Czuję, że zaraz zaczną ludzie wypisywać jaki to u nich kiepski internet i ile się gry pobierają.
Internet przyspiesza tam gdzie ma przyspieszać, czyli głównie w większych miastach ;)
Tak przyśpiesza że u mnie od 10 lat taka sama prędkość i na szybszą nie ma żadnych szans. 35 GB grę pobieram 3,5h.
Na wsiach moze macie wolniejszy internet, ale za to świeższe powietrze.
Ja z 30/30 przeskoczylem na 300/60 (w praktyce zwykle 250-280/40-50). Przez dwa pierwsze dni "ale wypas" a dzis "meh, moglem wziac 500" :)
Cóż pozostaje Wam czekać na kolejne pieniądze z uni i szczęście, że wasza wioska zostanie podłączona.
W sumie ciekawe jest, że niektórzy piszą, że im net zwolnił, o takim czymś jeszcze nie słyszałem.
Ja(wioska na podkarpaciu) obecnie siedzę na 100/20 bo mój operator już mniej nie oferuje od chyba pół roku.
Cóż, internet może i przyspiesza, ale nie na wsiach. U mnie jedynym sensownym internetem jest radiówka, o światłowodzie mogę pomarzyć jedynie. Tak więc daleka droga jeszcze żeby mówić że internet w Polsce przyspiesza.
Mieszkam na wsi, mam internet od Orange do 80 Mb/s. W praktyce przy pobieraniu na kablu prędkość dochodzi do 10 MB/s więc raczej tragedii niema. Choć 3km dalej jest niewielkie miasteczko (a raczej wieś bo straciło prawa miejskie kilkadziesiąt lat temu) i znajomi na światłowodzie mają pobierania 50-70 MB/s.
A u mnie ani nie przyspieszyl ani nie zwolnił. Jedynie co sie zmieniło to dostawca i nastapił razem z tym postep technologiczny
I dobrze. Im szybszy internet tym lepiej, chociaż jak pokazuje historia, bardzo łatwo przyzwyczajamy się do luksusów i bardzo często już potem traktujemy je jako standard oraz postrzegamy za pewnik a gdy nas one zawodzą, łatwo wpadamy w złość.
PS. Widzę, że dobrym pomysłem było postanowienie wzięcia sobie w przyszłości w ofercie internetu światłowodowego w ofercie od Orange.
no zobaczymy, moze w 2025 w koncu cos sie zadzieje. rownie dobrze nawet tez i dopiero w 2035, operatorzy chcieliby dalej brac duza kase za stare lacza, wiec i czemu spieszyc sie z ulepszaniem sieci internetowych. brak konkurencji dobrze im robi.
Ja płaciłem 59zł za 80Mb/s ,ale od dwóch miesięcy zmieniłem dostawcę.
Teraz mam 300Mb/s i TV w cenie 75zł. Co prawda nie ma tych 300, jest 250-290, ale powodów do narzekań nie ma.