Nintendo potwierdza premierę NX w marcu 2017 roku
Nie pokazywali jeszcze bo nie jest jeszcze konsola NX zrobiona i pewnie będzie znów 2 lata spóźnienia jak to miało miejsce Nintendo 64 :)
Nintendo jest 100 lat za murzynami.
Tylko Microsoft i Sony. Nintendo robi słabe konsole.
Słabe? Może i tak, ale gierki są zacne. Moje ulubione konsole to PlayStation i Nintendo. Myślę czy sobie obok PS4 koło TV tego NXa nie zaopatrze. :)
Przecież kontroler z ekranem już jest w Wii U. Wole zwyczajnego pada bez udziwnień, bo wygląda to potem jak kloc własnie z Wii U. Mam nadzieje, że po zmianie prezesa będą jakieś widoczne krok naprzód względem gier trzecich, bo ta konsola w Europie będzie znów zbyteczna. Zamiast konsol dla dzieci, niech w końcu zrobią alternatywę dla PS4 i XOne.
@lopezi - Ty jesteś 100 lat za murzynami lub nawet w śród nich mieszkasz. Nintendo to nie firma, która ma mieć najlepsze bebechy na świecie, bo uwaga (nikogo na to teraz nie stać). Nina musi się otworzyć na nowe rynki i przede wszystkim na Europę w której dominuję PS4 lub Xbox. Oczywiście, jeśli chce się liczyć na świecie jak kiedyś w latach 90-tych. Wystarczy dobra architektura i wsparcie ze strony developerów. Bo cenowo miażdży Sony i MS.
"Zamiast konsol dla dzieci, niech w końcu zrobią alternatywę dla PS4 i XOne."
Może to się teraz zmieni, chociaż nie powiedziałbym, że Nintendo to "konsola dla dzieci". Zobacz sobie niezłego z Wii horrora JU-ON.