Nowy procesor do Xboxa 360 w przyszłym roku?
Współczuje tym, którzy już kupili swojego xboxa :P Ja se chyba poczekam do tego przyszłego roku.
To teraz czekamy na co? Na jednostke graficzna, wiecej ramu, większy dysk? Pomysł może i dobry, ale imo tlyko wtedy, gdy będzie można za friko zamienić swój stary procek na ten nowy w jakimś serwisie. Ale jeżeli bedzie trzeba dopłacac to....... a zresztą, jak i tak nie planuje zakupu Xa, ięc mnie to się nie tyczy, ale współczuje również tym, co już nabyli konsole, a za ew. poprawki będa musieli zapłacic :)
To nie poprawka tylko nowa wersja konsoli, Sony chyba nei wymienia za darmo tych starych duzych PS2 na PS2 Slim? Tutaj jest podobnie.
Ale z was downy :). Nie znam innego okreslenia opisującego wasz "mądrości". Proces technologiczny praktycznie nie wpływa na wydajność. To czy będzie robiony w technologii 90nm czy 65nm nie robi graczom różnicy. To tak jak sony PS2 w wersji np 1.111234 a 1.23456 czyli z poprawkami, tutaj poprawka ma być inny proces który umożliwi z takiego samego wafla krzemu wycięcie np nie 100 a 150 rdzeni :) do tego procki mniej sie grzeją więc mozna zastosowac tańszy wiatrak i układ chlodzenia, a cena napewno nie będzie mniejsza bo jestem pewien ze robią to aby nie dokładac az tyle kasy do konsoli...
Nie wiem, ale imo Sony nie wypuściło slima tak szybko (po 1-1,5roku) od premiery konsoli. Poza tym idac Waszym tokiem myslenia, to powiedzmy za jakiś czas będzie news, że np. za 1,5-2lata M$ wypuści X360 z jedn. graficzna zrobioną też w lepszej technologii niż ta obecna, później znowu za jakiś czas bedzie o dysku ta sama informacja, itd.
Oczywiście sa to tylko spekulacje (moje oczywiscie), ale sugerując się treścią newsa - "[...]stąd już prosta droga do mniejszych wentylatorów i braku "zwisów" konsoli z powodu przegrzania.[...] dla mnie jest to ewidentna poprawka (jeśli zaszłoby takie coś), bo Ci co będa mieć starego Xa beda mogli doświadczyc owych zwisów, a Ci co bede milei nowsza wersje - już nie... no chyba że wyjda jakieś łaty, co software'owo bez ingerencji w cała tą mechanike poradzą sobie z taimi problemami, to wtedy spoko.
Sony właśnie teraz przechodzi na 65 nm z Cellem - jest szansa, że od początku posiadacze PS3 będą miec mniejszy procesor w konsoli.
Cowboy---> Twoim tokiem myslenia jezeli jedna osoba ma problem z przegrzewaniem się konsoli powinna miec i cała reszta- bo to konsole są i kazda musi byc taka sama :). Moim zdaniem ruch bardzo dobry bo a) ci co kupia nowe egz. nie będa mieli takich problemów b) M$ bedzie mial wiecej zysków c) możliwe ze dzięki temu xbox 360 stanieje
Nie wiem czy jedna osoba, czy dwie, czy więcej. Swoja wiedze opieram głownie na newsach z GOLa, a jak dobrze pamiętam kiedyś były narzekania świezych nabywców X360 że coś tam nie grało (Nie wiem, czy to nie chodziło o te "zwisy konsoli")
Poza tym to co napisał Elrond w tym newsie odniosłem do liczby mnogiej, a nie pojedyńczego przypadku, którym nikt by sobie nawet głowy nie zawracał.
:)
tytul newsa spokojnie by mogl brzmiec "nowa wersja procesora..." a nie nowy procesor...
a przy PS2 slim to może była inna sytuacja?
O ja nie moge! Ludzie, popieram Raz3r'a - tutaj chodzi o tak jakby - SCPH blabla bla tak jak robi to SONY. Opamiętajcie się!
Ja swojego Iksa kupiłem prawie 2 miesiące temu i nei doświadczyłem żadnych zwisów! Porażka, dla tych którzy piszą takie bzdety, bo tych doświadczyło chyba 0,2% posiadaczy xboxów 360.
<-Jack Carver->
Popieram w zupełności :)
X wypaśna rzecz i nic sie z nim nie dzieje (Niech szatan pochłonie tych co twierdzą, że 360tka rysuje płyty czy sie zawiesza !). Sam gram i wszystko jest jak ta lala ^^
A pomysł z nowa wersją procka jest sensowny :)
Jeśli wymiana będzie płatna... to w ten sposób Eksboks stanie się zwykłym piecem ;)
Van Gray- niech bóg błososławi twoje przedszkole
spoiler start
czy ludzie nie potrafią czytać?
spoiler stop
Xbox 360 tańszy?Super!!!