Lata temu Battlefield zawierał mechanikę, która wydaje się bardzo nietaktowna z perspektywy czasu. Twórcy zdecydowali się jednak na zmianę nazwy
Ludzie którzy mieli do czynienia z samobójstwem mogą czuć się nieswojo z w/w określeniem, ale w zupełności nie przeszkadza im zabijanie innych graczy.
Nie wiem co tacy ludzie mają w głowie, ale jak ja musiałem uśpić psa to bardzo unikałem miejsc, gdzie na takowe mogłem trafić...
To wszystko pokazuje jak miękkim społeczeństwo się staje. To również oznaki tego że wojna wkrótce rozleje się po świecie. Może nie dziś i nie jutro ale wkrótce.
To trochę jak z przeniesieniem transseksualizmu w IDC-11 z kategorii "disorder" do kategorii "condition". Brzmi lepiej, ale w terminologii medycznej słowa te są synonimami. Głupi zaklaszcze, a mądry "puści oczko"
W team fortress 2 nadal jeśli zmienimy postać pojawia się komunikat "(nazwa gracza) żegna ten okrutny świat"
To czemu jeszcze twórcy nie usunęli możliwości rzucenia sobie granatu pod nogi w Butterfildach? XD Przecież tak też możesz popełnić samobójstwo w grze.
Za kolejne pięć czy dziesięć lat w grach będziemy się bić patykami, bo strzelanie do siebie będzie nieetyczne. Trzecia wojna światowa chyba jest nieunikniona i bardzo potrzebna, żeby zresetować ten Deblizm
Zawsze można skoczyć z dachu bez spadochronu, rzucić sobie granat lub C4 pod nogi, strzelić w wybuchową beczkę stojąc obok niej i masę innych wymyślnych sposobow aby się zabić. To co opisane w artykule to są naprawdę nieznaczące problemy tym bardziej, że seria Battlefield jest na równi pochyłej w dół od dobrych kilku lat...
Plusik dla redakcji GOLa za stosowne numery telefonów przy końcu newsa. Kogoś mogą uratować.