Nowe sterowniki do kart graficznych nVidii
Oto gry w ktorych ponoc ma byc wyzsza wydajnosc po zainstalowaniu tych sterownikow, niestety GTA IV na tej liscie nie ma:
Do 10% wyższa wydajność w 3DMark Vantage (tryb Performance)
Do 13% wyższa wydajność w Assassin's Creed
Do 13% wyższa wydajność w BioShock
Do 15% wyższa wydajność w Company of Heroes: Opposing Fronts
Do 10% wyższa wydajność w Crysis Warhead
Do 25% wyższa wydajność w Devil May Cry 4
Do 38% wyższa wydajność w Far Cry 2
Do 18% wyższa wydajność w Race Driver: GRID
Do 80% wyższa wydajność w Lost Planet: Colonies
Do 18% wyższa wydajność w World of Conflict
Ostatnia wersja sterow zamiast polepszyc wydajnosc, to jeszcze mi bardziej zmulila kompa, a na dodatek w Warhead'zie pojawily sie mi jakies dziwne bledy. To dziwne bo karta Gf260 nówka, wiec nie powinno byc problemow. Zobaczymy jak te stery beda sie zachowywac. Lepiej zebym nie musial wracac do wersji 178.
GeForce Plus Power Pack co to jest bo nie za bardzo wiem i na jakich kartach to dziala???
@AlienShooter
Do płynnej gry w GTA4 najważniejszym podzespołem w kompie jest procesor bo karta, jakby to skwitować krótko - pełni rolę drugorzędną. Patrząc na Twojego dwujajowca jednak problemów mieć nie powinieneś. Ja zaledwie tydzień temu wymieniałem Athlona X2 2.0Ghz na model 3.1Ghz i przyspieszenie sięgnęło prawie 50% - wcześniej miałem jakieś 18fpsów (raczej niegrywalne ;) ), a teraz mam średnio 28 i bawię się świetnie.
..po instalacji tych sterowników zniknęło mi pół giga w systemie a Windows zameldował że jakaś Lupa nie działa ;)
zassałem wczoraj ale coś mnie nie zachęcacie do instalki...
Ja zainstalowałem i działają bez problemu. Ten wzrost wydajności jest względem stertowników 178.xx a nie tych poprzednich(180.84 chyba).
Jedyne co mnie ciekawi to dlaczego wersja Physxa to 8.10.13, skoro już w Betach 185.xx była wersja 8.11.18.
Ale np. tutaj można pobrać najnowszą wersję(8.11.18)
http://www.toomanydownloads.com/index.php?option=com_mtree&task=viewlink&link_id=269&Itemid=54