Premiera RTX 3060 za 3 dni, lecz w Internecie można już kupić używane
Dajcie już ludziom spokój. Chcą uczciwie zarobić na życie i nie robią nikomu krzywdy kopaniem kryptowalut, albo skupowaniem ps5 i odsprzedawaniem drożej. Nikt nikomu nie każe kupować drożej, a scalperzy działają od zarań internetu. Nakręcacie tak ludzi na siebie nawzajem, a ci którzy krzyczą jacy ci spekulanci nie są najgorsi, sami by chcieli zarabiać tak łatwo pieniądze tylko są nieporadni
Jeśli scalper prowadzi działalność i opłaca podatek LUZIK. Jak sprzedaje to jako osoba prywatna, też pytanie czy odprowadza podatek, bo też na nim to ciąży jeśli sprzedaje nowe towary.
Poza tym, nie mam przeciw nim nic. Do kupców też w sumie nie mam nic, tylko niech nie narzekają że kupili drogo ;p
Co do minerów.. życie. Ludzie marnują środowisko i zasoby w durniejsze sposoby.
taa bo surowce przeznaczone do produkcji tych wszystkich kart to rosna jak grzyby po deszczu, energia elektryczna nie dosc, ze ekologiczna (na pewno z wiatrowej lub wodnej elektrowni) to jeszcze nie jest marnotrawiona bo praktycznie odnawialna. czego tu nie rozumiec? :D
Wszystko gra, tu przecież wyraźnie mowa o Białorusi a nie Rosji - stąd i cena w rublu białoruskim a nie rosyjskim. A kurs tego to jakieś 1 BYN : 1,43 PLN
DaveMix, chodzi o białoruskie ruble, skoro w zdaniu wcześniejszym napisałem o białoruskim portalu. Proszę czytać uważniej.
Walić to. nie mam nic do górników i scalperow jak mogę kupić swój egzemplarz w cenie sklepowej na premierę. jesli nie ? no cóż.. nie mam na tych ludzi przymiotników
Kopanie nie wyszło to ruszyła sprzedaż. Tylko ciekawe jaki gracz to kupi. Kartę w cenie 3080.
Nvidia o Sony sie skompromitowaly.
Obie nie potrafia dostarczyc sprzetu do swoich klientów tylko wykarmiaja wszelkiej masci cwaniactwo i bandyterkę.
klient jest dla nich najmniej ważny. Swoje dzialy public relation zarowno Sony jak i Nvidia moglyby zwolnic, nie sa im potrzebne.
Dziadostwo.
To nie wina sony, że ludzie wykorzystują boty do oszukiwania stron sklepów, do których dostarczają konsole. Poza tym sprzedawanie konsol scalperom magazynujących sprzęt nie jest w ich interesie, bo zarabiają na grach, a nie konsolach, które same w sobie generują straty.
sony nie sprzedaje klientom, nie wiedziales? oni tylko po prostu sprzedaja innym sklepom posrednikom handlowym (kupuje produkt od producenta bezposrednio, tzw skup hurtowy dla ciebie, zeby ci sprzedac klientowi, ktory nie musi kupowac bezposrednio od producentow pojedyncza sztuke bez roznych rzeczy typu transport miedzynarodowy, jakichs prowizji za tego typu transport czy co wie) i w tych sklepach ty kupujesz. ty kupujesz z danej sieci sklepowej nie od sony. mam nadzieje, ze teraz juz wiesz, czemu nic za bardzo nie moga zrobic bo to kwestia sklepow. fakt sony mogloby wymusic na sieciach sklepowych, zeby nie sprzedawali scalperom bo np nie sprzedadza im swoje konsole lub zwieksza cene za skup hurtowy dla danej sieci, ktora sie nie dostosowuje. tylko latwo powiedziec, ciezko zrobic.
istnieje wiele roznych wersji danej waluty. masz wiecej niz jeden rubel jako walute podstawowa, rubel i bialoruski rubel. tak samo z dolarami jest, dolary maja sporo wersji, juz nawet nie pamietam dokladnie nazwy tych wszystkich dolarow (jakis singapurski? na pewno kanadyjski), w konwerterze wbudowanym w kalkulatorze mozesz sprawdzic. kalkulator z tym konwerterem obecny jest w win 10 i posiada chyba wszystkie waluty z calego swiata. przeliczy ci wartosc danej waluty w jakiejkolwiek innej walucie :P. wystarczy jakas kombinacja klawiszy na wywolanie kalk. albo wyszukiwarka win w pasku.