PS4, Xbox One, Switch i PC w jednym - oto Origin Big O 2.0
"oraz gamingowe akcesoria komputerowe firmy Corsair – stojak na słuchawki"
"oraz gamingowe akcesoria komputerowe firmy Corsair – stojak na słuchawki"
[1]
Ty chyba niepoważny. Sam komputer kosztuje dużo więcej a gdzie tam jeszcze konsole.
Nintendo Switch - 1000 zł
PS4 - 1200 zł
Xbox One - 1200 zł
Nvidia Titan RTX - 11 700 zł
4x16GB RAM - 4900 zł
Dyski - 4000 zł
Procesor - 2300 zł
Płyta główna - 2500 zł
= 28 800 zł
Czyli przyjmijmy, że ten wspaniały sprzęt będzie kosztować ok. 30 000 zł :)
Oczywiście cena może być inna, ja podałem tylko takie szacunkowe koszty.
A najlepsze ze koszt można zmniejszyć o 5k zmieniając tylko titana na 2080 ti który jest tak samo szybki w grach
W pudle znajduje się PS4 PRO i XBOX ONE X.
Zmniejszać cene? Nie po to tworzy się sprzet lux. Nie wypada kupować taniej jak 20 tys $
oczywiście że nie jest tak samo szybki w grach, Titan RTX ma nie tylko wyższe takty i boost co ma pełny rdzeń średnia różnica w docisku to 10-15% względem 2080TI i to tych najwydajniejszych jak eVGA KingPin - może wydawać się to mało ale zawsze to +15% + 13GB v.ram więcej. Jednak jak ktoś gra w fullHD lub 1440p zakup TRTX względem 2080TI to już bardziej kaprys niż potrzeba.
Możliwe, że zbadali rynek na tyle i znaleźli potencjalnych klientów. Niszę ale zawsze jakąś tam niszę. Obecnie ludzie wydają pieniądze na różne dziwne rzeczy, wiec może mają więcej potencjalnych klientów niż mi się wydaję.
Oczywiście że jest too dla niszy, ale większość tutaj reaguje jak by ktoś miał im odłożone pieniądze wykraść i w zamian postawić ten duży mashup sprzętowy.
jeśli zakłada się że w gry grają tylko studenci a nie np. osoby starsze i/lub rodzicie nie kupują dzieciom to pewnie miałbyś rację.
Oczywiście że jest too dla niszy, ale większość tutaj reaguje jak by ktoś miał im odłożone pieniądze wykraść i w zamian postawić ten duży mashup sprzętowy.
Rozumiem że w twoim mniemaniu jeśli ktoś nie planuje tego kupić to nie może wyrazić negatywnej opinii na temat tego (naprawdę idiotycznego) sprzętu.
Jeżeli nie planujesz tego kupić, to samo przez się rozumiem, że nie jesteś tym sprzętu zainteresowany, wiec w jakim celu komentować czy wyrażać jakiekolwiek opinie na ten temat? Wyrażasz swoje opinie na temat każdego sprzętu, którego nie chcesz kupić, czyli nie jesteś nim zwyczajnie zainteresowany?
To dziwadło nie powstałoby, gdyby nie zbadali dobrze rynku. Nie martw się firmą, która to chce zrobić, oni odrobili swoje zadanie domowe. Widocznie mieli czas i skupiali się na swoim projekcie oraz nie komentowali w internecie rzeczy, którymi nie byli zainteresowani.
Jeżeli nie planujesz tego kupić, to samo przez się rozumiem, że nie jesteś tym sprzętu zainteresowany, wiec w jakim celu komentować czy wyrażać jakiekolwiek opinie na ten temat?
A po co wyrażać opinię jeśli jesteś sprzętem zainteresowany i zamierzasz go kupić? Ok, podjąłeś decyzję, kupujesz, po co o tym pisać obcym? Na jakiej podstawie twoim zdaniem wyrażenie pozytywnej opinii ma więcej sensu niż wyrażenie negatywnej ?
Wyrażasz swoje opinie na temat każdego sprzętu, którego nie chcesz kupić, czyli nie jesteś nim zwyczajnie zainteresowany?
Byłoby to stosunkowo trudne biorąc pod uwagę że są pewnie miliony takich sprzętów.
To dziwadło nie powstałoby, gdyby nie zbadali dobrze rynku.
A po czym wnosisz ?
Nie martw się firmą, która to chce zrobić, oni odrobili swoje zadanie domowe.
Martwię się o różne rzeczy, ale przyszłość tej firmy do nich nie należy.
Widocznie mieli czas i skupiali się na swoim projekcie oraz nie komentowali w internecie rzeczy, którymi nie byli zainteresowani.
Na ich miejscu jeszcze chwilkę bym się pozastanawiał.
Herr Pietrus--> Z wielu wypowiedzi "zagorzałych" graczy konsolowych na tym forum wynika że "płyty" to jest jedna z ważniejszych zalet grania na ich sprzęcie, no chyba ze dzisiaj obudziłem się w innej rzeczywistości i to na konsoli wyeliminowano wtórny rynek gier
No oczywiście, że nie. Ja kupuję na kartridżach.
Zadławiłem się :'D
To tak jak polaczenie rowera samochodu helikoptera i motorowki, trzy osoby zginely i odpuscili ;) To chore, zebym potrzebowal inna konsole do kazdej gry, dlatego nie gram na konsolach. Wybralem jeden sprzet, pc i poprzestaje na tym.
A ja PC i PS4.
Jakbym miał kasę, bym na pewno takie coś sobie kupił. O wiele to wygodniejsze niż posiadanie czterech osobnych pudeł, pełno kabli i co chwilę ich przełączanie. Interesuje mnie jednak bardziej same pudło z przełącznikiem i wepchnięcie tam obecnego peceta i PS4 (a dwa porty zostawić puste).
Amplituner albo prosty switch hdmi zalatwia sprawe. Ale fakt. Trzeba sobie zagospodarowac troche miejsca na kazde pudelko i troche kabli jest. No ale kable mozna poukrywac sobie chocby w listwach plastikowych. No i wydaje mi sie, ze jesli sie nie przesadzi z konfiguracja peceta, to i cena bedzie bardziej rozsadna.
Mam splitter na pilota za 150zł. Kasa poszła w błoto, bo mi on nie wyrabia. Po 1 muszę mieć zawsze włączoną konsolę i peceta jednocześnie, a po drugie po pewnym czasie albo zanika mi sygnał (głównie na PS4 Pro), albo mam artefakty. Przez co byłem zmuszony podłączyć PS4 Pro pod HDMI 1.4, które pozbawia mnie HDR'u i daje maks rozdziałkę 1080p. Dlatego też z racji, że potrzebuję kasę odmieniam się z kumplem na konsole. On mi daje Silmkę, ja mu PRO. Dwie pieczenie na jednym ogniu.
Jesli cos padnie w tym pudle to mamy po graniu a tak mozna sobie w razie czego odpalic inne urzadzenie. Poza tym za rok bedzie ps5 i nie wiem czy bedzie w tym mozliwosc wymiany.
Trochę dziwne, że ogłosili taki sprzęt na samym końcu generacji. Poza tym po co tam XOne, jeśli jest PC na Windowsie?
Nawet na filmie po przełączeniu na ixa sami nie wiedzieli co pokazać to pokazali menu.
https://youtu.be/ErQQc6cUSTA?t=9m5s
Z wszystkich debilnych konsol i PC powinni zrobić jedną platforme
Emulatory w tym jakoś pomagają. Emulator Switcha jest już całkiem niezły, PS3 pozwala ograć parę mniej wymagających gierek, X360 też. Czekać na ich dalszy rozwój i można grać (choć pewnie znajdą się gry, których nijak nie będzie dało się zemulować albo będą z nimi same problemy).
Xbox One można spokojnie wyciąć, jeśli ma się mocnego PC, a ten z zestawu wydaje się takim być.
Ogólnie nie wiem dla kogo to jest, to już nie lepiej kupić każdy sprzęt oddzielnie?
Cena tylko 17.000 USD + TAX = 64 326 PLN netto + VAT ;) tak kosztował poprzednik ten zapewne nie będzie dużo tańszy
Wielu się z tego śmieje, a mi się podoba. Gdyby miało całkiem sensowną cenę, to co złego w posiadaniu takiego urządzenia? W jednym pudełku można mieć wszystko i cieszyć się każdym tytułem niezależnie od aktualnej platformy. Bo co komuś dziesięć skrzyń pod telewizorem jak może mieć jedną?
Chyba będę musiał sprzedać nerkę...a tak na serio to gdyby kasy starczyło to brałbym bez wachania
Całkiem spoko pomysł, ale nie za taką cenę. Jestem raczej minimalistą i takie urządzenie All-In-One łączące ze sobą wszystkie konsole z PC byłoby dla mnie zbawieniem, bo już teraz PS4, PC i PS VITA, to trochę dla mnie za dużo. Niestety cena nie zachęca i już wolę mieć to wszystko osobno, a już zwłaszcza, że jesteśmy na końcówce generacji i zaraz wyjdą nowe konsole.
Alex, 2080ti po oc bez problemu w grach w rozdziałce 4k (i tylko o takiej mówię) dobije do wydajności stockowego Titana RTX'a, ale nie do gier Titan jest stworzony. Do tego te 24 Gb Vramu w swoich zastosowaniach zrobi swoje.
To jest komputer godny osoby która woli sobie kupić komputer i 3 konsole i używać tylko jednego z tych oto rzeczy bo tak na serio to sporo gier z xone jest też na PC i z PS4 na PC. To by się szybko znudziło i ja bym używał tylko PC i trochę Pleja a switch bym do doku nie wkładal bo po co :) pluje na xboxy. Jak miałbym tyle hajsu to bym sobie kupił Chevroleta Camaro a nie taką mieszankę. O ile PS4 Pro ma sens (VR dostaje więcej fps i lepszą grafikę) to Xbox One X ma sensu mniej. No niby kto by chociaż raz włączył Xboxa mając taki komputer? Switch na podróże, komp do grania i pracy jak ktoś potrzebuje i nie wiem czy te konsole są potrzebne. Bardziej mi się wydaje ze dali takie parametry i ulepszone wersje konsol aby móc tylko się pochwalic ze się ma wszystko w takiej ładnej obudowie. Przychodzi kolega i jest zachwycony i to chyba jedyny cel. A gdy ktoś gra na PS4 to Xbox raczej go nie zainteresuje. Powinni do tego dawać ten adapter aby używac Pada od Switch do PS4, Xbox do PS4 PS4 do Switch, Switch do PC itp. Pomijając ze ten komputer raczej dobrze poradzi sobie z emulacją PS4 :) na pierwszy rzut oka wydaje się naprawdę super ale po przemyśleniu wydaje się że to dla osób którzy nie wiedzą co robić z pieniędzmi i kupią to bo tak se o.
To chyba trochę za późno, bo koniec generacji i kupować tego typu sprzęt, nie ma za bardzo sensu :D Oczywiscie, gdyby przyszłości takie zestawy były bardziej racjonalnie budowane i jeszcze gry były fizyczne, to byłaby to całkiem sensowna propozycja.