O Blu-Ray, Microsofcie, regionach i nowej nagrywarce
Jak MS wprowadzi cos takiego do Visty to go posadza o monopolistyczne zagrywki i znowu beda dlugie rozparawy sadowe.
A swoja droga, jak Vista moze wspierac standard plyt?? No chyba tylko tak, ze Media Player bedzie odtwarzal filmy HD DVD, a na Blu Ray nie. Ale kto otwarza filmy DVD w Media Player? Sa o wiele lepsze programy do tego. Wiec do Blu Ray na pewnie tez beda.
Nie wiem jak inaczej w systemie operacyjnym mozna wspierac format plyt?
Przy okazji nie ma płyt BR-RW, tylko BR-RE
Dodałbym to w tamtym poście, ale nie mogę bo nie mam abonamentu.
A oczywiście Komisja Europejska nie przyczepi się do jawnego wykorzystywania pozycji monopolistycznej przez MS wyrażonej przez włączenie natywnej obsługi HD-DVD a Blu-Ray nie :)
A te durne regiony i tak zostaną wyeliminowane przez odpowiednie modyfikacje :)
W poslce to sie rzucą na BR bo raz ze 2 w jednym(konsola+napęd) to dwa że taniej to wychodzi poprostu.Ciekawi mnie tylko jedna ale dośc wazne rzecz,juz nie wypas procek czy karta która zmiecie blaszaki i konkurencje(x360,Rev).Mianowicie owy napęd, jak go wykonają itd. Bo jak reguła potwierdza fakty to Sony nie miało za dobrych laserów i nadal wciska tandete nie to co M$!
Więc własciwe pytanie: czy zrobi to raz, a pożądnie i nie bedzie mieć klapek na oczach nawet jak pierwsza parrtia bedzie wadliwa to poprawia "znacząco" nastepną anie tylko kosmetycznie. I za to bedzie mozna ich chwalic.Nie mówiac ze miłym - bardzo miłym zaskoczeniem byłaby wbudowana wypalara do PS3 na BR za tą cene ;-)
Pyskacz -> Pod względem specyfikacji sprzętu może i zmiecie.. Ale pod względem gier? Wątpie... Co do wypalary... Jak ty chcesz wykorzystać wbudowaną wypalarę w PS3?