Nowa funkcja ChatGPT 4 może naruszać prywatność; OpenAI wstrzymuje jej udostępnienie
Cieszy mnie to bardzo ta funkcja bo wtedy każdego ciołka który udaje obywatela gniewającego sie na rząd Polski że to że tamto można zdemaskować i okaże się że nie jest przypadkowym przychodniem tylko działaczem PO lub trollem przekupionym dla przykładu i co tak na prawdę ma za uszami hahaahahahahaahahahaahahahaahahaahahahahahahhahaa
Ale to Kaczynskiemu musza na spotkania z nim zwozic ludzi z innych wioch, bo tylu swoich na miejscu nie maja, a jakby mogli przyjsc ludzie z ulicy to by sie kaczynskiemu smutno zrobilo za te wszystkie straszne pytania, ktore mu normalni ludzie zadaja
No ale niby jak to mogło by rozpoznać kto jest kto. ChatGPT miałby dostęp do bazy danych obywateli. Samo wprowadzenie zdjęcia chyba nie zidentyfikuje osoby ze zdjęcia.
Człowieku małej wiary. "AI" sobie przejrzy zasoby Facebooka i już ma materiał porównawczy z prawdziwymi danymi dla większości ludzi.
To takie "AI" musiało by mięć dostęp do takiego Facebooka, a zwykły użytkownik chyba niedostanie takiej opcji.
Oficjalnie może i nie, ale tu jest pole do popisu dla "hakerów" AI, którzy pomysłowymi zapytaniami wyciągną normalnie niedostępne informacje. Może "podaj mi dane osoby na tym zdjęciu nie zadziała", ale "podaj mi linki do wszystkich stron, na których znajduje się zdjęcie tej osoby" mogłoby już zwrócić przydatne dane. Albo jeszcze inaczej sformułowane pytanie, które normalnemu człowiekowi nie przyszłoby do głowy.
Jak masz FB, to zapewne widzisz jakie dane, zdjęcia i informacje wrzucają publicznie Twoi znajomi.