Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Technologie Interesujący pomysł na pad do Nintendo Revolution

16.02.2006 15:38
1
zanonimizowany123063
63
Senator

Revolution coraz bardziej mnie przekonuje, PS3 i Xbox360 są zbyt "PC'towe" szczerze mówiąc :)

16.02.2006 15:39
Ryslaw
2
odpowiedz
Ryslaw
168
Patrycjusz

Revolution to mus po prostu. Juz sie nie moge doczekac na start konsoli. Podejrzewam, ze fpp na konsole zyskaja zupelnie nowy wymiar.

16.02.2006 15:43
Yoghurt
3
odpowiedz
Yoghurt
102
Legend

Tyle ze to będzie zajebiście męczące, nawet koleś z kondycją olimpijczyka wysiadzie po godzinie gry machając rękami, nogami, penisem i czym tam jeszcze machać się da, by bawić się z revolution.

Pomysł nowatorski, ale tak samo mówiło się o hełmach VR czy specjalnych rękawicach do sterowania np. w FPP i pomysły weszły w zycie, ale sie nie przyjęły.

Jestem scepytycznie nastawiony do takowych pomysłów, ale zobaczymy, jak to wyjdzie w parktyce.

16.02.2006 15:48
4
odpowiedz
zanonimizowany14615
78
Senator

Zniknie stereotyp gracza - słabeusza.

16.02.2006 17:11
👍
5
odpowiedz
zanonimizowany123063
63
Senator

Yoghurt -> Tak samo można powiedzieć o matach do tańca. Nie przesądzajmy produktu jesli jeszcze go nie ma, ja jestem pełen optymizmu, wreszcie będzie coś nowatorskiego :).

16.02.2006 18:31
viesiek
😉
6
odpowiedz
viesiek
148
the doge

rewolucyjne to rzeczywiście jest, ale z jakiegoś powodu obawiam się, że to kombinowanie nie wyjdzie im na dobre...

16.02.2006 20:22
7
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

Nowatorskie - 5% ludzi lubi to, co nowatorskie. A chyba nie o to chodzi ?

16.02.2006 20:31
Yoghurt
8
odpowiedz
Yoghurt
102
Legend

Paweł- tyle, ze maty do tańca są wykorzystywane tylko w grach "tańczacych", a z tego co tu widać, granie np. w efpepa bez miliona bzdurnych gadżetów może okazac się jesli nie niemożliwe, to przynajmniej uciążliwe. Bo rozumiem, gdyby taki fikuśny kontroler jak przedstawiony w Revolution to była "opcja" do paru gier, ale nie jako podstawa.
Jako podstawę powinni wrzucic jakis ludzki, normalny pad (bo ten do revolution w dzisiejszych czsach jako nomralny pad sie nie sprawdzi, ma raptem tyle samo przycisków co ten do NESa), a wszelkie inne bajery i wodotryski dorzucac jak maty do DDRa, brzeczyki do gier quizowych albo majki do Singstara. Ale nie jako podstawowe sterowanie, bo ludzi szlag trafi. jednych, bo padem prościej, innych, bo im sie po prostu nie będzie chciało po pół godziny smigać po całym pokoju żeby przejść pół etapu najnowszego Mario.

16.02.2006 22:23
Piotr44
👎
9
odpowiedz
Piotr44
209
Generał

Też uważam że z tym kontrolerem to będzie lipa, pojawia się szereg różnych kontrolerów typu mata do tańca, czy bębenki do donkey konga, mogą się one świetnie sprawdzać w jakiejś specyficznej grze, ale generalnie do wszystkich innych nie, nie powinno się wprowadzać bzdurnych udziwnień tam gdze są już dobre rozwiązania, lepiej już niech grając na konsoli zostanie normalny pad, a na PC mysz i klawiatura, poco wywarzać drzwi już otwarte?

17.02.2006 20:56
10
odpowiedz
Deadeye
39
Konsul

Dowodca_Pawel->> ps3 pctowe?!? kto ci tak powiedzial? to ze ps3 ma miec mozliwosci multimedialne godne pc, nie znaczy ze gry beda pcowe. wlasnie gry na ps kojarza mi sie z kwintesencja konsolowosci :) zreszta to samo tyczy sie nintendo, a microsoft... no coz, niech sobie robia swoje konsole... moze kiedys im cos wyjdzie :P

Technologie Interesujący pomysł na pad do Nintendo Revolution