Microsoft Surface: technologiczna rewolucja czy niepotrzebny gadżet dla bogaczy?
Swietne^^ Juz widze renesans komputerowych wersji gier planszowych (bezwzgledny komputerowy bankier!!:P np w Monopoly) i wszelkiej masci strategicznych gier turowych (noo i nikt zetonow nie zdmuchnie z planszy;]). Multiplayer w 4 osoby przy jednym... stole:P
Jeżeli wierzyć filmom na oficjalnej www, to ów stolik jest już bardzo zaawansowany, jak na prototyp. Mam dziwne wrażenie, że w tym filmie więcej wizji jakby to miało wyglądać niż rzewczywistych możliwości.
Zajebista sprawa, w RTSy gralo by sie jak ten dowodca z trailera Tom Clancy's EndGame ;p
jak dla mnie to jest rewolucja :) Genialne . Vista niech się schowa z tym swoim Aero teraz :)
Boskie filmiki, popatrzcie na 2-gi filmik. Po postawieniu szklani z drinkiem aura z napisem sie pod nim robi i babelki spod tego leca (ktore mozna przebijac ;p) Obled, ja to chce ;p
Suuuper to wyglada, przypomnial mi sie film "wyspa" :)
Windows XP 16 -> Przecież OS tego stołu to przerobiona Vista :P.
Wiem ale chodzi mi o sam fakt że interfejs Aero się chowa przy tym :P
[9]Windows XP 16 ---> człowieku, ale co ma piernik do wiatraka ????
Pozatym, jak dobrze wykożystają ten pomysł.... to wróże temu urządzeniu świetlana przyszłosć....
spoiler start
wróżka ze mnie żadna
spoiler stop
a niezłym bajerem by było jak by ten ekran był obrotowy w pionie i poziomie... żeby można z niego było zrobić np. TV czy coś w tym stylu...
No tak, tylko to nie jest pomysł MS a wszędzie krzyk że to ich rewolucja.
http://www.youtube.com/watch?v=QKh1Rv0PlOQ
http://www.youtube.com/watch?v=zEax1mJhJQ0
http://www.youtube.com/watch?v=89sz8ExZndc
ale teraz to i tak każdy będzie uważał że to MS wprowadził,
normalnie jak taryfy Kubali, heheh
Nie bede sie rozwodzili na tym czy to sie przyjmie czy nie, ale jest to rzecz co najmniej intrygujaca, bardzo mi sie to pododoba, fajnie bylo by miec takie cos w domu, od razu nasuwa mi sie film ,,raport mniejszosci", w ktorym by cos w tym stylu. Naprawde mi sie podoba.
Sid67: Tysiace rzeczy sa na biurkach projektowych wizjonerow. Testuje sie rowniez wiele rzeczy, ale to MS opracowal dzialajaca wersje i to MS ma szanse naprawde to upowszechnic.
Świetne, mi się bardzo podoba. Ciekawe ile trzeba będzie czasu, żeby każdy miał w domu takie cacko. Technika idzie do przodu. ;)
Microsoft zawsze przodował w intuicyjności tworzonych interfejsów, a to kolejny krok na przód który bardzo mi się podoba :)
@Sid67:
Nie touchscreen jest tutaj innowacyjnością, bo sam już widziałem multum takich bajerów na YT, ale możliwości kooperacyjne, np. z aparatami fotograficznymi. Luknij na ostatnią prezentację ze strony oficjalnej - tego nie oferuje żadna konkurencja. :)
Cena - 9999$ z wbudowanym od razu Windows Vista Table Edition
zawsze powtarzam, ze gralabym nawet na mikrofalowce, gdyby byly na nia dobre gry. wiec nie ma sie co podniecac, trza czekac :-)
albz74 ===> skad znasz cene? Jak zwykle wyssales cos z palca? :D
Wszystkie serwisy od gizmondo przez cbc po cala reszte podaja pomiedzy 5k a 10k. A Ty juz wiesz lepiej?
pasterka ===> Przeciez to nie jest projektowane z mysla o grach...
Tzymische - to był strzał z palca :D Nie znam ceny, nie jaram się takimi nowalijkami bo zanim trafią do masowej produkcji to minie 10 lat. Z Windows Table Edition to też żarcik.
Ale jak widać, nadałbym się do marketingu, cenę ustawiłem odpowiednio :D
w wiadomosci golowej jest podany ten sam przedzial :].
Do marketingu trza miec spostrzegawczosc :PPP
Tzymische - od jakiegoś czasu nie czytam GOLowych newsów, tylko komentarze do nich :D
Tzymische --> jeszcze ;-) narazie szczytem interaktywnosci jest patrzenie jak sie obraca ;-D
http://www.microsoft.com/surface/
wiecej informascji o tym projeckcie mozna znalezc na oficjalnej stronie internetowej.
jezeli chca isc sciezka zune, to w sumie lepiej niech odpuszcza "pomysl" ktory jak zwykle zreszta polegal na wykupieniu patentu.
fajna zabawka. ciekawe jaka zaprogramuja reakcje na siadanie golym tylkiem na blacie :)
albo czy bedzie mozna dokupic sam soft do produktow wacoma.
Fajne zawsze to coś nowatorskiego, można znaleść mnóstwo bajeranckich zastosowań w życiu codziennym
widzialem na google video jakis czas temu prezentacje w ktorej facet gral na tym w warcraft 3. niestety nie moge znalezc zeby zlinkowac :/ pomysl stary ale dzieki $$ MS ma szanse wejsc do codziennego uzytku.
nie trzeba być wróżką, żeby wiedzieć jedno - to będzie HIT!!!
kolejne miliardy trafią do kieszeni Billa G.