło w lipcu 2019). Jedynie ramu więcej. Totalna porażka, prawdopodobnie najgorsza karta od lat.
Mnie najbardziej rozbawiła recenzja xcomu na youtube, gdzie nie podali ceny sugerowanej, bo od razu zrobili prawie dwukrotne przebitkę.
No zmieniać z 2060S to raczej nie warto, chyba że dla lepszego RT. Różnica 10-15% wydajności, a cena?...