Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Cooldown Jedna z najlepszych serii sezonu lato 2025 według fanów zmarnowała szansę na sukces, dopiero teraz wypuszczając wersj...

29.07.2025 08:43
😂
1
qwert112783193bd
1
Junior

Pierwsze słyszę, mimo że jestem na bieżąco z każdymi nowinkami anime. Aż założyłem konto. Bo to nie pierwsze brednie i na pewno nie ostatnie, kiedy widzę tę tematykę tu.

29.07.2025 09:29
2
odpowiedz
1 odpowiedź
wkurzonyl
1
Junior

Bzdura. Chiński jezyk wypada rownie dobrze a może nawet lepiej niż japoński. Nie wyobrażam sobie oglądać Soul land czy swallowed star po japońsku a tym bardziej jakieś anime lub donghua z dubbingiem angielskim. To dopiero wypada tragicznie.

29.07.2025 17:03
2.1
Krzaczor
1
Junior

Zgadzam się. Chiński w animacjach brzmi bardzo dobrze, każda inna wersja jest jakaś dziwna, np. japoński dubbing do Link Click dla mnie jest fatalny. Ale biedni amerykanie najwyraźniej nie mogą poświęcać szarych komórek jednocześnie na czytanie i rozumienie napisów, więc bez angielskiego dubbingu sobie nie poradzą ??

29.07.2025 11:14
3
odpowiedz
1 odpowiedź
silff
14
Chorąży

Już nie macie o czym pisać? Chińska animacja której nikt nie zna i nie czeka

29.07.2025 17:12
3.1
Krzaczor
1
Junior

Ja akurat czytałam książkę na podstawie której powstała ta animacja już kilka lat temu i czekałam na nią bardzo długo, więc proszę przestać tak obrzydliwie generalizować

post wyedytowany przez Krzaczor 2025-07-29 17:12:45
29.07.2025 16:56
4
odpowiedz
Krzaczor
1
Junior

Mnie osobiście ta animacja bardzo się podoba, klimat bardzo fajny i chiński kompletnie mi nie przeszkadza. Nawet uważam, że angielski wypadł dużo gorzej, bo pominęli język wymyślony na potrzeby tej animacji używany do zaklęć, zamiast tego wszystko jest po angielsku, co wypada dużo słabiej. Nie wiem, dlaczego co poniektórzy potrzebują innego dubbingu, chyba muszą mieć problem z czytaniem ze zrozumieniem

Cooldown Jedna z najlepszych serii sezonu lato 2025 według fanów zmarnowała szansę na sukces, dopiero teraz wypuszczając wersj...