PlayStation 3 z 80 GB HDD na razie nie pojawi się w Europie
HARON co ty bredzisz ?? , kupi se kazdy 250 GIGA za 190 zl i podlaczy do ps3 , wyjdzie duzo wiecej za duzo taniej
psonly---> A wiesz, że dyski do konsol są robione specjalnie pod nie? Dlatego pod X360 nie da się podłączyć zwykłego dysku, ale trzeba kupić ten od MS. Dlatego jeśli Sony nie da większych dysków, ani konsol z większymi dyskami, kto będzie chciał je mieć będzie musiał je sprowadzać.
EG2006_43107114 - do PS3 można włożyć dowolny dysk 2,5" SATA 5400 rpm
psonly-->Powiedz gdzie tak tanio można kupić 250 gb twardy dysk?
Trudno się dziwić, że nie chcą wprowadzać lepszego sprzętu na rynek europejski, jak tu nie ma aż takiego popytu. Kto chce mieć PS3 to kupi takie jakie będzie w sklepie, a nie zrobi tego, bo dadzą większy dysk. :P
albz74 - obroty sie nie licza, moga byc wieksze :) a dysk moze byc tez 3,5 cala, tylko wtedy trzeba go polozyc obok ps3 (nie zmiesci sie w obudowie)
frer - oni w tej chwili walczą o minimalizację strat na różnicy pomiędzy kosztem konsoli a ceną dla klienta. Każdy grosz się liczy i to jest główny powód a nie popyt. Kto chciał włożyć większy dysk zrobił to już dawno, a jesienią, jak w PS Store pojawi się materiał HD video i muzyka, to większy dysk się przyda.
Deadeye - z tego co wiem producent nie zaleca wkładania szybszych dysków niż 5400 rpm.
albz74 --> Co racja to racja, ale tak naprawdę oni dbają wyłącznie o swój rynek. Wiedzą, że w europie sprzedaż jest jaka jest i trudno ją zmienić. Sam osobiście chętnie bym się w PS3 zaopatrzył, ale wolę zaczekać aż cena sama w końcu spadnie, bo w końcu musi. ;)
frer - sprzedaż w Europie jest dużo lepsza od ich oczekiwań. To samo podają sieci handlowe w UK.
rafaleon 2.2 a np na skapcu widzialem dzisiaj ;]
http://www.skapiec.pl/site/cat/8/filtr/_0_0_172_0_0_0_0_0_0_0
ja i tak sie pewnie nigdy "trójki" nie dorobie, ale jak juz mialbym kupowac, wolalbym miec wiekszy dysk
albz74 --> PS Store pojawi się materiał HD video i muzyka, to większy dysk się przyda
Ale nie w naszym kraju, bo Sony wspaniałomyślnie olało nas i Polska nie ma dostępu do PSN. Pewnie uznało, że tu konsole kupi tylko kilka osób, więc nie ma sensu uruchamiać.
Kaczorowy- masz szklaną kulę ? Bo z tego co mi wiadomo PS Store w Polsce ruszy najpóźniej do końca roku. Czy będzie content video nie wiem ale zakładam że w Europie nie będą ograniczać dostępu do materiałów po IP - a konto w brytyjskim PS Store powinien mieć każdy