Nowe sterowniki od Nvidii (314.21 Beta) oraz AMD/ATI (13.3 Beta)
Sterowniki nVidii dają do 30% fps w TR, warto więc zainstalować.
Dla mnie jakakolwiek próba instalowania nowych sterowników niż te dostarczone na płycie od AMD powodują serię błędów i errorów, blue screen'a dostaje w zamian od systemu. Seria radeon 4800 series
Te najnowsze to akurat nie są obsługiwane przez karty starsze niż 5xxx.
Do HD 4xxx najlepsze są 11.11, chociaż są nowsze - 12.6 i pseudo 13.1. Na żadnych z nich nie mam problemu i generalnie wydajność jest podobna, choć zdarzają się produkcje co to na 11.11 działają najlepiej np. Crysis 2
Hehe zaraz to mnie chyba trafi. Wytłumaczy ktoś tą "politykę" wydawania sterów od AMD? Na h** mi za przeproszeniem sterowniki 13.3 beta skoro nawet 13.2 jeszcze nie było. Co ile oni te stery, co pół roku wydają? Żenada!
To ty chyba jakiś zacofany jesteś, bo stery 13.2 beta już były . Nie wiem w jakim ty świecie żyjesz .
Sterowniki od 13.1 w górę nie są obsługiwane przez starsze wersje kart (np. 4xxx) więc nie macie się o co pluć. Na tamte najlepsze są według mnie 11.11 i 12.6 .
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx
13.1 mi wyszukuje najnowsze
PS nie siedzę w tym więc nie interesuje mnie to, żebym AŻ tak wnikał, wyjdzie jakieś oficjalne info to ściągam, więc bez spiny