Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Futurebeat Kieszonkowa konsola z najlepszymi tytułami TAITO i Capcomu; sprzęt jest dostępny za bezcen

13.07.2023 16:09
Persecuted
1
Persecuted
154
Adeptus Mechanicus

Fajne to i rzeczywiście niedrogie, ale wybór gier dla mnie trochę średni. No i rozszerzenie biblioteki wymaga dokupowania kartridży od Evercade, które może nie są przesadnie drogie (ok. 80 zł za ok. 6-10 gier), ale ich paczki też są dosyć dziwne, bo na 1-2 interesujące tytuły przypada np. 6-7 zupełnie nieznanych, więc w dłuższej perspektywie nie jest to tania sprawa. Z drugiej strony wielu bardzo dobrych gier w ogóle nie ma, bo Evercade nie zdobyło licencji.

Jako gadżet "wyjmuję z pudełka i gram" ładne to i fajne, ale jako retro-konsolka do ogrywania klasyków to chyba średnio.

post wyedytowany przez Persecuted 2023-07-13 16:10:30
13.07.2023 19:07
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Krzycztow
67
Pretorianin

Anbernic RG35XX kosztuje podobne pieniądze i na start zawiera około pięć tysięcy (!) gier, w tym część z konsolki Capcomu. Do końca życia nie muszę już kupować ani retro gier, ani retro sprzętu (o ile Anbernic to zniesie:), bo kolekcja klasyków jest tam przepotężna.

13.07.2023 20:13
Persecuted
2.1
Persecuted
154
Adeptus Mechanicus

Tyle tylko, że są to wersje pirackie, sprzedawane nielegalnie.

13.07.2023 21:19
2.2
Krzycztow
67
Pretorianin

Dopóty będzie to dostępne w oficjalnych kanałach sprzedaży (a jest), z wystawianym dowodem zakupu (a mam), dopóki wyrzutów sumienia mieć nie będę.

13.07.2023 19:51
Patison47
3
odpowiedz
Patison47
85
Konsul

Te przyciski z tylu XD

13.07.2023 21:17
Maverick
4
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Maverick
119
Konsul

W tej cenie to można kupić Anbernic RG35XX albo Miyoo Mini Plus, a nie jakiś "plastikowy badziew" a potem grać we wszystkie retro gry jakie przyjdą nam do głowy.
Jeśli już coś polecacie, to może by tak polecać coś faktycznie sensownego i w dobrej cenie, a jeśli artykuł był sponsorowany to miło było by to zaznaczyć.

Persecuted To nie są wesje pirackie, możesz mieć oryginały, mogą być "abandonware", możesz tez kupić je jesli Ci bardzo zależy i przerzucić na karte pamięci. Szukasz dziury w całym, czy serio uważasz że ograniczony w swojej użyteczności sprzęt z powyższego artykuły jest lepszy niż porządna retro konsola, zbudowana na leprzych podzespołach i dająca lepsze możliwości, zarówno jeśli chodzi o dobór gier jak i elastyczność w modyfikowaniu oprogramowania?
Zastanów się "komu i po co dobrze robisz"

post wyedytowany przez Maverick 2023-07-13 21:19:46
14.07.2023 01:26
Persecuted
4.1
Persecuted
154
Adeptus Mechanicus

To nie są wesje pirackie, możesz mieć oryginały, mogą być "abandonware"

Jeżeli kupujesz urządzenie, które ma preinstalowane 5000 gier, to są to wersje pirackie, choćbyś nawet posiadał część z nich w wersjach oryginalnych. Nawet, jeżeli jakieś gry nie są oficjalnie dostępne w sprzedaży, to ich rozpowszechnianie nadal stanowi nielegalne naruszenie własności intelektualnej.

Szukasz dziury w całym, czy serio uważasz że ograniczony w swojej użyteczności sprzęt z powyższego artykuły jest lepszy niż porządna retro konsola, zbudowana na leprzych podzespołach i dająca lepsze możliwości, zarówno jeśli chodzi o dobór gier jak i elastyczność w modyfikowaniu oprogramowania?

A czemu miałbym tak uważać? Czytałeś w ogóle mój komentarz?

Zastanów się "komu i po co dobrze robisz"

Co robię? Nazywam rzeczy po imieniu? Możesz zatykać uszy albo odwracać wzrok, jeżeli masz zbyt słabą psychikę i nie umiesz przyznać sam przed sobą, że kupując tego typu konsolkę, dostajesz w zestawie nielegalne (pirackie) gry, ale rzeczywistości w ten sposób nie zmienisz.

13.07.2023 21:25
BartekTenMagik
5
odpowiedz
BartekTenMagik
78
Opiekun Przestrzeni

Tak jak koledzy wyżej piszą.
Taki bezcen, że wolałbym (taniej) używane PSP na setki godzin zabawy :D. Ktoś powie- używane PSP, a ta konsolka jest nowa. Spoko, technicznie kupując zamiennik obudowy i czyszcząc wnętrze, mamy sprzęt odnowiony. :p

Wyświetlacz 2.8 Cala to całkiem mało. Grałem na konsolce z ekranem o przekątnej 1.5" i niby nie było tragedii w prostych gierach, ale to brelok (Funkey S), a mimo to dalej ma większe możliwości xD.

post wyedytowany przez BartekTenMagik 2023-07-13 21:34:29
14.07.2023 12:29
6
odpowiedz
1 odpowiedź
realsolo
221
Generał

Persecuted

wylaczajac kwestie gier, Miyoo mini+ ma:
- wiekszy ekran
- lepszy ekran
- silniejszy cpu/gpu
- lepsza baterie
- lepsze przyciski
- lepsza obudowe
- jest wiekszy

itd

14.07.2023 16:24
6.1
V1Igefortz
3
Junior

I był niedostępny przez jakiś czas gdy byłem nim zainteresowany :-)

post wyedytowany przez V1Igefortz 2023-07-14 16:26:00
14.07.2023 16:13
7
odpowiedz
pilasito
4
Junior

Jak przeczytałem, że za bezcen to myślałem, że za ok. 50 zł.

14.07.2023 16:32
Herned
8
1
odpowiedz
Herned
54
Centurion

Już DataFrog SF2000 jest o niebo lepszy od tej zabawki, a kosztuje zauważalnie mniej.

Za porównywalną cenę mamy już Anbernic RG35XX, który zmasakruje ten sprzęt swoimi możliwościami.

14.07.2023 22:08
hardcoholic
9
odpowiedz
hardcoholic
149
Arten
Image

Fajny kartridz btw, mam cos podobnego w swojej atari :p

Futurebeat Kieszonkowa konsola z najlepszymi tytułami TAITO i Capcomu; sprzęt jest dostępny za bezcen