Nintendo 3DS oficjalnie wycofane z produkcji
Ostatnia konsola, jaką miałem. Sporo fajnych tytułów się ograło i będę ciepło wspominał. : >
Czyżby to definitywny koniec produkcji dwuekranowych konsolek od Nintendo? Czyżby Nintendo nie na darmo stworzyło Switcha Lite, który miał zastąpić to urządzenie? W sumie zmniejszenie ilości konsol ułatwia sprawę każdej firmie. Jedna hybrydowa z możliwością grania na TV i większą mocą, a druga typowo przenośna. Tylko pytanie co z grami, tyle świetnych klasyków i miłym gestem byłoby aby np. Switch Pro miał slot także na gry z DS. Bo myślę że ten Pro zastąpi teraz standardowego jako mocniejsza dopakowana wersja.
I muszę przyznać że podoba mi się kierunek takiej konsoli jaką stworzyło Nintendo, bo naprawdę jestem zauroczony.
PS ciekawe czy Nintendo czymś zastąpi DS'a, czy to definitywny koniec jak z GameBoyem kiedyś?
I tak strasznie długo trzymali tego 3DSa przy życiu. W sytuacji kiedy mają Switcha Lite, nie ma to najmniejszego sensu.
Jak sobie wyobrażasz granie w gry z DSa i 3DSa na Switchu? Nie ma to najmniejszego sensu. W kalsyki trzeba będzie grać na oryginalnym sprzęcie, albo na emulatorze.
Na pewno też niczym DSa nie zastąpią, przecież jest Switch :)
Chyba, że w kolejnej generacji znów pójdą standardowym dla siebie trybem konsoli stacjonarnej i drugiej przenośnej, ale mam wrażenie, że znaleźli dla siebie dobrą niszę, w której jeszcze jakiś czas będą się pławić.
Teraz już wiem, dlaczego od tylu tygodni bezskutecznie próbowałem namierzyć "nówkę" w normalnej cenie.
Wieszczyłem, że to będzie ostatni prawdziwy handheld. Tymczasem N zrezygnowało z konsol stacjonarnych (no powiedzmy). :D
Switch ma się dobrze i 3DS też miał się dobrze bo gry na smartfonach to totalny paździerz
Nintendo! Proszę kontynuować jak to robicie od lat :)
Gry z GB działają na GBC
Gry z GBC działają na GBA
Gry z GBA działają na DS/DSL
(i na Gamecube nawet gry z GameBoyów działają )
Gry z DS działają na 3DS
Gry z 3DS działają na...
Dalej dalej Nintendo! Musicie zrobić następcę